Οργανωτικός Τύπος Προσωπικότητας

Οι Οργανωτικοί (Conventional) ή Διοικητικοί ή Συμβατικοί (Conventional) είναι ένας από τους έξι (6) τύπους προσωπικότητας σύμφωνα με τον ψυχολόγο Dr. John Holland και την θεωρία του. Η θεωρία του Holland, χρησιμοποιεί τα ενδιαφέροντα σου και μέσα από απλές ερωτήσεις ταξινομεί τους διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας. Έτσι, μπορείς να εξάγεις συμπεράσματα για το ποιος τύπος σου ταιριάζει περισσότερο.

Ένα άτομο χαρακτηρίζεται ως οργανωτικός ή διοικητικός όταν τον ενδιαφέρουν επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με δεδομένα και ανάλυση. Μπορεί να είναι διάφορες πληροφορίες ή αρχεία. Οι οργανωτικοί χαρακτηρίζονται από μεθοδικότητα και οργανωτικότητα. Όταν αυτά τα δύο χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά σημαντικά για μια θέση εργασίας, τότε ίσως είναι μια από τις πιθανές καριέρες.

Συνήθως επιλέγουν επαγγέλματα, στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (Business Administration), τα Οικονομικά και την Λογιστική, το Information Technology (Πληροφορική) αλλά και άλλα διοικητικά και οργανωτικά επαγγέλματα.

Αρμοδιότητες

Βασικές Αξίες

Προσωπικότητα

Πως να επιβεβαιώσεις το αποτέλεσμα

Εάν πραγματικά είσαι οργανωτικός ή διοικητικός, θα σου αρέσει να ολοκληρώνεις διάφορες εργασίες ρουτίνας, μέσα σε ένα καλά οργανωμένο περιβάλλον όπως είναι τα εταιρικά. Ίσως σου αρέσει να εργάζεται πάνω στους αριθμούς και βρίσκεις την μελέτη και ανάλυση δεδομένων εξαιρετική. Σε χαρακτηρίζει η ακρίβεια και το να ακολουθείς κάποιους κανόνες για να πετύχεις το μέγιστο αποτέλεσμα.

Οι περισσότεροι οργανωτικοί ανθρώποι, δεν μπορούν να εργαστούν σε ένα αβέβαιο περιβάλλον όπως αυτό του επιχειρηματία. Χριεάζονται μια δομή, μια βεβαιότητα και κάποιες διαδικασίες πάνω στην οποίες μπορούν να στηριχτούν.

Αν δεν είσαι σίγουρος, ξεκίνα τώρα το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού του FutureGeneration. Θα σε βοηθήσει να αναλύσεις και να μετρήσεις την προσωπικότητα σου σύμφωνα με την μελέτη του κορυφαίου επιστήμονα Holland.

Παραδείγματα επαγγελμάτων

Τα παρακάτω επαγγέλματα ίσως σε ενδιαφέρουν. Αφορούν τα άτομα με τύπο προσωπικότητας Οργανωτικός. Η φύση και οι αρμοδιότητες των επαγγελμάτων ίσως είναι κάποιες από αυτές που ήδη έχεις και μπορεί να μην το έχεις καταλάβει. Διάλεξε το επάγγελμα που σε ενδιαφέρει και μάθε περισσότερα για αυτό.

Πως να βρεις την καριέρα που σου ταιριάζει

Υπάρχουν χιλιάδες καριέρες, χιλιάδες επαγγέλματα και ρόλοι εργασίας. Σίγουρα δεν υπάρχουν όλες οι εργασίες που υπήρχαν το 1980 και δεν θα υπάρχουν όλες οι τωρινές εργασίες το 2050. Είναι η φυσική εξέλιξη της αγοράς και των αναγκών μιας κοινωνίας. Όμως μαζί με την κοινωνία, οφείλεις να εξελίσσεσαι και εσύ.

Για να βρεις την κατάλληλη καριέρα για σένα, πρέπει πρώτα να γνωρίζεις τον τύπο της προσωπικότητας σου. Μπορεί να μην είναι ένας, αλλά πρέπει να μπεις στην διαδικασία αποκλεισμού διαφόρων επαγγελμάτων. Αυτό δεν μπορεί να γίνει παίρνοντάς τα ένα – ένα αλλά οργανώνοντας τα σε group. Έτσι όταν αποκλείεις ένα group, αποκλείεις όλα τα επαγγέλματα που ανήκουν σε αυτό.

Μέσα από το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, μπορείς να εξάγεις κάποια συμπεράσματα για την προσωπικότητα σου και ως αποτέλεσμα για το group των επαγγελμάτων που σε ενδιαφέρουν.Το επόμενο βήμα είναι να ψάξεις για αυτά τα επαγγέλματα και εδώ, μπορεί να σε βοηθήσει το FutureGeneration, απλά και γρήγορα. Το μόνο που έχεις να κάνεις αφού ολοκληρώσεις το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού είναι να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσα από την φόρμα ή μέσω direct message στο instagram (αν χρειάζεσαι μια πιο άμεση απάντηση).

Εξερεύνησε όλες τις προσωπικότητες

Η απόλυτη ταύτιση με μόνο μια προσωπικότητα είναι εξαιρετικά σπάνια! Συνήθως η προσωπικότητα ενός ανθρώπου μπορεί να χαρακτηριστεί με δύο ή ακόμη και τρείς κωδικούς σύμφωνα με την ανάλυση του Holland. Για παράδειγμα, μπορεί να είσαι 65% Ρεαλιστικός, 30% Δημιουργικός και 5% Σκεπτικός.

Πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα για να βρεις την εργασία που ταιριάζει στην προσωπικότητά σου, προτείνουμε να διαβάσεις και να μελετήσεις τους υπολοιπους 5 τύπους προσωπικότητας. Έτσι, θα αποκτήσεις μια πλήρη εικόνα της προσωπικότητάς σου.

Απέκτησε δωρεάν τον απόλυτο οδηγό καριέρας του FutureGeneration, με tips, συμβουλές και μοναδικές στρατηγικές για το πως να χτίσεις την καριέρα που ονειρεύεσαι!

Loading...
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial