Καλλιτεχνικός Τύπος Προσωπικότητας

Οι Καλλιτέχνες (Artists) ή Δημιουργοί (Creators) είναι ένας από τους έξι (6) τύπους προσωπικότητας σύμφωνα με τον ψυχολόγο Dr. John Holland και την θεωρία του. Η θεωρία του Holland, χρησιμοποιεί τα ενδιαφέροντα σου και μέσα από απλές ερωτήσεις ταξινομεί τους διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας. Έτσι, μπορείς να εξάγεις συμπεράσματα για το ποιος τύπος σου ταιριάζει περισσότερο.

Ένα άτομο χαρακτηρίζεται ως καλλιτέχνης ή δημιουργός όταν ενδιαφέρεται κυρίως για θέσεις εργασίας που περιλαμβάνουν δημιουργικότητα και αυθεντικότητα καθώς και αυτό που αποκαλούμε “καλλιτεχνική έκφραση”. Ως καλλιτέχνης στόχος σου είναι να μετατρέψεις αυτό που σκέφτεσαι, αυτό που φαντάζεσαι και ονειρεύεσαι σε ένα έργο. Το αν θα είναι μουσική, ζωγραφική ή οτιδήποτε άλλο δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η θεμελιώδης αρχή που σε καθορίζει.

Οι Καλλιτέχνες, είναι συνήθως άνθρωποι με φαντασία, που τους αρέσει να βασίζονται στο ένστικτό τους, που πιστεύουν σε αυτό. Είναι άνθρωποι που λατρεύουν να δημιουργούν κάτι καινοτόμο και μοναδικό. Επιλέγουν καριέρες και επαγγέλματα σε τομείς όπως Τέχνες, Σχεδίαση, Performance, Μουσική, Συγγραφή και Ξένες Γλώσσες ή Φιλολογία.

Αρμοδιότητες

Βασικές Αξίες

Προσωπικότητα

Πως να επιβεβαιώσεις το αποτέλεσμα

Εάν πραγματικά είσαι καλλιτεχνικός ή δημιουργικός, θα σου αρέσει να εργάζεσαι και να δημιουργείς από το μηδέν κάτι δικό σου και κάτι αυθεντικό, που θα έχει την υπογραφή σου. Δραστηριότητες όπως ζωγραφική, σχεδίαση, συγγραφή βιβλίων, content creator, copywriting, δημιουργία μουσικής κτλ είναι κάποιες που μπορεί να σου φαίνονται ενδιαφέρον.

Ένας thinker, του αρέσει περισσότερα να εργαζεται με ιδέες και σκέψεις παρά με τους ανθρώπους. Συνήθως είναι ακαδημαϊκοί και λογικοί άνθρωποι.

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες δεν τους αρέσει η ρουτίνα αλλά ένα περιβάλλον όπου θα υπάρχει ελευθερία για να μπορούν να εκφραστούν.

Αν δεν είσαι σίγουρος, ξεκίνα τώρα το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού του FutureGeneration. Θα σε βοηθήσει να αναλύσεις και να μετρήσεις την προσωπικότητα σου σύμφωνα με την μελέτη του κορυφαίου επιστήμονα Holland.

Παραδείγματα επαγγελμάτων

Τα παρακάτω επαγγέλματα ίσως σε ενδιαφέρουν. Αφορούν τα άτομα με τύπο προσωπικότητας Καλλιτεχνικός. Η φύση και οι αρμοδιότητες των επαγγελμάτων ίσως είναι κάποιες από αυτές που ήδη έχεις και μπορεί να μην το έχεις καταλάβει. Διάλεξε το επάγγελμα που σε ενδιαφέρει και μάθε περισσότερα για αυτό.

 • Τραγουδιστής
 • Σχεδιαστής Εσωτερικού Χώρου
 • Συνθέτης Μουσικής
 • Graphic Designer
 • Interpreter or Translator
 • Αρχιτέκτονας
 • Transcriber
 • Σχεδιαστής Μόδας
 • Βιομηχανικό Design
 • Τοπογράφος
 • Συγγραφέας Βιβλίων

Πως να βρεις την καριέρα που σου ταιριάζει

Υπάρχουν χιλιάδες καριέρες, χιλιάδες επαγγέλματα και ρόλοι εργασίας. Σίγουρα δεν υπάρχουν όλες οι εργασίες που υπήρχαν το 1980 και δεν θα υπάρχουν όλες οι τωρινές εργασίες το 2050. Είναι η φυσική εξέλιξη της αγοράς και των αναγκών μιας κοινωνίας. Όμως μαζί με την κοινωνία, οφείλεις να εξελίσσεσαι και εσύ.

Για να βρεις την κατάλληλη καριέρα για σένα, πρέπει πρώτα να γνωρίζεις τον τύπο της προσωπικότητας σου. Μπορεί να μην είναι ένας, αλλά πρέπει να μπεις στην διαδικασία αποκλεισμού διαφόρων επαγγελμάτων. Αυτό δεν μπορεί να γίνει παίρνοντάς τα ένα – ένα αλλά οργανώνοντας τα σε group. Έτσι όταν αποκλείεις ένα group, αποκλείεις όλα τα επαγγέλματα που ανήκουν σε αυτό.

Μέσα από το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, μπορείς να εξάγεις κάποια συμπεράσματα για την προσωπικότητα σου και ως αποτέλεσμα για το group των επαγγελμάτων που σε ενδιαφέρουν.Το επόμενο βήμα είναι να ψάξεις για αυτά τα επαγγέλματα και εδώ, μπορεί να σε βοηθήσει το FutureGeneration, απλά και γρήγορα. Το μόνο που έχεις να κάνεις αφού ολοκληρώσεις το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού είναι να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσα από την φόρμα ή μέσω direct message στο instagram (αν χρειάζεσαι μια πιο άμεση απάντηση).

Εξερεύνησε όλες τις προσωπικότητες

Η απόλυτη ταύτιση με μόνο μια προσωπικότητα είναι εξαιρετικά σπάνια! Συνήθως η προσωπικότητα ενός ανθρώπου μπορεί να χαρακτηριστεί με δύο ή ακόμη και τρείς κωδικούς σύμφωνα με την ανάλυση του Holland. Για παράδειγμα, μπορεί να είσαι 65% Ρεαλιστικός, 30% Δημιουργικός και 5% Σκεπτικός.

Πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα για να βρεις την εργασία που ταιριάζει στην προσωπικότητά σου, προτείνουμε να διαβάσεις και να μελετήσεις τους υπολοιπους 5 τύπους προσωπικότητας. Έτσι, θα αποκτήσεις μια πλήρη εικόνα της προσωπικότητάς σου.