Κοινωνικός Τύπος Προσωπικότητας

Οι Κοινωνικοί (Social) ή αλλιώς Helpers είναι ένας από τους έξι (6) τύπους προσωπικότητας σύμφωνα με τον ψυχολόγο Dr. John Holland και την θεωρία του. Η θεωρία του Holland, χρησιμοποιεί τα ενδιαφέροντα σου και μέσα από απλές ερωτήσεις ταξινομεί τους διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας. Έτσι, μπορείς να εξάγεις συμπεράσματα για το ποιος τύπος σου ταιριάζει περισσότερο.

Ένα άτομο χαρακτηρίζεται ως κοινωνικός όταν τον ενδιαφέρουν εργασίες και επαγγέλματα που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν άλλους Ανθρώπους. Συνήθως αυτά τα άτομα, επιλέγουν καριέρες πάνω στον τομέα της υγείας, των κοινωνικών υπηρεσιών, της συμβουλευτικής, του ανθρώπινου δυναμικού και της προσωπικής φροντίδας. Δείχνουν συμπόνια απέναντι στην κοινωνία και στους Ανθρώπους που την απαρτίζουν, τους αρέσει να βοηθούν και να προσφέρουν έργο και αντλούν τεράστιο κίνητρο μέσα από αυτό.

Αρμοδιότητες

Βασικές Αξίες

Προσωπικότητα

Πως να επιβεβαιώσεις το αποτέλεσμα

Εάν πραγματικά ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία, θα έχεις παρατηρήσει τον εαυτό σου να εργάζεται ή να θέλει να βρίσκεται κοντά σε ανθρώπους. Όχι τόσο για την συναστροφή μαζί τος, αλλά για την θετική επίδραση, είτε σωματική είτε ψυχολογική. Θέλεις να τους κάνεις να είναι καλά, με οποιονδήποτε τρόπο. Σου αρέσει η διδασκαλία, η συμβουλευτική, η φροντίδα άλλων ανθρώπων κτλ. Το να επιλέξεις μια εργασία που σου επιτρέπει να έχεις και να αναπτύσεις προσωπικές αξίζες είναι πολύ σημαντικό για εσένα.

Οι περισσότεροι σε αυτή τη κατηγορία, συνήθως δουλεύουν πάνω σε επαγγέλματα που τους επιτρέπουν να έχουν μια θετική επιροή απέναντι σε μια ομάδα ανθρώπων της κοινωνίας. Συνήθως δεν τους αρέσει να εργάζονται μόνοι. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύ σημαντικές για αυτούς και θέουν να εργάζονται με συνεργασία και ηρεμία.

Αν δεν είσαι σίγουρος, ξεκίνα τώρα το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού του FutureGeneration. Θα σε βοηθήσει να αναλύσεις και να μετρήσεις την προσωπικότητα σου σύμφωνα με την μελέτη του κορυφαίου επιστήμονα Holland.

Παραδείγματα επαγγελμάτων

Τα παρακάτω επαγγέλματα ίσως σε ενδιαφέρουν. Αφορούν τα άτομα με τύπο προσωπικότητας Κοινωνικός. Η φύση και οι αρμοδιότητες των επαγγελμάτων ίσως είναι κάποιες από αυτές που ήδη έχεις και μπορεί να μην το έχεις καταλάβει. Διάλεξε το επάγγελμα που σε ενδιαφέρει και μάθε περισσότερα για αυτό.

Πως να βρεις την καριέρα που σου ταιριάζει

Υπάρχουν χιλιάδες καριέρες, χιλιάδες επαγγέλματα και ρόλοι εργασίας. Σίγουρα δεν υπάρχουν όλες οι εργασίες που υπήρχαν το 1980 και δεν θα υπάρχουν όλες οι τωρινές εργασίες το 2050. Είναι η φυσική εξέλιξη της αγοράς και των αναγκών μιας κοινωνίας. Όμως μαζί με την κοινωνία, οφείλεις να εξελίσσεσαι και εσύ.

Για να βρεις την κατάλληλη καριέρα για σένα, πρέπει πρώτα να γνωρίζεις τον τύπο της προσωπικότητας σου. Μπορεί να μην είναι ένας, αλλά πρέπει να μπεις στην διαδικασία αποκλεισμού διαφόρων επαγγελμάτων. Αυτό δεν μπορεί να γίνει παίρνοντάς τα ένα – ένα αλλά οργανώνοντας τα σε group. Έτσι όταν αποκλείεις ένα group, αποκλείεις όλα τα επαγγέλματα που ανήκουν σε αυτό.

Μέσα από το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, μπορείς να εξάγεις κάποια συμπεράσματα για την προσωπικότητα σου και ως αποτέλεσμα για το group των επαγγελμάτων που σε ενδιαφέρουν.Το επόμενο βήμα είναι να ψάξεις για αυτά τα επαγγέλματα και εδώ, μπορεί να σε βοηθήσει το FutureGeneration, απλά και γρήγορα. Το μόνο που έχεις να κάνεις αφού ολοκληρώσεις το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού είναι να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσα από την φόρμα ή μέσω direct message στο instagram (αν χρειάζεσαι μια πιο άμεση απάντηση).

Εξερεύνησε όλες τις προσωπικότητες

Η απόλυτη ταύτιση με μόνο μια προσωπικότητα είναι εξαιρετικά σπάνια! Συνήθως η προσωπικότητα ενός ανθρώπου μπορεί να χαρακτηριστεί με δύο ή ακόμη και τρείς κωδικούς σύμφωνα με την ανάλυση του Holland. Για παράδειγμα, μπορεί να είσαι 65% Ρεαλιστικός, 30% Δημιουργικός και 5% Σκεπτικός.

Πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα για να βρεις την εργασία που ταιριάζει στην προσωπικότητά σου, προτείνουμε να διαβάσεις και να μελετήσεις τους υπολοιπους 5 τύπους προσωπικότητας. Έτσι, θα αποκτήσεις μια πλήρη εικόνα της προσωπικότητάς σου.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial