Επάγγελμα Εγκληματολόγος

Η αφορμή μπορεί να ήταν μια ταινία, μια σειρά στο Netflix ή οτιδήποτε άλλο! Δεν χρειάζεται να είσαι αστυνομικός για να ασχοληθείς με τα εγκλήματα και με το δίκαιο σε μια κοινωνία. Υπάρχουν επαγγέλματα όπως αυτό του Εγκληματολόγου ή Criminologist που σε φέρουν στην πρώτη γραμμή ανάλυσης, μελέτης και επίλυσης εγκλημάτων. Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις μια συναρπαστική καριέρα;

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε το επάγγελμα του Εγκληματολόγου. Θα περιγράψουμε την Εγκληματολογία, το πως είναι να είσαι Εγκληματολόγος και τι προοπτικές έχει αυτό το επάγγελμα στην Ελλάδα. Έτσι, αν σκέφτεσαι να ακολουθήσεις αυτό το δρόμο, σου προτείνουμε να αφιερώσεις λίγα λεπτά και να αποκτήσεις όσες παραπάνω γνώσεις μπορείς, πριν κάνεις μια μεγάλη απόφαση στην ζωή σου.

Είσαι έτοιμος;

Περιγραφή Επαγγέλματος

Οι εγκληματολόγοι είναι επαγγελματίες που μελετούν τη φύση του εγκλήματος, τους εγκληματίες και τις κοινωνικές επιπτώσεις των εγκλημάτων. Το κάνουν αυτό με σκοπό την ανίχνευση εγκληματιών και την πρόληψη εγκλημάτων. Είναι συνήθως άνθρωποι με ευστροφία, καθώς το έργο τους περιλαμβάνει τη γνώση της κοινωνιολογίαςψυχολογίας, την εγκληματολογία, τις στατιστικές και την ποινική δικαιοσύνη.

Οι Εκγληματολόγοι ασχολούνται με διαφόρων ειδών εγκλήματα

Mελετούν και αξιολογούν τη φύση πολλών ειδών εγκλήματος καθώς και τους εγκληματίες που τα διέπραξαν. Κάποιες φορές, μπορεί να μην εμπλέκονται άμεσα στο έγκλημα και η εργασία τους βρίσκεται μεταξύ κοινωνιολογίας και επιβολής του νόμου. Έτσι, μπορούμε να πούμε πως η Εγκληματολογία, επικεντρώνεται στην μελέτη της Ανθρώπινης συμπεριφοράς και στην υπαγόρευση των προτύπων συμπεριφοράς που απαιτούνται.

Μέσα από την ανάλυση που κάνει ένας Εγκληματολόγος, μπορεί να καταλάβει τι προκάλεσε το έγκλημα όσον αφορά τον Άνθρωπο και την συμπεριφορά του. Επιπλέον, πολλές φορές μπορεί να δράσουν ως πρόληψη για επόμενα εγκλήματα εφόσον καταλάβουν κάποια μοτίβα του δράστη, το πως δηλαδή σκέπτεται και κινείται.

Με τι ασχολείται ο Εγκληματολόγος

Η κύρια δουλειά ενός εγκληματολόγου είναι να μελετήσει κάθε πτυχή του εγκλήματος – τις σκηνές του φυσικού εγκλήματος, την κοινωνιολογική αιτία και την εγκληματική ψυχολογία – με σκοπό την επίλυσή τους και την αποτροπή τους να ξανασυμβούν.

Έτσι, η δουλειά του εγκληματολόγου συνεπάγεται πολλή έρευνα. Συγκεντρώνουν στατιστικά στοιχεία εγκλημάτων που βασίζονται σε δημογραφικά στοιχεία και τοποθεσία. Εργάζεται επίσης σε πολιτικές που θα συμβάλλουν στη μείωση των εγκλημάτων σε μια πόλη ή πόλη και θα εξασφαλίζουν δίκαιη μεταχείριση των εγκληματιών.

Ωστόσο, όταν εργάζεται με την επιβολή του νόμου, η εργασία του εγκληματολόγου μπορεί να περιλαμβάνει επισκέψεις σε σκηνές εγκλήματος και συνέντευξη με εγκληματίες. Συνεντεύουν τους εγκληματίες για να κατανοήσουν τα κίνητρά τους για εγκλήματα καθώς και πώς λειτουργεί το μυαλό τους.

Εκτός από αυτά, οι εγκληματολόγοι εκτελούν επίσης τα ακόλουθα καθήκοντα:

 • Διεξαγωγή ερευνών.
 • Συγκεντρώστε στατιστικά στοιχεία.
 • Γράψτε ερευνητικά άρθρα και άρθρα.
 • Μελετήστε την εγκληματική συμπεριφορά. και
 • Εκπόνηση στρατηγικών για τη μείωση της εγκληματικότητας.

Τομείς Απασχόλησης

Το κύριο εργασιακό περιβάλλον όπου οι εγκληματολόγοι μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους είναι:

 • Ομοσπονδιακή, κρατική και τοπική κυβέρνηση
 • Υπηρεσίες αστυνομίας και φυλακών
 • Δικαστικές υπηρεσίες
 • Συμβουλευτικές επιτροπές πολιτικής
 • Υπηρεσίες ασφαλείας
 • μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί όπως εκπαιδευτικά ιδρύματα και φιλανθρωπικές οργανώσεις με νέους παραβάτες ή θύματα αξιόποινων πράξεων.

Εκτός από αυτούς, οι εγκληματολόγοι μπορούν επίσης να εργαστούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ασφαλείας και επιβολής του νόμου. Επίσης, μπορούν να εργαστούν σε υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, όπως η υποστήριξη της ψυχικής υγείας και η αποκατάσταση των ναρκωτικών.

Σε τι θέσεις (ρόλους) εργασίας μπορεί να εργαστεί

Μπορείτε εύκολα να γίνετε εγκληματολόγος με πτυχίο εγκληματολογίας. Αυτό συμβαίνει επειδή η εγκληματολογία είναι η επιστημονική μελέτη της φύσης, της έκτασης, της διαχείρισης, των αιτιών, του ελέγχου, των συνεπειών και της πρόληψης της εγκληματικής συμπεριφοράς. Ακριβώς αυτό που ανησυχεί ένας εγκληματολόγος.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες πολύ σχετικές θέσεις εργασίας που μπορείτε να κάνετε εάν έχετε πτυχίο εγκληματολογίας.

Αυτές οι θέσεις Εγκληματολογίας είναι:

 • Ντετέκτιβ
 • Αστυνομικός
 • Κοινοτικός εργαζόμενος για την ανάπτυξη
 • Αξιωματικός φυλακής
 • Δικαστικός επιμελητής
 • Κοινωνικός λειτουργός
 • Νέος εργάτης

Υπάρχουν επίσης κάποιες άλλες θέσεις εργασίας που μπορείτε να χωρέσετε με το πτυχίο εγκληματολογίας σας που δεν σχετίζονται στενά με το πτυχίο σας. Ορισμένες από αυτές τις θέσεις εργασίας είναι Εργαζόμενος Προσανατολισμού Ενηλίκων, Chaplain, Data Scientist, Αξιωματικός για τις Συνοριακές Δυνάμεις, Κοινωνικός Ερευνητής, Λειτουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνικός Ερευνητής.

Ωστόσο, για αυτές τις θέσεις εργασίας, ενδέχεται να χρειαστείτε πρόσθετα προσόντα.

Μισθός Εγκληματολόγου

Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας (BLS) δεν διαθέτει στοιχεία για Εγκληματολόγους. Ωστόσο, έχουν στοιχεία για τους κοινωνιολόγους και τους αστυνομικούς και αστυνομικούς. Και τα δύο είναι επαγγέλματα στενά συνδεδεμένα με την Εγκληματολογία.

Έτσι, σύμφωνα με το BLS, η μέση ετήσια αμοιβή των κοινωνιολόγων 2018 είναι $ 82,050 ενώ Η μέση ετήσια αμοιβή της Αστυνομίας και των Ντετέκτιβ είναι $ 63,380. Επίσης, η εκτιμώμενη αύξηση της απασχόλησης από το 2018 σε 2028 είναι 9% και 5% αντίστοιχα.

Από την άλλη πλευρά, Glassdoor δίνει το μέσο ετήσιο μισθό του Ανάπτυξη Criminologists ως $ 67,677. Εν τω μεταξύ, οι Αναπτυξιακοί Εγκληματολόγοι μελετούν την εγκληματική συμπεριφορά των ατόμων καθώς και τους λόγους για τέτοιες συμπεριφορές σε διαφορετικές εποχές ή ηλικίες της ζωής τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Glassdoor, ένα Επίκουρος Καθηγητής της εγκληματολογίας στο Sonoma State κερδίζει $ 91,285 ετησίως.

Είναι σαφές τότε ότι όταν μπορείτε να κερδίσετε ένα αξιοπρεπές μισθών λαμβάνοντας θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την εγκληματολογία. Και αυτές οι θέσεις εργασίας έχουν τουλάχιστον μια μέση αύξηση της απασχόλησης.

Σπουδές και Εκπαίδευση

Που μπορείς να σπουδάσεις και τι εκπαίδευση πρέπει να έχεις για να γίνεις Εγκληματολόγος;

Αν έχεις φτάσει σε αυτό το άρθρο και σου άρεσε η ιδέα του να είσαι Εγκληματολόγος μπορείς να κάνεις το εξής. Προσπάθησε να αποκτήσεις όσο το δυνατόν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο, διαβάζοντας όμως και εξωσχολικά βιβλία ή παρακολουθώντας βίντεο και σεμινάρια. Πλέον το υλικό που χρειάζεσαι είναι διαθέσιμο. Επίσης παρακολουθήσετε μαθήματα κοινωνιολογίας, κυβέρνησης, ιστορίας, στατιστικών και ψυχολογίας. Εγγραφείτε σε εξωσχολικούς συλλόγους όπως οι Συζητήσεις, το Math Club ή ένα Criminology Club εάν υπάρχουν.

Ένα τετραετές πτυχίο είναι η ελάχιστη εκπαιδευτική απαίτηση για να γίνει εγκληματολόγος. Αναζητήστε κολέγια που προσφέρουν πτυχία εγκληματολογίας και εγγραφείτε στο πρόγραμμά τους. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να σπουδάσετε στην εγκληματολογία, μπορείτε να γίνετε εγκληματολόγος εάν είστε σπουδαίοι στην Κοινωνιολογία, την Ψυχολογία και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Για να επιταχύνετε την καριέρα σας, θα ήταν καλό να κερδίσετε τη βιομηχανική εμπειρία ενώ βρίσκεστε ακόμα στο κολέγιο. Εάν το πρόγραμμα σπουδών σας δεν ενσωματώνει πρακτική άσκηση, συνεργαστείτε με το σχολείο σας για να αναπτύξετε ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που ταιριάζει με τους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς στόχους σας. Προσπαθήστε να εργαστείτε ως ασκούμενος σε αστυνομικό τμήμα, γραφείο νομικών, κυβερνητικό γραφείο, κοινοτικές οργανώσεις ή ερευνητικές ομάδες.

Ενώ η ελάχιστη απαίτηση για θέσεις εργασίας εγκληματολογίας και εγκληματολογίας είναι πτυχίο πανεπιστημίου, μπορεί να χρειαστείτε ένα προηγμένο πτυχίο για να πάρετε κάποιες εργασίες εγκληματολογίας. Για παράδειγμα, εάν ελπίζετε να εργαστείτε στο Κολλέγιο, θα πρέπει να έχετε πτυχίο PhD. Έτσι, θα πρέπει να προσπαθήσετε να κερδίσετε έναν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό σε τομείς όπως η Εγκληματολογία, η Ποινική Δικαιοσύνη, η Κοινωνιολογία ή η Επιστημονική Συμπεριφορά.

Άδεια Εγκληματολογίας

Ανάλογα με το είδος της εργασίας που θέλετε να πάρετε με το πτυχίο εγκληματολογίας σας, θα χρειαστείτε μια άδεια. Για παράδειγμα, η εργασία ως εγκληματολόγος σε μια υπηρεσία επιβολής του νόμου σε διάφορες τοποθεσίες θα απαιτεί άδεια. Θα πρέπει να καθίσετε και να περάσετε εξετάσεις που είναι ξεχωριστές από το πτυχίο εγκληματολογίας ή το σχετικό πτυχίο που έχετε κερδίσει.

Έτσι, πέρα ​​από το πτυχίο σας, μπορεί να χρειαστεί να αποκτήσετε άδεια για να μπορέσετε να ασκήσετε ως εγκληματολόγος.

Λοιπόν, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αναζητήσετε τις απαιτήσεις της εργασίας της εγκληματολογίας στην τοποθεσία σας. Εάν απαιτεί άδεια άσκησης, μάθετε για τη μορφή της εξέτασης και μελετήστε σκληρά για αυτό.

Δεξιότητες που απαιτούνται για να είσαι εγκληματολόγος

Ενώ παίρνετε τη σωστή εκπαίδευση για να οικοδομήσουμε μια ακμάζουσα καριέρα εγκληματία, υπάρχουν ορισμένες δεξιότητες που πρέπει να κατέχετε.

Αυτές οι δεξιότητες είναι:

 • Ερευνητικές δεξιότητες – Πρέπει να μπορείτε να διεξάγετε έρευνα και να την αγαπάτε.
 • Στατιστικές δεξιότητες – Προσπαθήστε να αναπτύξετε μια σταθερή κατανόηση των μαθηματικών, ιδιαίτερα των πιθανοτήτων και των στατιστικών. Σίγουρα θα χρειαστεί να αυξηθεί στην καριέρα σας εγκληματολόγος.
 • Γλωσσικές δεξιότητες – Πρέπει να έχετε ισχυρές δεξιότητες γραφής για να μπορέσετε να πετύχετε ως εγκληματολόγος. Αυτό συμβαίνει επειδή θα γράφετε πολλές αναφορές και θα συνοψίζετε την ανάλυση δεδομένων
 • Διαπροσωπικές δεξιότητες – Πρέπει να είστε σε θέση να επικοινωνείτε με έναν τρόπο που θα κάνει τους άλλους να ακούσουν και να σας ανοίξουν. Αυτή η δεξιότητα θα είναι χρήσιμη κατά τη συνέντευξη σε εγκληματίες ή σε συναντήσεις με άλλους επαγγελματίες του χώρου.
 • Ικανότητες οργάνωσης – επειδή θα ασχοληθείτε με πολλά δεδομένα και πληροφορίες, θα πρέπει να είστε πολύ οργανωμένοι.

Επιπλέον, πρέπει να έχετε ενδιαφέρον για τη Δημόσια Πολιτική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μια καριέρα στην εγκληματολογία σάς θέτει να επηρεάσετε τη δημόσια πολιτική. Επομένως, το ενδιαφέρον σας για τη δημόσια τάξη θα καθορίσει το επίπεδο επιτυχίας σας στην πρόληψη του εγκλήματος, το οποίο αποτελεί ζωτική πτυχή της εργασίας.

Επιπλέον, οι δεξιότητες πληροφορικής και η ικανότητα να εργάζονται παραγωγικά σε ομάδες θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε στην καριέρα σας Εγκληματολόγος.

Συμβουλές καριέρας για εγκληματολόγους

Δεν αρκεί να κερδίσετε πτυχίο εγκληματολογίας ή να πάρετε μια εργασία εγκληματολογίας ή εγκληματολογίας. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια ισχυρή καριέρα εγκληματολόγος και να μεγαλώσουμε για να κερδίσουμε καλύτερα.

Έτσι, εδώ είναι χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στην καριέρα εγκληματολόγου σας.

Μέλος επαγγελματικής ένωσης

Η συμμετοχή σε μια επαγγελματική ένωση σας βοηθά να συνδέεστε και να μεγαλώνετε στην καριέρα σας. Εάν συμμετάσχετε σε μια ένωση εγκληματολογίας, θα είστε σε θέση να πάρετε προσωπική επαγγελματική βοήθεια σε σχεδόν κάθε πτυχή της καριέρας σας.

Ορισμένες από τις επαγγελματικές ενώσεις που μπορείτε να συμμετάσχετε ως εγκληματολόγος είναι:

Εξετάστε τις εναλλακτικές σταδιοδρομίες

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν πολλές σαφώς διευκρινισμένες “Εγκληματολογικές θέσεις εργασίας”. Πολλοί πτυχιούχοι με πτυχία εγκληματολογίας καταλήγουν να αναλάβουν σχετική δουλειά. Έτσι, ενώ λαμβάνετε τα απαραίτητα βήματα προς την εξέλιξη της σταδιοδρομίας εγκληματολόγος, εξετάστε θέσεις εργασίας όπως ο Σύμβουλος Περιπολίας, ο Υπεύθυνος Συμμόρφωσης, ο Ομοσπονδιακός Προστάτης Προστασίας και ο Νομικός Βοηθός. Αυτές οι εργασίες μπορεί να μην είναι η πρώτη σας επιλογή, αλλά είναι εξίσου ανταμείβοντας και ο βαθμός εγκληματολογίας σας μπορεί να σας πάρει αυτές τις θέσεις εργασίας.

Παρακολούθηση συνεδρίων

Τα Επαγγελματικά Συνέδρια θα σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα στον τομέα. Οι Συμμετέχοντες σε Συνέδρια Εγκληματολόγων θα σας ανοίξουν νέες εξελίξεις και ζητήματα στον τομέα. Έτσι, εάν επιθυμείτε να παρευρεθείτε τακτικά σε συνέδρια εγκληματολόγων, ακολουθήστε ενώσεις όπως το Αμερικανική Εταιρεία Εγκληματολογίαςη Δυτική Εταιρεία Εγκληματολογίαςκαι την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Εγκληματολογίας.

Έρευνα

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να φτιάξετε ένα όνομα σε έναν τομέα παρά να δημοσιεύσετε ποιοτική έρευνα. Ωστόσο, για να μπορείτε να δημοσιεύσετε έρευνα στην εγκληματολογία, πρέπει να έχετε διαβάσει και διαβάζετε ευρέως στον τομέα. Επίσης, μπορείτε να δημοσιεύσετε μια έκθεση σχετικά με το έργο που έχετε κάνει ότι θεωρείτε ότι είναι πολύ ενημερωτικό. Έτσι, εάν έχετε αναφορά, έρευνα ή άρθρα σχετικά με τους εγκληματολόγους που θέλετε να μοιραστείτε, δημοσιεύστε τα σε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα περιοδικά:

Μαθήματα επιμόρφωσης και online courses

Η εγκληματολογία, όπως πολλοί άλλοι τομείς, είναι δυναμική. Υπάρχουν συνεχώς μεταβαλλόμενες τεχνολογίες, μέθοδοι λειτουργίας και πολιτικές στον τομέα. Έτσι, ενώ έχετε αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία στον τομέα, μπορεί επίσης να χρειαστεί να ενημερώσετε τις γνώσεις σας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα εγκληματολογίας, όπως η τεκμηρίωση και η εγκληματολογία, η καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και η προώθηση της πρόληψης του εγκλήματος. Τα πανεπιστήμια, τα κολέγια, οι επαγγελματικές ενώσεις και οι κυβερνητικές υπηρεσίες προσφέρουν αυτές τις ευκαιρίες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Απλά πρέπει να τους προσέχετε.

Εξειδικεύσου σε έναν τομέα

Η εξειδίκευση μπορεί να είναι το τελευταίο βήμα στην καριέρα στην εγκληματολογία. Όταν εσείς ειδικεύεστε σε ένα υποτομέα στην εγκληματολογία και κερδίζετε αναγνώριση σε αυτόν τον τομέα, θα γίνετε μια αρχή την οποία αναζητούν οι άνθρωποι. Οι περιοχές που ειδικεύονται στην εγκληματολογία περιλαμβάνουν την Εθνική Ασφάλεια, το Εγκλήμα Πληθυσμού και την Εγκληματολογία της Μετάφρασης. Ωστόσο, για να εξειδικεύσετε σε οποιεσδήποτε από αυτές, θα πρέπει να εργαστείτε σε έργα, να λάβετε σχετικά μαθήματα και να δημοσιεύσετε περισσότερες έρευνες, άρθρα και αναφορές στον συγκεκριμένο τομέα.

Συναφή Επαγγέλματα

Αν αναρωτιέσαι τι άλλα επαγγέλματα υπάρχουν που σχετίζονται με αυτό του Εγκληματολόγου, παρακάτω θα βρεις μια λίστα από αυτά.

Επάγγελμα Αστυνομικός

Εδώ και χρόνια υπάρχει ένα επάγγελμα με σχεδόν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Δεν είναι άλλο από το επάγγελμα “Αστυνομικός“. Έχουν ακουστεί πολλά αλλά η αλήθεια είναι πάντα κάπου στην μέση. Η Αστυνομία είναι μια κοινωνία από μόνη της και όπως σε κάθε κοινωνία έτσι και εκεί υπάρχουν.

Επάγγελμα Δικηγόρος

Το επάγγελμα του Δικηγόρου υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Όμως, η φύση του επαγγέλματος και οι βασικές αρμοδιότητες που έχει ένας δικηγόρος δεν έχουν αλλάξει. Βέβαια, με την πάροδο του χρόνου, έχουν δημιουργηθεί νέες ευκαιρίες, όπως για παράδειγμα το GDPR στο Internet.

Συχνές ερωτήσεις

Παρακάτω έχουμε παραθέσει κάποιες από τις πιο συχνές ερωτήσεις που έχουμε λάβει ως FutureGeneration στην κοινότητα μας στο Instagram από νέους μαθητές και φοιτητές στην Ελλάδα.

Οι προπτυχιακές σπουδές στην Εγκληματολογία (Π.Π.Σ.) απαιτεί τέσσερα χρόνια. Επιπλέον, χρειάζονται ένα (1) με δύο (2) χρόνια για μεταπτυχιακές σπουδές και μια εξειδίκευση. Τέλος, από τρία (3) μέχρι πέντε (5) χρόνια είναι το διδακτορικό (Ph.D).

Συνεπώς, τα απαιτούμενα χρόνια καθορίζονται από το επίπεδο των σπουδών που θέλεις να φτάσεις. Θεωρούμε πως ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών είναι πολύ σημαντικό.

Ασχολείται με διάφορα θέματα όπως, ποινικό δίκαιο, ψυχολογία ή ψυχολογία του εγκλήματος, εγκληματολογία των πολιτικών επιστημών και της κοινωνιολογίας.

Ναι, το ποινικό δίκαιο είναι απαραίτητο για να γίνεις Εγκληματολόγος και να ακολουθήσεις μια εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα.

Η εγκληματολογία είναι η μελέτη του εγκλήματος, του κοινωνικού του αντίκτυπου και του τρόπου μείωσης του, ενώ η ποινική δικαιοσύνη ασχολείται περισσότερο με την πτυχή της εγκληματικότητας όσον αφορά την επιβολή του νόμου.

Συμπέρασμα

Οι εγκληματολόγοι είναι ειδικοί που μελετούν και αξιολογούν τη φύση πολλών ειδών εγκλήματος καθώς και τους εγκληματίες που τους διέπραξαν. Το κάνουν αυτό με σκοπό να κατανοήσουν το κίνητρο για το έγκλημα, την τάση του εγκλήματος, καθώς και πώς να αποτρέψει το επόμενο περιστατικό. Έτσι, οι εγκληματολόγοι χρειάζονται κάποια γνώση της κοινωνιολογίας, της ψυχολογίας και της ποινικής δικαιοσύνης, εκτός από την εγκληματολογία, για να λειτουργούν καλά. Έτσι, για να αναπτυχθεί μια καριέρα εγκληματολόγος, θα πρέπει να πάρετε την εγκληματολογία ή άλλα σχετικά πτυχία πειθαρχία, να πάρει μια θέση εργασίας, και να παρακολουθήσουν μαθήματα συνεχούς εκπαίδευσης σε υποκριτήρια εγκληματολογίας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας (ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο) χωρίς έγγραφη άδεια.

Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1993.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.

Join the Future

Γίνε μέλος της F κοινότητας και απέκτησε δωρεάν πρόσβαση σε pro tips και υλικό για να χτίσεις την καριέρα σου έτσι όπως εσύ την ονειρεύεσαι.

You have successfully subscribed to the newsletter

Ουπς, κάτι πήγε στραβά!