Επάγγελμα Ηθοποιος

Πώς μπορείς να γίνεις Ηθοποιός, χωρίς να έχεις εμπειρία; Πολλοί φιλόδοξοι ηθοποιοί που πρόκειται να ξεκινήσουν μια καριέρα αισθάνονται μπερδεμένοι με το πώς να πάρουν ηθοποιούσες θέσεις, όταν δεν έχουν τίποτα στο βιογραφικό τους.

Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να γίνεις ηθοποιός χωρίς εμπειρία. Όλοι πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου. Το κλειδί είναι στην πραγματικότητα να κάνεις δράση και να κάνεις κάτι για να αποκτήσεις αυτήν την εμπειρία

Τι κάνεις ως Ηθοποιός

Με απλά λόγια, ως ηθοποιός εργάζεσαι για να απεικονίσεις έναν χαρακτήρα σε μια ταινία, ένα παιχνίδι, μια τηλεοπτική εκπομπή, μια σκηνική παραγωγή ή οποιοδήποτε άλλο σύνολο δράσεων. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το ενδιαφέρον έργο.

Ως ηθοποιός δοκιμάζεις ρόλους και τους εκτελείς για να αναβιώσεις τους χαρακτήρες. Η δουλειά σου μπορεί να είναι σε μια ταινία, σε μια τηλεόραση, σε ένα θέατρο, σε μια ζωντανή εκδήλωση ή οπουδήποτε αλλού, όπου απαιτείται απόδοση. Μπορείς να εργασθείς σε οποιοδήποτε επίπεδο του επαγγέλματος, από το να είσαι επιπλέον παράγοντας να εμφανίζεσαι σε ηγετικούς ρόλους.

Τι Μισθό παίρνεις ως Ηθοποιός

Αν και το επάγγελμα του ηθοποιού μπορεί να είναι δημιουργικά πλούσιο, αυτό το επάγγελμα μπορεί να είναι οικονομικά λιγότερο ευνοϊκό. Από τον Μάιο του 2011, το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας έδειξε ότι οι εργοδότες είναι τόσο ακανόνιστοι, ώστε ο οργανισμός μπορεί να υπολογίσει μόνο ωριαίες τιμές για το επάγγελμα και όχι το συνηθισμένο ετήσιο εισόδημα. Παρακάτω είναι η ανάλυση της ποσότητας των Ηθοποιών.

Μέσες αποδοχές

Ο μέσος μισθός των ηθοποιών είναι 39.84 δολάρια την ώρα το 2016, σύμφωνα με την BLS. Τα 10 τοις εκατό κέρδισαν 9.39 δολάρια την ώρα και τα 10 τοις εκατό κέρδισαν πάνω από 100 δολάρια την ώρα. Οι περισσότεροι από αυτούς εργάστηκαν στη βιομηχανία ταινιών και βίντεο για να κερδίσουν κατά μέσο όρο $ 50.88 την ώρα.
Οι ανεξάρτητοι φορείς κέρδισαν χαμηλότερο μέσο μισθό στα 44.46 δολάρια την ώρα. Οι συνήθεις και μέσοι μισθοί που πρόσφεραν οι εργοδότες στις εταιρείες που ασχολούνταν με τις τέχνες ήταν 27.13 δολάρια την ώρα, πόλεις ψυχαγωγίας αξίας 31.25 δολάρια την ώρα και υποκινητές έργων τέχνης σε 22.14 δολάρια την ώρα.

Μισθοί ταινιών

Οι αρχικοί μισθοί για τους κινηματογραφικούς ηθοποιούς ορίζονται από το Συνδικαλιστικό Εργατικό Σωματείο της Screen Actors Guild και την Αμερικανική Ομοσπονδία Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Καλλιτεχνών (SAG-AFTRA). Οι καλλιτέχνες και οι εταιρείες παραγωγής είναι ελεύθερες να εγκατασταθούν σε αποζημιώσεις υψηλότερες από αυτά τα ελάχιστα. Οι ερμηνευτές που έλαβαν για την ημέρα κέρδισαν $ 933 για την περίοδο αυτή από τον Ιούλιο του 2016. Η τραγουδίστρια και η κάμερα σε σόλο και δίδυμο άλλαξαν ημερήσια ελάχιστα σε $ 1,010, αλλά σε ομάδες τριών έως οκτώ, η αμοιβή μειώθηκε στα $ 886. Οι ηθοποιοί που προσλήφθηκαν για την εβδομάδα κέρδισαν $ 3,239 για την εβδομάδα. Το τραγούδι σε σόλο ή δίδυμο πλήρωσε επίσης τα ίδια εβδομαδιαία ποσά με τους ηθοποιούς.

Τηλεοπτικοί μισθοί

Οι τηλεοπτικοί ερμηνευτές έλαβαν το ίδιο ποσό με τους ηθοποιούς ταινιών, εκτός εάν τους δοθεί «σημαντικός ρόλος». Αυτό ορίζεται ως κάποιος που έλαβε πίστωση στο μπροστινό μέρος της παράστασης με τις φόρμες “Guest Star”, “Special Guest Star”, “Starring” ή “Special Appearance By.” Έλαβαν 5,132 $ την εβδομάδα σε παραστάσεις μισής ώρας και 8,210 $ την εβδομάδα για παραστάσεις μίας ώρας. Αυτοί που προσλήφθηκαν για 10 έως 19 εβδομάδες κέρδισαν 2,780 $ την εβδομάδα, ενώ εκείνοι που εργάστηκαν για 20 ή περισσότερες εβδομάδες κέρδισαν 2,314 $ την εβδομάδα. Η τηλεόραση είχε επίσης τιμές για ηθοποιούς που προσλήφθηκαν να εργαστούν για τρεις ημέρες. Είτε τραγουδούσαν, είτε όχι στις εκπομπές μισής ώρας ή ολόκληρης της ώρας, έλαβαν 2,363 $ για την περίοδο.

Οι μισθοί του θεάτρου

Η Ένωση των Ηθοποιών ήταν η ένωση που ήταν υπεύθυνη για τον καθορισμό των κατώτατων μισθών για τους συντελεστές στη φάση και των συμβάσεων που διαπραγματεύονταν με βάση την τοποθεσία και τον τύπο των επιδόσεων. Στο Broadway, για παράδειγμα, όπου τα σενάρια αντιπροσωπεύουν το ύψος μιας θεατρικής σταδιοδρομίας, ο ελάχιστος μισθός για έναν ηθοποιό κυμαινόταν από 236 έως 684 δολάρια την εβδομάδα από τον Ιούνιο του 2016. Για τους κινηματογράφους στην περιοχή του Σικάγου οι ηθοποιοί κέρδιζαν μεταξύ 246.25 και 886.50 δολάρια την εβδομάδα του Ιουνίου 2017.

Πώς μπορώ να γίνω ηθοποιός χωρίς εμπειρία;

Μόλις αποφασίσεις ότι θέλεις να ακολουθήσεις μια καριέρα στην πράξη, θα χρειαστείς ένα καλό επιχειρηματικό σχέδιο για το πώς να γίνεις ηθοποιός χωρίς εμπειρία. Όπως συζητήσαμε προηγουμένως στη στήλη για το πώς να ξεκινήσεις μια καριέρα ως ηθοποιός, ο προγραμματισμός είναι καθοριστικός. Ο κύριος στόχος σου θα είναι η διεύρυνση του προγράμματος σπουδών με τις δεξιότητες, την εμπειρία και την κατάρτιση.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να γίνεις ηθοποιός χωρίς εμπειρία και πώς να το κάνεις με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Διάβασε και μελέτησε

Πρώτον, θα πρέπει να γνωρίσεις τη βιομηχανία. Μάθε τα μέσα και τα πράγματα αυτής της εργασίας, πώς λειτουργεί και τι μοιράζονται οι άνθρωποι. Η ανάγνωση βιβλίων σχετικά με την ηθοποιία, το μάρκετινγκ, τους πράκτορες ταλέντων κ.λ.π., θα σου δώσει εμπιστοσύνη και κατανόηση για το πού θέλεις να είσαι και πώς θα φτάσεις εκεί.
Ανάλογα με την τοποθεσία στην οποία ξεκινάει η καριέρα σου, η μέθοδος σου για να αρχίσεις να διατηρείς ενεργές θέσεις, μπορεί να διαφέρει αποτελεσματικά. Αφού γνωρίσεις τις περιπλοκές αυτής της επιχείρησης, θα είναι πολύ πιο εύκολο να αναπτύξεις το δικό σου επιχειρηματικό σχέδιο αντί να αναζητήσεις γενικές συμβουλές σε ιστότοπους.

Μην μετακινηθείς αμέσως

Σε αυτό το σημείο, μπορεί να γνωρίζεις ότι ορισμένες πόλεις του κόσμου έχουν μια πολύ μεγαλύτερη βιομηχανία θεάτρου, τηλεόρασης ή τηλεόρασης. Εάν ξεκινήσεις την καριέρα σου ως ηθοποιός σε μία από αυτές τις πόλεις, τότε αυτό είναι καλό για εσένα, καθώς θα έχεις πολλές ευκαιρίες από την αρχή.
Ωστόσο, αν δεν είσαι σε καμία από τις μεγαλύτερες πόλεις, όπως το Λονδίνο, το Λος Άντζελες ή τη Νέα Υόρκη, τότε μην ανησυχείς. Ως φιλόδοξος εκκινητής, η πόλη σου πιθανότατα θα περιέχει πολλές μικρές παραγωγές που είναι πολύ μεγάλες για να αποκτήσεις αυτή την εμπειρία, επειδή αυτές οι θέσεις εργασίας είναι ευκολότερες για να κάνεις κράτηση.
Οι μεγάλες πόλεις δεν είναι μόνο πολύ ανταγωνιστικές, αλλά και πολύ ακριβές. Έτσι, όταν ψάχνεις τρόπους να γίνεις ηθοποιός όταν ζεις σε μια μικρότερη πόλη, επικεντρώσου στην εξοικονόμηση χρημάτων, τη μάθηση για τις επιχειρήσεις και τη διερεύνηση τοπικών ευκαιριών.

Ακρόαση και τρένο σε τοπικό επίπεδο

Ο στόχος σου πρέπει να είναι να κινηθείς αργά. Θυμήσου τη φημισμένη φράση: η δράση είναι ένας μαραθώνιος, όχι μια πηγή. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο πραγματικό. Όποιος μπαίνει σε αυτό το επάγγελμα θα τελειώσει πολύ γρήγορα. Δεν είναι έξυπνος τρόπος για να χειριστείς αυτήν την επιχείρηση.
Η δουλειά ως ηθοποιός είναι σαν ένα μαραθώνιο. Δεν είναι φυλή.
Εκτός αν ζεις σε πόλεις, όπως το Manningtree, Μεγάλη Βρετανία, με πληθυσμό 700 ατόμων ή το Whittier της Αλάσκας με 217 άτομα, η πόλη σου πιθανόν να έχει κάποιες ευκαιρίες απασχόλησης. Εάν θέλεις να μάθεις πώς να γίνεις άπειρος ηθοποιός, μπορείς να το κάνεις γρήγορα και σε μια λιγότερο ανταγωνιστική αγορά.
Τι ευκαιρίες μπορείς να εξερευνήσεις; Ο,τιδήποτε πραγματικά σου δίνει όλη τη δυνατότητα να ενεργήσεις. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αρχίσεις να εργάζεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο, και οπουδήποτε έχεις την ευκαιρία. Μπορεί να είναι κοινοτικό θέατρο, θεατρικά κλαμπ, ερασιτεχνικά ηθοποιία, φοιτητικές ταινίες κλπ.

Εργάσου στις ειδικές σου δεξιότητες

Το να είσαι καλός ηθοποιός πρέπει να είναι πάντα η κύρια προτεραιότητά σου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να μάθεις κάποια “αξεσουάρ” δεξιότητες που θα σε βοηθήσουν να κάνεις κράτηση περισσότερων θέσεων εργασίας. Πολλοί ηθοποιοί αγνοούν εντελώς αυτό το κομμάτι.

Είναι πάντα χρήσιμο να κάνεις κάτι που ένας σκηνοθέτης μπορεί να χρησιμοποιήσει στην παραγωγή. Εάν μπορείς να παίξεις κάποιο μουσικό όργανο και να κάνεις περισσότερα μοναδικά πράγματα, όπως η οδήγηση ενός unicycle – τέλειο! Ακόνισε αυτές τις δεξιότητες, βάλε τις στο βιογραφικό και δες πώς αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις αυτήν την εμπειρία δράσης.


Τι πρέπει να μάθεις; Ο,τιδήποτε, πραγματικά. Ζογκλέρ, τόνους, γλώσσες, μουσικά όργανα, αθλήματα, πολεμικές τέχνες, μαγεία και τι όχι. Δοκίμασε μερικά από τα ασυνήθιστα πράγματα και βάλε τα στο βιογραφικό σου, ειδικά αν τα έχεις ήδη κάνει.

Ξεκίνησε να εργάζεσαι στο μάρκετινγκ

Πώς να φτιάξεις τη δική σου επωνυμία; Άρχισε να εργάζεσαι στο μάρκετινγκ και την επωνυμία σου. Δεν θα σε βοηθήσει πολύ τώρα, αλλά εάν ξεκινήσεις νωρίς, μόλις αποκτήσεις αυτήν την εμπειρία ηθοποιίας, θα είσαι μπροστά από πολλούς άλλους ηθοποιούς που φτάνουν μόνο στους στόχους μάρκετινγκ των ηθοποιών.

Έτσι, τι μπορείς να κάνεις για να ξεκινήσεις την “οικοδόμηση” της επωνυμίας σου;

Υπάρχουν πολλά πράγματα και όλα είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν και να μάθουν, ειδικά αφού όλα εξαρτώνται από το Διαδίκτυο. Αυτά που πρέπει να εστιάσεις είναι να:

  • Δημιουργήσεις τον προσωπικό σου ιστότοπο που ενεργεί (ή μπορείς να πληρώσεις κάποιον για να το κάνει για εσένα, αλλά δεν αξίζει τον κόπο).
  • Δημιούργησε προφίλ κοινωνικών μέσων: το Facebook, το Twitter, το Instagram και ο,τιδήποτε άλλο υπάρχει εκεί έξω.
  • Ενεργοποιήσε τον ιστότοπό σου και τα κοινωνικά σου μέσα ενημέρωσης. Μοιράσου τα πράγματα και επικοινώνησε με τους άλλους.
  • Κάνε online συνδέσεις με άλλους συντελεστές, διευθυντές, παραγωγούς, σεναριογράφους και ανθρώπους του κλάδου.

Εκτός από να κάνεις όλα αυτά online, μπορείς επίσης να αρχίσεις να δημιουργείς επαφές. Ακόμα κι αν ζεις σε μια μικρή πόλη με μικρή κινηματογραφική ή θεατρική δουλειά, υπάρχουν πιθανότατα άλλοι ηθοποιοί, διευθυντές και υποψήφιοι που κάνουν το ίδιο. Βρες και επικοινώνησε μαζί τους και ίσως αρχίσεις να συνεργάζεσαι μαζί τους.

Δέξου την απόρριψη

Η απόρριψη είναι μέρος αυτής της εργασίας και είναι ένα μεγάλο μέρος πραγματικά. Πολλοί δεν σκέφτονται την απόρριψη, όταν αποφασίσουν να γίνουν ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές ή άλλοι καλλιτέχνες σε αυτήν την ανταγωνιστική αγορά. Αυτή ωστόσο είναι μέρος της πραγματικότητα και ο καθένας μπορεί να απορριφθεί.
Σε αντίθεση με άλλους τομείς της ζωής, πρέπει να δεχτείς ότι η απόρριψη (με κεφάλαιο “R”) είναι απολύτως φυσιολογική. Δεν είναι προσωπική και δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο πρέπει να το πάρεις σοβαρά. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι κακός ηθοποιός ή ότι κάνεις λάθος.

Τέλος, να είσαι υπομονετικός και συνεπής

Ειλικρινά, τα παραπάνω έξι σημεία αρκούν για να βρεθείτε στον δρόμο του πώς να γίνετε ηθοποιός χωρίς εμπειρία και να αλλάξετε αυτή την κατάσταση το συντομότερο δυνατό. Εάν ακολουθήσετε τη συμβουλή μου παραπάνω, θα είστε μπροστά από το παιχνίδι μέσα σε ένα χρόνο. Οι περισσότεροι ηθοποιοί σταματούν να συνεχίζουν αυτή τη σταδιοδρομία μέχρι τότε

Εάν αφιερώσετε σοβαρά τον εαυτό σας στην εύρεση οποιουδήποτε τύπου εμπειρίας, μάρκετινγκ τον εαυτό σας, οικοδόμηση του δικτυακού σας τόπου και του δικτύου, και να πάρει άνετα με την απόρριψη, αυτό πιθανότατα θα σας πάρει ένα ή δύο χρόνια. Ναι, είναι πολύς χρόνος, αλλά να θυμάστε ότι το να γίνεις ηθοποιός δεν είναι σπριντ. είναι ένας μαραθώνιος.

Απολαύστε τη διαδικασία και κοιτάξτε πολύ στο μέλλον.
Το σημαντικό κομμάτι είναι να κρατάτε πάντα στο μυαλό σας ότι τελικά έχετε ή σύντομα θα έχετε μια ισχυρή αντίληψη για το πώς λειτουργεί η επιχείρηση επίδειξης, για ποια βιομηχανία δραστηριοποιείται και ότι είστε απολύτως σοβαροί που αγαπάτε να το κάνετε αυτό. Θα νιώσετε σαν να χτίζετε ένα ίδρυμα, να αναπτύξετε συνηθισμένες συνήθειες και να προετοιμαστείτε για ένα σημαντικό βήμα.

Να είστε υπομονετικοί, αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν θα δείτε, και επαναλαμβάνω, δεν θα δείτε τα αποτελέσματα στην αρχή. Η μάθηση να γίνει ένας ηθοποιός χωρίς εμπειρία δεν είναι αδύνατο, αλλά χρειάζεται προσπάθεια. Θα είναι επίσης μια σημαντική επένδυση όσον αφορά το χρόνο, τη σκληρή δουλειά και ακόμη και τα χρήματα χωρίς ανταμοιβή για λίγο.
Αλλά με αυτό, και με την πάροδο του χρόνου, θα δείτε πώς θα αρχίσουν να στάζουν τα αποτελέσματα της δουλειάς σας πριν και θα πείτε “Ω, καταλαβαίνω τώρα!”

Συχνές Ερωτήσεις

Τεχνικά, δεν χρειάζεσαι πτυχίο για να γίνεις ηθοποιός.
Καμία ταινία ή θεατρική παραγωγή ποτέ δεν ονομάστηκε ηθοποιός επειδή είναι πιστοποιημένη. Έχουν απόδειξη για αυτό. Αν είσαι καλός ηθοποιός, δεν θα χρειαστεί να το αποδείξεις με τίτλο.

Στατιστικά, χρειάζονται τρία έως τέσσερα χρόνια για να αποκτήσεις πτυχίο. Κοινές επιλογές για να συμπεριλάβετε δράμα, σκηνικό σχεδιασμό, θεατρικό έργο, ταινία, θέατρο, τηλεόραση, σκηνοθεσία και πολλά άλλα.

Δεν υπάρχουν επίσημες εκπαιδευτικές απαιτήσεις για να γίνεις ηθοποιός, αλλά ένα πτυχίο στην τέχνη, στο δράμα, στη δράση μπορεί να είναι χρήσιμο για την εκμάθηση τεχνικών δεξιοτήτων. Η εμπειρία έχει μεγάλη σημασία σε αυτό το επάγγελμα, καθώς η εμπειρία οδηγεί σε μεγαλύτερους και πιο επωφελείς ρόλους.

Δοκιμάζει ρόλους και τους εκτελεί. Η δουλειά του μπορεί να είναι σε μια ταινία, σε μια τηλεόραση, σε ένα θέατρο, σε μια ζωντανή εκδήλωση ή οπουδήποτε αλλού, όπου απαιτείται απόδοση. Μπορεί να εργαστεί σε οποιοδήποτε επίπεδο του επαγγέλματος, από το να είναι πρόσθετος ηθοποιός.

Προεπιλεγμένη Εικόνα
admin

Υποβολή απάντησης

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial