Επιχειρηματικός Τύπος

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Ο επιχειρηματικός τύπος είναι ένας από τους έξι (6) τύπους προσωπικότητας σύμφωνα με τον ψυχολόγο Dr. John Holland. Περισσότερα για την θεωρία και τον τρόπο που δουλεύει μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Επιχειρηματικός τύπος ή Enterprising είναι αυτός που ενδιαφέρεται για επαγγέλματα σχετικά με την ηγεσία. Συνήθως είναι άνθρωπος γεμάτος με ενέργεια και κυριαρχεί στον κύκλο του. Δεν είναι τυχαίο που η επιχειρηματικότητα συνοδεύεται συχνά από την φράση “πρέπει να έχεις γερό στομάχι”. Μέσα από όλες τις δυσκολίες και τις κακουχίες, δημιουργείται ένας χαρακτήρας που δύσκολα λυγίζει. Χαρακτηρίζονται από δυναμικότητα, αυτοπεποίθηση και η εξουσία είναι κάτι που κυνηγούν.

Τον ενδιαφέρουν τομείς όπως:

  • Business
  • Πωλήσεις
  • Πολιτική
  • Νομική

Επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα

Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Αυτό ισχύει γενικά στην ζωή αλλά και για οποιοδήποτε τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού. Πριν δεις τα αποτελέσματά σου, κράτησε στο μυαλό σου πως είναι απλά ενδεικτικά αποτελέσματα και δεν πρέπει να σε περιορίσουν στις επιλογές σου.

Σου αρέσει να κάνεις ένα επάγγελμα που σου δίνει την δυνατότητα επιρροής και ηγεσίας. Στο ιδανικό για εσένα επάγγελμα, σου αρέσει να νιώθεις πως έχεις κάποιου είδους δύναμη, πως μπορείς να ελέγχεις κάποια πράγματα και όσα δεν μπορείς, χρησιμοποιείς το κουράγιο και την εσωτερική σου δύναμη για να τα βγάλεις πέρα.

Στοιχεία που ίσως σε χαρακτηρίζουν

Πρακτικοί Τομείς

Συνήθως ο επιχειρηματικός τύπος ασχολείται με επαγγέλματα που ανήκουν σε μια ή περισσότερες από τις παρακάτω κατηγορίες - εργασιακούς τομείς.

Ενδεικτικά επαγγέλματα

Συνήθως ο επιχειρηματικός τύπος ασχολείται με τα παρακάτω επαγγέλματα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ξέρουμε πως είσαι μπερδεμένος-η αλλά σε όλο αυτό δεν είσαι μόνης-η

Στείλε μας ένα μήνυμα με αυτό που σε απασχολθεί και ένας εκπρόσωπος θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σου.

Join the Future

Γίνε μέλος της F κοινότητας και απέκτησε δωρεάν πρόσβαση σε pro tips και υλικό για να χτίσεις την καριέρα σου έτσι όπως εσύ την ονειρεύεσαι.

You have successfully subscribed to the newsletter

Ουπς, κάτι πήγε στραβά!