Επάγγελμα Φυσιοθεραπευτής

Εάν αναρωτιέσαι πως μπορείς να γίνεις φυσικός θεραπευτήςφυσικοθεραπευτής, τότε αυτό το άρθρο θα σου λύσει όλες τις απορίες. Έχουμε μιλήσει με επαγγελματίες του χώρου και συλλέξαμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεσαι για να έχεις μια πλήρη και καθαρή εικόνα σχετικά με το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή.

Η φυσιοθεραπεία και το επάγγελμα του φυσιοθεραπευτή απαιτεί αφοσίωση και χρόνια εκπαίδευσης σε διάφορους τομείς. Ο τομέας της Κινησιολογίας αφορά τις κινήσεις του ανθρώπινου σώματος, ο τομέας της Ανατομίας αφορά την ανατομία και δομή που έχει το σώμα μας και τέλος η Βιολογία όπως όλοι γνωρίζουμε έπικεντρώνεται πάλι στον άνθρωπο αλλά ως οργανισμό.

Συνοπτική περιγραφή

Η φυσική θεραπεία, γνωστή και ως φυσιοθεραπεία, είναι ένα παραϊατρικό επάγγελμα που χρησιμοποιεί δύναμη και μηχανική κίνηση (βιομηχανική ή κινησιολογία), χειροθεραπεία, άσκηση και ηλεκτροθεραπεία για την επίλυση των ελλείψεων και την ενίσχυση της κινητικότητας και της λειτουργίας.

Επιπλέον, χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ενός ασθενούς μέσω εξέτασης, διάγνωσης, πρόγνωσης, φυσικής παρέμβασης και εκπαίδευσης ασθενών.

Απαραίτητες Δεξιότητες – Προσόντα

 • Πτυχίο ανάλογο της ειδικότητας.
 • Τουλάχιστον διετής προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση.
 • Ευγένεια και επικοινωνιακή ικανότητα.
 • Ομαδικότητα και διάθεση για συνεργασία.
 • Συνέπεια και οργανωτικότητα.
 • Πολύ καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας.

Φυσιοθεραπεία και άλλες Επιστήμες

Η ψυχολογία του ασθενούς είναι αρκετές φορές ένα επιπλέον πρόβλημα που καλούνται να λύσουν ή έστω να λάβουν υπόψιν. Έτσι λοιπόν, κάποιες βασικές γνώσεις πάνω στην ψυχολογία του ανθρώπου τους βοηθούν να κατανοήσουν και να βοηθήσουν στο μέγιστο..

Άρα λοιπόν, μπορούμε να εξάγουμε το συμπέρασμα πως η Φυσιοθεραπεία σχετίζεται άμεσα και πολλές φορές απαιτεί γνώσεις από τομείς όπως:

 • Κινησιολογία
 • Ανατομία
 • Βιολογία
 • Ψυχολογία

Τι κάνει ένας φυσιοθεραπευτής;

Συγκεκριμένα, τα άτομα με τραυματισμούς ή σοβαρές ασθένειες συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαχείριση των κινήσεων και του πόνου τους. Εξαρτάται από φυσιοθεραπευτές για να τους βοηθήσει να ανακάμψουν.

Μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων άσκησης και ατομικής προσοχής, αυτοί οι επαγγελματίες βοηθούν τους ασθενείς να ανακτήσουν το εύρος της κίνησης, να οικοδομήσουν δύναμη, να βελτιώσουν την ευελιξία και να ελέγξουν τον πόνο τους καθώς αναρρώνουν.

Οι φυσιοθεραπευτές συνήθως εργάζονται σε ιδιωτικά γραφεία, κλινικές, νοσοκομεία ή σε οίκους ευγηρίας. Γενικά, οι θέσεις των φυσιοθεραπευτών είναι πλήρους απασχόλησης, αν και ορισμένοι θεραπευτές εργάζονται για μικρότερες ώρες ή για θέσεις με μερική απασχόληση.

Επίσης, είναι συνήθως μέρος μιας ομάδας αποκατάστασης. Παρέχουν πρακτική θεραπεία, ασκήσεις και εκτατικές ασκήσεις σε ασθενείς με σοβαρές ασθένειες ή τραυματισμούς για την ανακούφιση του πόνου και την προαγωγή της υγείας και της ευημερίας.

Επιπλέον, άλλα μέλη της ομάδας υγείας μπορεί να περιλαμβάνουν βοηθούς φυσιοθεραπευτή, βοηθούς, γιατρούς και χειρουργούς.

Πώς να γίνεις φυσιοθεραπευτής

Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρειάζονται περίπου επτά χρόνια για να γίνετε φυσιοθεραπευτής από την στιγμή που εισέρχεστε στο πανεπιστήμιο όταν αποκτήσετε την άδεια άσκησής σας.

Ωστόσο, όπως θα δείτε σε αυτό το άρθρο, δεν ακολουθούν όλοι το ίδιο μονοπάτι. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι γίνονται βοηθοί φυσιοθεραπευτών πριν αποφασίσουν να ακολουθήσουν την πρόσθετη εκπαίδευση που απαιτείται για να γίνουν φυσιοθεραπευτές.

Ακολουθούν μερικά από τα βήματα Πώς να γίνεις φυσικός θεραπευτής:

#1. Σκιά εργασίας λίγοι φυσικοί θεραπευτές

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στη γνώση του πώς να γίνεις α Φυσικοθεραπευτής (PT). Πρώτον, πάντα να είστε ευγενικοί και σεβαστοί όταν πλησιάζετε σε φυσιοθεραπευτές για ευκαιρίες σκιασμού (παρατήρησης) εργασίας.

Επίσης, δείξτε τον ενθουσιασμό σας για τον τομέα και την προθυμία σας να προσφέρετε εθελοντικά για την εργασία σας με αντάλλαγμα την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για το τι κάνουν.

Θυμηθείτε ότι αν όλα πάνε καλά, μπορούν να χρησιμεύσουν ως εξαιρετικές αναφορές, τις οποίες θα χρειαστείτε αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της δουλειάς σας, να διατηρείτε ένα γραπτό ημερολόγιο που περιλαμβάνει τις ημερομηνίες και τις ώρες που δώσατε εθελοντικά καθώς και αυτό που παρατηρήσατε ή βοήθησατε με εκείνες τις μέρες. Στο τέλος κάθε εμπειρίας, πάρτε το επιβλέπον PT για να υπογράψετε και να χρονολογήσετε το αρχείο καταγραφής.

Επίσης, κρατήστε ένα γραπτό ρεκόρ που δείχνει τις ημερομηνίες και τις ώρες που δώσατε εθελοντικά και τι παρατηρήσατε ή βοήθησε κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών. Επιπλέον, στο τέλος κάθε πειράματος, ζητήστε την υπογραφή του υπευθύνου PT και την ημερομηνία στο ημερολόγιό σας.

#2. Αποφασίστε εάν θέλετε να ξεκινήσετε την καριέρα σας ως α Φυσικός

Βοηθός θεραπευτών (PTA) Πρώτον

Μετά από κάποια σκίαση χρόνου εργασίας, αποφασίστε εάν θα γίνετε PTA πριν προχωρήσουν στη φυσιοθεραπεία ως σταδιοδρομία.

Επιπλέον, εάν το σκεφτείτε, οι ΠΕΣ συνήθως κάνουν πιο σωματική και πρακτική εργασία και ξοδεύουν περισσότερο χρόνο βοηθώντας τους ασθενείς απ ‘ό, τι οι PT.

Τελικά, η έναρξη της καριέρας σας ως PTA μπορεί να σας βοηθήσει αν έχετε αρκετό προγραμματισμό και επιλέγετε τα σωστά σχολεία και προγράμματα.

Όταν ήρθε η ώρα να ακολουθήσετε μια καριέρα ως φυσιοθεραπευτής, μπορείτε να ολοκληρώσετε τις περισσότερες πρόσθετες μελέτες σας online. Επίσης, ο χρόνος σας ως PTA σας δίνει μια καλύτερη κατανόηση του πεδίου και σας βοηθά να μάθετε πολλά.

#3. Τα ερευνητικά προγράμματα DPT (και οι απαιτήσεις τους)

Ακόμη και αν δεν έχετε αρχίσει να παρευρεθείτε σε κάποιο κολλέγιο ή πανεπιστήμιο, είναι σημαντικό να μάθετε τι θα χρειαστείτε για ένα Ιατρός Φυσικής Θεραπείας (DPT) μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο φυσιοθεραπεία.

Επιπλέον, αυτό σας βοηθά να αναπτύξετε ένα απλοποιημένο σχέδιο. Αυτό θα περιλαμβάνει όλες τις προϋποθέσεις για την πορεία και θα ελαχιστοποιεί τον επιπλέον χρόνο που θα μπορούσε να συμβεί στο σχολείο.

Κολέγια και πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα προσφέρουν DPT προγράμματα, ώστε να μπορείτε να βρείτε πιθανώς επιλογές στην περιοχή σας.

Ωστόσο, φροντίστε να ψάξετε για σχολεία φυσικής θεραπείας που έχουν διαπιστευτεί από το Επιτροπή διαπίστευσης για την εκπαίδευση φυσικής θεραπείας (CAPTE). Αυτό είναι να, μπορεί να έχετε προβλήματα αργότερα όταν ήρθε η ώρα να πάρει την άδεια PT σας.

#4. Αποκτήστε πτυχίο Bachelor

Ακόμη στην αναζήτηση, ” Πώς να γίνεις φυσικός θεραπευτής; “, Ένα πτυχίο φυσικής θεραπευτής (Θεραπεία) ενός πανεπιστημίου σε ένα πρόγραμμα DPT είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα που πρέπει να ληφθεί.

Ορισμένα προγράμματα DPT είναι ανοικτά σε φοιτητές του πρώτου έτους. Περιλαμβάνουν μεταδευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση φοιτητής εκπαίδευση (που συνήθως διαρκεί μόνο έξι έτη).

Ωστόσο, τα περισσότερα προγράμματα DPT απευθύνονται σε άτομα που έχουν ήδη ολοκληρώσει πανεπιστημιακές σπουδές μετά την αποφοίτησή τους με πτυχίο πανεπιστημίου. Έτσι ίσως είναι εκεί που πρέπει να ξεκινήσετε.

Μερικά από τα πιο κοινά μαθήματα κολλεγίων σπουδαστών που έχουν γίνει δεκτά σε προγράμματα DPT που απαιτούν πτυχίο είναι:

 • Άσκηση της επιστήμης
 • Κινησιολογία
 • Βιολογία
 • Επιστήμη υγείας
 • Ψυχολογία
 • Προ-φυσική θεραπεία
 • Φυσιολογία Άσκησης

#5. Κάντε περισσότερη σκίαση εργασίας (εάν είναι απαραίτητη)

Αφού αποκτήσετε το πτυχίο Physical Therapist (Therapy) του πανεπιστημίου σας, μπορείτε ακόμα να κάνετε περισσότερη σκίαση εργασίας εάν αισθάνεστε ότι είναι απαραίτητο.

Ως μέρος των προϋποθέσεων τους, πολλά προγράμματα DPT απαιτούν από τους υποψήφιους να έχουν κάποια επαληθευμένη κλινική εμπειρία υπό την επίβλεψη ενός ή περισσότερων αδειοδοτημένων φυσιοθεραπευτών.

Αυτή η εμπειρία μπορεί να πληρωθεί ή εθελοντικά, αλλά πρέπει να περιλαμβάνει πολλές ώρες άμεσης παρατήρησης σε ένα περιβάλλον φυσικής θεραπείας. (Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απαίτηση είναι περισσότερο από 100 ώρες παρατήρησης κατά την εργασία, επαληθεύεται από εποπτικές αρχές PT).

#6. Συλλογή επιστολών συστάσεως

Κατ ‘αρχάς, κατά τη διάρκεια της προπτυχιακής σας προπόνησης και της εργασιακής σας εμπειρίας, προσέξτε ότι θα πρέπει να παρέχετε εξαιρετικές αναφορές κατά την εφαρμογή των προγραμμάτων DPT.

Επίσης, αναζητήστε καλές σχέσεις με τους δασκάλους, τους εκπαιδευτικούς σας συμβούλους, τους φυσικοθεραπευτές, τους ηγέτες των συλλόγων και οποιονδήποτε άλλο που μπορεί να περιγράψει τις καλύτερες ποιότητες σας.

Ορισμένα σχολεία φυσικοθεραπείας απαιτούν έως και τέσσερις συστατικές επιστολές. Θέλουν να γνωρίζουν ότι σημαντικές προσωπικότητες σκεφτούν ιδιαίτερα για εσάς, ειδικά σε σχέση με ποιότητες όπως η συμπόνια, η εμπιστοσύνη, ηγεσία, δέσμευση, δεξιότητες κριτικής σκέψης, κοινωνική νοημοσύνη, ωριμότητα, προσοχή στη λεπτομέρεια και δεξιότητες επικοινωνίας.

#7. Πάρτε το Graduate Record Examination (GRE)

Εκτός αν έχετε επιλέξει ένα πρόγραμμα εισόδου DPT για σπουδαστές πρώτου έτους, ίσως χρειαστεί να πάρετε την πτυχιακή εγγραφή για εξετάσεις (επίσης αποκαλούμενη GRE General Test).


#8. Εφαρμόστε στα Προτιμώμενα Προγράμματα DPT

Επιπλέον, εκτός από τις βαθμολογίες GRE και τις συστατικές επιστολές σας, πρέπει να ανακτήσετε τις επίσημες μεταγραφές (από κάθε μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση που παρακολουθήσατε) ή να ζητήσετε να σταλούν απευθείας στα γραφεία PTCAS ή φυσικοθεραπείας στα οποία υποβάλλετε αίτηση.

#9. Κερδίστε το βαθμό DPT σας

Αυτό είναι όπου θα αρχίσετε πραγματικά να μάθετε τι χρειάζεται για να γίνει φυσιοθεραπευτής. Το πρόγραμμά σας DPT θα φέρει πολλές ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές προκλήσεις στην πορεία.

Εκτός από τα μαθήματα (τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν εργαστηριακές σπουδές), θα έχετε κλινική άσκηση.

Ωστόσο, η διατήρηση της οργάνωσης και η διατήρηση μεγάλων συνηθειών σπουδών θα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σας.

Τα μαθήματά σας πιθανότατα θα συνίστανται σε θέματα όπως:

 • Εμβιομηχανική
 • Φυσιολογία άσκησης
 • Κινησιολογία
 • Λειτουργική ανατομία
 • Λειτουργική βιολογία
 • Παθολογία
 • Φαρμακολογία
 • Το μυοσκελετικό σύστημα
 • Το ενδοκρινικό σύστημα
 • Τα καρδιαγγειακά και αναπνευστικά συστήματα
 • Νευροεπιστήμες
 • Κυτταρική ιστολογία
 • Ανάπτυξη της διάρκειας ζωής
 • Εφαρμοσμένη φυσική θεραπεία
 • Κλινική και τεκμηριωμένη πρακτική
 • Ψυχολογία
 • Κοινωνιολογία
 • Επικοινωνία
 • διαχείριση
 • Ηθική

Κατά τη διάρκεια της κλινικής σας πρακτικής (συνήθως έξι μήνες), θα είστε υπό την επίβλεψη ενός PT με άδεια χρήσης καθώς αρχίζετε να εφαρμόζετε όσα έχετε μάθει σε μια πραγματική ρύθμιση φυσικής θεραπείας.

#10. Περάστε την Εθνική Φυσικοθεραπεία (NPTE)

Αφού κερδίσετε το πτυχίο DPT, πρέπει να περάσετε την Εθνική Εξέταση Φυσικοθεραπείας (NPTE) για να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις της κατάστασής σας για να γίνετε κάτοχος άδειας PT.

Η εξέταση συνήθως περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών για το 200. Αξιολογούν τις βασικές σας γνώσεις σχετικά με τη φυσική θεραπεία και τις παρεμβάσεις σε σχέση με τα διάφορα συστήματα του ανθρώπινου σώματος, τις θεραπευτικές συσκευές και τις τεχνικές, τις τεκμηριωμένες πρακτικές, τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και την ασφάλεια.

Μπορείτε να πάρετε το NPTE έως και τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο.

#11. Πάρτε άδεια στο κράτος σας

Είναι απαραίτητο να λάβετε άδεια από την αρμόδια αρχή αδειοδότησης στην πολιτεία σας. Εκτός από την έγκριση του NPTE, ενδέχεται να υπάρχουν επιπλέον απαιτήσεις όπως:

 • Όντας τουλάχιστον 18, 19 ή 21 ετών (ανάλογα με την κατάσταση)
 • Έχοντας έναν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης
 • Περάστε έναν ποινικό έλεγχο ιστορικού, ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει δακτυλικά αποτυπώματα
 • Περνώντας μια εξέταση της νομολογίας που ελέγχει τις γνώσεις σας σχετικά με τους σχετικούς κρατικούς νόμους και κανονισμούς

Μόλις λάβετε την άδεια άσκησης, μπορείτε επίσημα να αποκαλείτε έναν φυσιοθεραπευτή. Θυμηθείτε ότι ίσως χρειαστεί να ανανεώνετε την άδεια χρήσης από καιρό σε καιρό, η οποία μπορεί να απαιτεί ένα μικρό ποσό συνεχούς εκπαίδευσης πριν από κάθε ανανέωση.

#12. Ολοκλήρωση μιας κατοικίας (Προαιρετικό)

Μετά την απόκτηση πτυχίου γιατρού φυσικής θεραπείας (θεραπευτής), μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για πρόγραμμα κλινικής κατοικίας για να λάβετε πρόσθετη κατάρτιση και εμπειρία σε περιοχές ειδικής φροντίδας.

Αυτά τα προγράμματα συνήθως διαρκούν ένα χρόνο. Μετά από αυτό, μπορείτε να εξειδικεύσετε ακόμη περισσότερο αν πάρετε ένα υποτροφία σε προηγμένο κλινικό πεδίο.

Ωστόσο, οι υποτροφίες περιλαμβάνουν συνήθως μεγαλύτερη και εντατικότερη κλινική παρακολούθηση από ό, τι οι κατοικίες.

#13. Αποκτήστε πιστοποίηση συμβουλίου (Προαιρετικό)

Αφού δουλέψουν στον τομέα, οι φυσιοθεραπευτές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να γίνουν κάτοχοι πιστοποιημένων ειδικών σε έναν από τους οκτώ τομείς κλινικής ειδικότητας που προσφέρονται από το American Board of Physical Therapy Specialties.

Για να γίνουν πιστοί στο board, οι φυσιοθεραπευτές πρέπει να ολοκληρώσουν τουλάχιστον 2,000 ώρες κλινικής εργασίας ή ένα πιστοποιημένο από την APTA πρόγραμμα κατοίκησης στην περιοχή ειδικότητας και να περάσουν μια εξέταση.

Για να είναι πιστοποιημένοι από το διοικητικό συμβούλιο, οι φυσιοθεραπευτές πρέπει να ολοκληρώσουν τουλάχιστον το 2,000 κλινικό ωράριο εργασίας ή ένα πρόγραμμα παραμονής που έχει εγκριθεί από την APTA στην περιοχή ειδικότητας και να περάσουν μια εξέταση.

Επιπλέον, οι εννέα (9) περιοχές ειδίκευσης στις οποίες μπορείτε να αποκτήσετε πιστοποίηση σε board είναι:

 • Ορθοπεδική
 • Γηριατρική
 • Νευρολογία
 • Αθλητισμός
 • Παιδιατρική
 • Γυναικεία υγεία
 • Καρδιαγγειακά / πνευμονικά
 • Κλινική ηλεκτροφυσιολογία
 • ογκολογία

Συμπερασματικά, αυτό που μένει είναι να αδράξετε τη στιγμή! Σας έχουμε δείξει πώς να γίνετε φυσιοθεραπευτής.

Και έχετε ανακαλύψει ότι η μετάβαση μπορεί να είναι λίγο διαφορετική για όλους. Λοιπόν, γιατί να μην σχεδιάσετε πώς να πάρετε το φυσικό θεραπευτή σας (θεραπεία) βαθμό (ες).

Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε PTA ως μέρος του ταξιδιού σας, φροντίστε να δείτε μερικές επιλογές για την εκπαίδευση του βοηθού του θεραπευτή.

Πηγή: worldscholarshipforum.com/

Προεπιλεγμένη Εικόνα
admin
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial