Αναζήτηση ρόλων και θέσεων εργασίας μέσω της Google

Η σωστή αναζήτηση των ρόλων και θέσεων εργασίας είναι το πρώτο βήμα πριν μια συνέντευξη. Φαντάσου να μπορούσες να ψάχνεις θέσεις εργασίας σε πάρα πολλές πόλεις και χώρες, πάνω στο αντικείμενο που έχεις σπουδάσει και που σου αρέσει.

Η Google προσφέρει μια σχετική υπηρεσία συγκεκριμένα για αναζήτηση ρόλων και θέσεων εργασίας. Το μόνο προαπαιτούμενο είναι να γνωρίζεις τον ρόλο εργασίας σου στα Αγγλικά. Για παράδειγμα ένας προγραμματιστής υπολογιστών λέγεται software developer, web developer, full stack developer ή γενικότερα developer. Αν γνωρίζεις τέτοιους όρους τότε σίγουρα θα σε βοηθήσει για να βρεις εργασία άμεσα.

Πλεονεκτήματα απέναντι σε άλλες πλατφόρμες εύρεσης εργασίας

 • Μπορεί να κάνεις αναζήτηση βάση τοποθεσίας.
 • Θα γνωρίσεις πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να φτάσεις στην δουλειά.
 • Αναζήτηση σε πολλαπλές ιστοσελίδες ταυτόχρονα.
 • Αναζήτηση βάση των ρόλων εργασίας.

Ποιοι είναι οι εργοδότες (από που αντλεί τις πληροφορίες)

Υπάρχουν δεκάδες μικρές και μεγάλες ιστοσελίδες, που έχουν χιλιάδες δημοσιευμένες θέσεις εργασίας. Παραδείγματα είναι το Indeed, το Skywalker και το Kariera. Η Google λοιπόν, αυτό που έχει κάνει είναι να μαζέψει και να οργανώσει όλους αυτούς τους εργοδότες σε μια και μοναδική πλατφόρμα.

Αναζήτηση εργασίας βάση τοποθεσίας

Μένεις Αθήνα και θέλεις μια εργασία κοντά στο σπίτι σου, μπορεί ακόμη να θέλεις μια δουλειά κοντά στο σημείο που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή. Η Google προσφέρει την αναζήτηση θέσεων εργασίας χρησιμοποιώντας την τοποθεσία. Έτσι, για κάποιον που θέλει να ψάχνει βάση τοποθεσίας μπορεί να ξάνει τα εξής:

Αναζήτηση θέσεων εργασίας κοντά σε εμένα (near me)

Χρησιμοποιήστε την φράση near me για να κάνετε αναζήτηση θέσεων κοντά σε εσάς. Για παράδειγμα software developer job near me.

Αναζήτηση θέσεων εργασίας σε κάποια πόλη (near city)

Χρησιμοποιήστε την φράση near <city_name> όπου το <city_name> είναι το όνομα της πόλης που θέλετε για να κάνετε αναζήτηση θέσεων συγκεκριμένα για την πόλη αυτή. Για παράδειγμα software developer near athens.

Αναζήτηση εργασίας βάση τομέα σπουδών (Job Major)

 • Χωρίς να ορίσετε τοποθεσία: Αναζητήστε jobs for biology majors.
 • Σε συγκεκριμένη τοποθεσία: Αναζητήστε jobs for economics majors in new york city.

Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να πάτε στην δουλειά;

Μπορείτε να δείτε πόση ώρα χρειάζεται για να φτάσετε σε μια θέση εργασίας από το σπίτι.

 1. Ορίστε τη διεύθυνση της οικίας σας. Μάθετε πώς. Εάν δεν ορίσετε τη διεύθυνσή σας, το Google θα προσπαθήσει να εμφανίσει χρόνους μετακίνησης από την τρέχουσα τοποθεσία σας έως τη θέση εργασίας.
 2. Μεταβείτε στο Google. Αναζητήστε μια θέση εργασίας.
 3. Στο μπλε πλαίσιο, πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Θέσεις εργασίας.
 4. Κάτω από έναν τίτλο θέσης εργασίας, αναζητήστε τον χρόνο μετακίνησης Διάρκεια μετακίνησης. Εάν δεν εμφανίζεται κάποιος χρόνος, τότε δεν είναι διαθέσιμος για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Προσθήκη Θέσεων Εργασίας στην Google (για εργοδότες)

Σε περίπτωση που είστε εργοδότης υπάρχει και η δυνατότητα προσθήκης μιας θέσης εργασίας. Εάν η επιχείρησή σας έχει ανοικτές θέσεις εργασίας, μάθετε πώς οι θέσεις εργασίας σας μπορούν να εντοπιστούν μέσω του Google.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον επίσημο οδηγό της Google.

Σχετικά επαγγέλματα με τον Αρχαιολόγο

Τι άλλα επαγγέλματα και ρόλοι εργασίας υπάρχουν σχετικά με τον Αρχαιολόγο; Στον Τομέα των Αθρωπιστικών Επιστημών, υπάρχουν διάφορα άλλα επαγγέλματα όπως αναφέρθηκε και στις επαγγελματικές προοπτικές.

 • Museum Educator
 • Βιβλιοθηκονόμος
 • Ακαδημαικός Ερευνητής
 • Διαχειριστής Πολιτισμικής Κληρονομίας (Heritage manager)
 • Museum/Gallery curator
 • Conservator
 • Αρχειοφύλακας
 • Χαρτογράφος
 • Καθηγητής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
 • Τουριστικός Οδηγός
 • Ξεναγός

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Στόχος μας ως FutureGeneration είναι η δωρεάν πληροφόρηση σου, δημιουργώντας ένα μέλλον με επιλογές, μια καριέρα που θα ορίζεις εσύ τι θέλεις πραγματικά να κάνεις!

Εάν θέλεις να ενημερωθείς πρώτος όταν το άρθρο αυτό ανανεωθεί με στατιστικά στοιχεία, podcasts, συνεντεύξεις και άλλες χρήσιμες πληροφορίες άφησε το email σου παρακάτω.

Εάν θέλεις να ενημερώνεσαι για νέες εξελίξεις στον χώρο της Αρχαιολογίας και οχι μόνο, κάνε follow το FutureGeneration στο Instagram και εγγραφή με το email σου

Προεπιλεγμένη Εικόνα

Υποβολή απάντησης

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.

Join the Future

Γίνε μέλος της F κοινότητας και απέκτησε δωρεάν πρόσβαση σε pro tips και υλικό για να χτίσεις την καριέρα σου έτσι όπως εσύ την ονειρεύεσαι.

You have successfully subscribed to the newsletter

Ουπς, κάτι πήγε στραβά!