Επάγγελμα Web Developer

Σε μια εποχή όπου κάθε επιχείρηση προσπαθεί να γίνει digital, ο ρόλος του Web Developer είναι πολύ σημαντικός. Η ζήτηση για web developers έχει αυξηθεί ραγδαία, ειδικά στην περίοδο του COVID-19. Ο Web Developer ή Προγραμματιστής Ιστού ασχολείται κυρίως με την δημιουργία και ανάπτυξη των ιστοσελίδων. Eίναι απαραίτητος για επιχειρήσεις που έχουν ως στόχο to digital transformation, την μετατροπή των διαδικασιών και όχι μόνο σε ψηφιακή μορφή.

Θα μάθεις τα πάντα για το επάγγελμα του Web Developer. Που μπορείς να σπουδάσεις καια πως μπορείς να ξεκινήσεις. Τι μισθό παίρνει και τι πρέπει να περιμένςις απο μια επιχείρηση. Αν αξίζει ο χρόνος και τα χρήματά του να κυνηγήσεις πιστοποιήσεις και online μαθήματα (e-learning). Έτοιμος για να μάθεις τα πάντα για το επάγγελμα του Web Developer;

Τι είναι ο Web Developer

Ο Γραφίστας ή Graphic Designer ασχολείται με την σχεδίαση όλων των γραφιαστικών μιας επιχείρησης. Αποτυπώνει δηλαδή μια ιδέα ή πλάνο σε ένα έντυπο ή ψηφιακό σχέδιο πχ. logo, αφίσα, banner κ.τ.λ.

Ο Προγραμματιστής Λογισμικού ή Software Developer γνωρίζει πως να χρησιμοποιεί κάποιες τεχνολογίες και πως να γράφει κώδικα σε γλώσσες προγραμματισμού με σκοπό την δημιουργία software.

Κάπου στην μέση ενός Γραφίστα και ενός Προγραμματιστή Λογισμικού βρίσκεται ο Web Developer. Έχεις τις απαραίτητες γνώσεις σχεδιασμού και γραφιστικής (χωρίς να εξειδικεύεται σε αυτό) και μια πρακτική εμπειρία σχετικά με το development. Πλέον υπάρχουν εργαλεία που με τα σωστά click, μπορείς να δημιουργήσεις ιστοσελίδες. Στα πλαίσια του Web Development, ο προγραμματισμός σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού δεν είναι αναγκαίος. Ωστόσο για να αποτυπώσει την σκέψη που έχει στο μυαλό του ή που του έχει ζητηθεί πολλές φορές η λύση του προγραμματισμού σε κάποια γλώσσα όπως HTML, CSS, PHP είναι σωτήρια.

Όταν ο Web Developer, ασχολείται με μεγάλο όγκο προγραμματισμού σε Front End επίπεδο, ίσως ο ρόλος του Front End Developer να είναι πιο ακριβής.

Από την άλλη όταν απαιτείται η δημιουργία κάποιων Plugins σε WordPress, Joomla και άλλα CMS, τότε υπάρχει μεγάλος όγκος για Back End και ίσως ο ρόλος του Back End Developer να είναι πιο αρκιβής.

Στο τέλος του άρθρου, θα βρεις κάποια άμεσα συσχετιζόμενα επαγγέλματα με το Web Developer, ανάλογα με το που και σε ποια τεχνολογία πέφτει ο μεγαλύτερος φόρτος.

Απαιτούμενες Τεχνολογίες

Ένας Web Developer, εργάζεται τον τομέα του παγκόσμιου ιστού ή Internet. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχει εξαιρετικές γνώσεις σε συγκεκριμένες τεχνολογίες. Ανάλογα την θέση εργασίας, τον ρόλο και την εταιρεία που εργάζεται, οι αρμοδιότητες μπορεί να αλλάζουν. Βέβαια, η παρακάτω λίστα καλύπτει μια αρκετά μεγάλη γκάμα απο θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

 • HTML5, CSS3, Javascript, JQuery
 • PHP και SQL βάσεις δεδομένων
 • Bootstrap
 • Responsive σχεδιασμό
 • CMS όπως WordPress, Drupal, Joomla
 • Εμπειρία με τον προγραμματισμό σε MVC μοντέλο
 • Frameworks όπως Laravel, Angular, Vue, React
 • Γραφιστικές Ικανότητες με Gimp ή Photoshop
 • Άποψη σε τομείς marketing, google adwords, google analytics
 • Γνώσεις για το Search Engine Optimization (S.E.O.)
 • Γνώσεις πάνω στο Content Layout

Αν είσαι web developer και χρησιμοποιείς κάποια άλλη τεχνολογία σχολίασε στο τέλος του άρθρου για να την προσθέσουμε.

Που να δουλέψεις ως Web Developer

Μπορεί να σπουδάζεις ήδη ή να έχεις τελειώσει και να ψάχνεις εργασία. Που μπορείς να δουλέψεις ως Web Developer στην Ελλάδα; Τι γίνεται με το εξωτερικό; Παρακάτω θα ανακαλύψεις θέσεις εργασάις και αγγελίες για να εργαστέις ως Web Developer.

Ως Web Developer έχεις την ευκαιρία να εργαστείς με το Freelancing. Αυτό σημαίνει πως εσύ αποφασίζεις τα πάντα. Με ποιον θα δουλέψεις, που θα δουλέψεις, για πόσα χρήματα και πότε. Ξανασκέψου τα θετικά και αρνητικά! Αν σε ενδιαφέρει αυτός ο κόσμος προτέινουμε να μάθεις περισσότερα για το τι είναι το Freelancing και πως μπορείς να εργαστείς.

Ξεκίνα την εργασία σου ως Freelancer σήμερα, μέσω του Upwork ή του Fiverr!

Η εξ’ αποστάσεως εργασίας ή remote εργασία είναι ίσως μια νέα τάση. Όμως μπορείς να δουλέψεις ως Web Developer. Προηγούμενως είδαμε οτι ως Freelancer μπορείς να εργαστείς μέσω του Fiverr και του Upwork. Αυτές οι εργασίες είναι remote. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις μηχανές αναζήτησης ή το linkedin για να βρεις και άλλες θέσεις.

Μην ξεχάσεις να δεις και το Remote.

Δια ζώσης εργασία είναι ο τρόπος που λογικά ήδη γνωρίζεις. Έρχεσαι σε επικοινωνία με κάποια εταιρεία, περνάς μια ή παραπάνω συνεντεύξεις και προσλαμβάνεσαι για part-time ή full-time. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τις συνεντεύξεις και πως να ξεχωρίσεις ως υποψήφιος. Επιπλέον, αν σε ενδιαφέρει αυτός ο τύπος εργασίας, μην χάσεις και τους διαφορετικούς τύπους εργασίας (εργασιακές σχέσεις) γιατάι εκτός από το full-time και το part-time υπάρχουν αι άλλα μοντέλα!

Ξεκίνα την εργασία σου ψάχνοντας αγγελίες εργασίας σε κάποια από τις μηχανές αναζήτησης θέσεων εργασίας στην ελλάδα.

Σχετικά επαγγέλματα

Το επάγγελμα του Web Developer ή Προγραμματιστή Ιστού όπως αποκαλείται, μπορεί να αφορά τον παγκόσμιο ιστό (Internet) όπως η ανάπτυξη λογισμικού δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχουν δεκάδες άλλα σχετικά επαγγέλματα σχετικά με τον web developer, που αφορούν και γενικούς τομείς της πληροφορικής αλλά και πιο εξειδικευμένους.

Προεπιλεγμένη Εικόνα
admin
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial