Ερώτηση Συνέντευξης: Γιατί να σε προσλάβουμε

Μια από τις ερωτήσεις “παγίδα”, όπως αποκαλούνται σε μια συνέντευξη είναι “Γιατί να σε προσλάβουμε;”. Ισως το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι “Καλά, αυτοί δεν έβγαλαν αγγελία εργασίας; Τι εννοούν;”. Το θέμα είναι πιο πολύπλοκο και σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε την ερώτηση και θα σου πούμε πως μπορείς να απαντήσεις σωστά!

Είσαι έτοιμος;

Τι πρέπει να γνωρίζεις

Για να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση πρέπει να γνωρίζεις 2 πράγματα.

Α. Τι απαιτήσεις έχει η συγκεκριμένη θέση εργασίας

Πριν προσπαθήσεις να δώσεις μια απάντηση στην ερώτηση “Γιατί να σε προσλάβουμε”, πρέπει να γνωρίζεις την αγγελία εργασίας. Διάβασε την, σημείωσε τις λέξεις κλειδιά και προσπάθησε να κάνεις μια λίστα με πράγματα που αναφέρουν οτι χρειάζονται.

Έπειτα, κάνε μια δεύτερη λίστα με όλα όσα θεωρείς λογικό να χρειάζονται αλλά για ευνόητους λόγους δεν τα αναφέρουν. Για παράδειγμα σε μια τράπεζα, το ντύσιμο, η εμφάνιση και η εμπιστευτικότητα είναι σημαντικά.

Β. Τα προσόντα που έχεις

Σε αυτό το σημείο, ήρθε η ώρα να σημειώσεις όλα τα skills και τα προσόντα που θεωρείς πως έχεις και που είναι σχετικά με την θέση εργασίας. Για παράδειγμα ένας πωλητής, σίγουρα θα πρέπει να έχει επικοινωνιακές δεξιότητες και να σημειώσει το προσόν “Εξυπηρέτηση Πελατών”. Με αυτόν τον τρόπο αναφέρεις πως γνωρίζεις πως να ακούσεις μια ανάγκη και πως να λύσεις ένα πρόβλημα πυο έχει ο πελάτης. Όμως, πως παρουσιάζεις πρακτική εμπειρία στην εξυπηρέτηση πελατων όταν δεν έχεις προϋπηρεσία;

Πως να απαντήσεις

Ο τρόπος που μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση “Γιατί να σε προσλάβουμε” είναι εξαιρετικά απλός. Έχοντας τις δύο παραπάνω λίστες που μόλις αναφέραμε, προσπαθείς να δεις ποια προσόντα σου, χρειάζεται η συγκεκριμένη θέση εργασίας. Μπορείς να χρειάζεται όλα τα προσόντα σου και σε αυτή τη περίπτωση είσαι αυτό που λέμε ένα perfect fit. Μπορεί τα μισά ή λίγα. Όσα και να είναι, πρέπει να κάνεις αυτό το βήμα για να καταλάβεις πόσο χρήσιμος είσαι και τι μπορείς να αναφέρεις στην συνέντευξη.

Αφού καταλήξεις στα skills, γνωρίζεις τι πρέπει να περιέχει η απάντησή σου. Επιπλεον, το να αναφέρεις πως έχεις κοινό όραμα με την επιχείρηση και πως έχεις κάνει μια έρευνα στο Internet για την συγκεκριμένη επιχείρηση θα είναι ένα ακόμη plus.

Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, είναι πως αυτός που θα σου πάρει συνέντευξη, έχει μια λίστα με όσα περιμένει ή θα ήθελε να ακούσει. Μπορεί να μην υπάρχει σε χαρτί αλλά στο μυαλό του. Το σημαντικό είναι πως πρέπει με τις απαντήσεις σου να τον κάνεις να βάλει τικ σε όσα το δυνατόν περισσότερα. Μπορεί να μην σε ρωτήσουν, αλλά το να δείξεις πως έχεις

Παραδείγματα

Απάντηση 1

Αν και βρίσκομαι στα πρώτα βήματα της καριέρας μου, θέλω να εξελιχθώ και να μάθω νέες τεχνολογίες μέσα από τους καλύτερους. Έπειτα από την έρευνα που έκανα πριν έρθω εδώ για την εταιρεία σας, θεωρώ πως είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την επαγγελματική μου πρόοδο και για αυτό λοιπόν, θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί σας, έχοντας ένα κοινό όραμα.

Απάντηση 2

Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτή τη ερώτηση! Αυτό σημαίνει πως η εταιρεία σας αναλύει και ενδιαφέρεται για τον εργαζόμενο. Τέτοιου είδους επιχειρήσεις ενδιαφέρουν και εμενα. Βάσει της μέχρι τώρα συζήτησης μας αλλά και της έρευνα που έχω κάνει για την εταιρεία σας, θεωρώ πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μένα ώστε να αναδείξω τα skills και τις γνώσεις μου στον εταιρικό κόσμο του επιχειρείν.

Απάντηση 3

Αν κρίνω από την αγγελία υπάρχει ανάγκη για την θέση Χ. Όμως, έτσι όπως βλέπω εγώ την αγορά εργασίας, υπάρχει κάτι που έχει μεγαλύτερη σημασία. Το όραμα της εταιρείας, η φιλοσοφία και η κουλτούρα της. Τα προϊόντα και ο στόχος της εταιρείας, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και μια πολύ δυνατή παρακίνηση για να εργαστεί κανείς. Έχοντας λοιπόν, ένα τετοιο δυνατό κίνητρο, θεωρώ πως μπορώ να συνεισφέρω με τα προσόντα και την εμπειρία μου και να συνεργαστούμε για την επίτευξη ακόμη μεγαλύτερων στόχων.

Ερωτήσεις Συνέντευξης

Αν βρίσκεσαι σε φάση εύρεσης εργασίας και σκέφτεσαι να κάνεις μια συνέντευξη, μην χάσεις τα υπόλοιπα άρθρα που αναλύουν εξίσου σημαντικές ερωτήσεις συνέντευξης! Προετοιμάσουν και ξεχώρισε από το πληθος!

Προεπιλεγμένη Εικόνα
career
Η εθελοντική ομάδα του FutureGeneration έχει ως στόχο την δημιουργία περιεχομένου που θα σε βοηθήσει στο να πάρεις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον σου.
Άρθρα: 27

Υποβολή απάντησης

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.

Join the Future

Γίνε μέλος της F κοινότητας και απέκτησε δωρεάν πρόσβαση σε pro tips και υλικό για να χτίσεις την καριέρα σου έτσι όπως εσύ την ονειρεύεσαι.

You have successfully subscribed to the newsletter

Ουπς, κάτι πήγε στραβά!