Επάγγελμα Εκπαιδευτής Γιόγκα

Θέλετε να γίνετε πιστοποιημένος εκπαιδευτής γιόγκα; Το να είσαι εκπαιδευτής γιόγκα είναι μια συναρπαστική εμπειρία, αποκτώντας την καλύτερη πιστοποίηση γιόγκα μπορεί να είναι πολύ ανταμείβοντας. Ωστόσο, αυτό το άρθρο θα σας δώσει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να γίνετε εκπαιδευτής γιόγκα, τα σχολεία εκπαιδευτών κατάρτισης, τα προγράμματα πιστοποίησης γιόγκα και το κόστος. Πάρτε και καθίστε και πιάστε ένα φλιτζάνι καφέ καθώς διαβάζετε.

Σε αυτή τη θέση, θα μάθετε πώς να φέρνετε τα ταλέντα σας στην τέχνη της διδασκαλίας άλλων και επίσης να αναπτύξετε μια ισχυρή κατανόηση της ευθυγράμμισης της γιόγκα, του διαλογισμού, της πραναγιάμας και της γιόγκικης φιλοσοφίας.

Τι είναι η γιόγκα;

Η λέξη “Γιόγκα” προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη “Γιόγκα”, που σημαίνει “να ενωθούν”. Η γιόγκα μπορεί να οριστεί ως μια ομάδα σωματικών, πνευματικών και πνευματικών πρακτικών ή επιστημονικών κλάδων. Με άλλα λόγια, είναι το μέσο με το οποίο το μυαλό του χρήστη συγχωνεύεται στο παγκόσμιο μυαλό.

Οι αρσενικοί ασκούμενοι γιόγκα ονομάζονται γιόγκι και οι επαγγελματίες γιόγκα αναφέρονται ως γιόγκινες

Μια σύντομη ιστορία της Γιόγκα

Η γιόγκα είναι ένα σύστημα σωματικής και ψυχικής ευεξίας που αναπτύχθηκε πριν από περισσότερα από 5,000 χρόνια στην Ινδία. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της γιόγκα που ασκούνται σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της χάσα γιόγκα, η οποία είναι η παραλλαγή που χρησιμοποιείται συνήθως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, ο στόχος της Γιόγκα είναι να δημιουργήσει έναν νέο άνθρωπο, ο οποίος είναι ευτυχώς ανόητος. Στο 1893, το Vivekananda χρησιμοποίησε το κοινοβούλιο των παγκόσμιων θρησκειών για να σπείρει με σθένος τους σπόρους για μια νέα παγκόσμια πνευματικότητα και η Vivekananda στην δυτικοποίηση της γιόγκα ήταν η Γιογκανάντα χαιρετά με υπερηφάνεια ως «πατέρας της γιόγκα στη Δύση».

Στην 1920 ίδρυσε την LA Self-Realization Fellowship, βασικό μέσο διάδοσης της Γιόγκα σε πολλαπλά εκατομμύρια Αμερικανούς.

Τύποι γιόγκα

Η γιόγκα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς φυσικές πρακτικές σε ολόκληρο τον κόσμο και υπάρχουν λεγεώνες οπαδών που ορκίζονται από αυτήν. ο τα οφέλη της γιόγκα είναι επίσης ευρέως τεκμηριωμένες και μπορείτε να ελπίζετε να βελτιώσετε τη δύναμή σας, την ευελιξία και την ισορροπία σας με την τακτική πρακτική. Η σύγχρονη γιόγκα έχει εξελιχθεί με έμφαση στην άσκηση, τη δύναμη, την ευελιξία και την αναπνοή. Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

Υπάρχουν πολλά στυλ γιόγκα, και κανένα στυλ δεν είναι πιο αυθεντικό ή ανώτερο από το άλλο. Το κλειδί είναι να επιλέξετε μια τάξη κατάλληλη για το επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Οι τύποι και τα στυλ γιόγκα περιλαμβάνουν:

 •  Ashtanga γιόγκα
 •  Bikram yoga
 •  Χάθα γιόγκα.
 •  Iyengar γιόγκα
 •  Jivamukti γιόγκα
 •  Κρίπαλου γιόγκα
 •  Κουνταλίνι γιόγκα
 •  Ισχυρή γιόγκα
 •  Sivananda
 •  ViniyogaYin
 •  Προγεννητική γιόγκα
 •  Επανορθωτική γιόγκα

Ποιος είναι εκπαιδευτής γιόγκα;

Ένας εκπαιδευτής γιόγκα είναι επαγγελματίας γυμναστικής που διδάσκει την άσκηση χαμηλού αντίκτυπου που χρησιμοποιεί ελεγχόμενες στάσεις και τεχνικές αναπνοής για τη βελτίωση της ευελιξίας και της δύναμης. Επίσης, οι εκπαιδευτές Γιόγκα βοηθούν τους επαγγελματίες να μάθουν και να κυριαρχήσουν τις τεχνικές της γιόγκα, συμπεριλαμβανομένης της αναπνοής, του διαλογισμού και της άσκησης.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Γιόγκα;

Μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες έως μήνες για να ολοκληρωθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γιόγκα, αλλά οι εκπαιδευτές μπορεί να χρειαστούν να περάσουν μήνες ή χρόνια ως φοιτητές γιόγκα προτού είναι πλήρως έτοιμοι να διδάξουν.

Προφανώς, για να ανταποκριθεί στα πρότυπα της Συμμαχία γιόγκα, Το σχολείο γιόγκα ή τα προγράμματα του Κολλεγίου θα διαρκέσει από τρεις μήνες έως ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, ο μέσος χρόνος για να ολοκληρωθεί μια πορεία 200 ωρών είναι μεταξύ τριών έως πέντε μηνών. Η ολοκλήρωση του επιπέδου μαθήματος 500 ωρών μπορεί να διαρκέσει από έξι μήνες έως ένα έτος για επιτυχή ολοκλήρωση.

Και πάλι, όλα εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα θέλετε να γίνει η εκπαίδευση και επίσης τη δέσμευσή σας στην εκπαίδευση. Παρ ‘όλα αυτά, η κατανομή της εκπαίδευσης είναι η ίδια.

Υγεία εκπαιδευτών γιόγκα

Ένας πιστοποιημένος εκπαιδευτής γιόγκα πληρώνει ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις τους. Τα στούντιο γιόγκα καταβάλλουν στους εκπαιδευτές ένα καθορισμένο ποσό για κάθε μαθητή μιας τάξης και αυτό οδηγεί σε διακυμάνσεις του επιδόματος των εκπαιδευτών από μήνα σε μήνα και από έτος σε έτος.

Ωστόσο, το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ ομαδοποιεί εκπαιδευτές γιόγκα και άλλους εκπαιδευτές γυμναστικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, η μέση ετήσια αμοιβή για εκπαιδευτές γυμναστικής στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν $ 31,720 στο 2012.

Πόσο κοστίζει να γίνετε πιστοποιημένος εκπαιδευτής γιόγκα;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβάλλουν στο κόστος του προγράμματος πιστοποίησης Γιόγκα. Πριν υποβάλετε αίτηση για πρόγραμμα κατάρτισης, αφιερώστε λίγο χρόνο για να καταλάβετε από πού προέρχονται τα έξοδα κατάρτισης των δασκάλων γιόγκα.

Ωστόσο, η επιλογή της καλύτερης πιστοποίησης για τους στόχους σας είναι ένα από τα πρώτα και πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη στις επιχειρηματικές αποφάσεις καθώς ξεκινάτε μια καριέρα εκπαιδευτών γιόγκα.

Επιπλέον, το κόστος ενός πιστοποιημένου προγράμματος κατάρτισης εκπαιδευτικών της Yoga Alliance ποικίλλει από περίπου $ 1,000 – $ 3,000, ανάλογα με την τοποθεσία. Δεν είναι η λιγότερο δαπανηρή επιλογή να γίνετε πιστοποιημένος εκπαιδευτής γιόγκα αλλά υπάρχουν κάποια οφέλη.

Μπορώ να μάθω γιόγκα δωρεάν;

Η γιόγκα είναι μία από τις ταχέως αναπτυσσόμενες πρακτικές υγείας στον κόσμο. Η πρακτική της γιόγκα βοήθησε εκατομμύρια ανθρώπους να επιτύχουν τους φυσικούς και συναισθηματικούς στόχους ευεξίας τους.

Μπορείτε να λάβετε δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα γιόγκα στο YouTube. Ωστόσο, για να έχετε πρόσβαση στην δωρεάν εκπαίδευση, θα χρειαστείτε πρόσβαση στο Internet, έναν εξερευνητή της Microsoft, έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα πρέπει επίσης να είστε εξοικειωμένοι με ορισμένους ιατρικούς όρους.

Επίσης, μπορείτε να συμμετάσχετε στην πρακτική γιόγκα με δωρεάν online μαθήματα ξεκινώντας από το επίπεδο αρχάριων έως τις βασικές ασκήσεις και πιο προηγμένα μαθήματα από Alison.

Εκπαιδευτές γιόγκα

Υπάρχουν πολλοί πόροι για την κατάρτιση εκπαιδευτών γιόγκα που κυμαίνονται από τη Συμμαχία Γιόγκα, το περιοδικό Yoga και πολλά άλλα. Προφανώς, για να γίνετε πιστοποιημένος εκπαιδευτής γιόγκα, υπάρχουν πολλοί τύποι πρακτικής γιόγκα και σχολεία που εκπαιδεύουν εκπαιδευτές γιόγκα σε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία μπορούν να προσφέρουν πιστοποίηση σε εκείνους που ολοκληρώνουν το πρόγραμμά τους.

Οφέλη για την υγεία της γιόγκα

Το όφελος είναι η γιόγκα είναι κάτι περισσότερο από να πάρει ένα μεγάλο σώμα. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πρακτική της γιόγκα είναι υγιείς και ισχυροί με ένα υψηλό ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση ασθενειών και λοιμώξεων. μπορείτε να διεξάγετε εύκολα την πρακτική της γιόγκα καθημερινά οπουδήποτε βρίσκεστε μέσα σε λίγα λεπτά. Παρακάτω είναι οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να ακολουθείτε συχνά την πρακτική της γιόγκα.

 • Ολόπλευρη γυμναστική
 • Μειώστε το στρες
 • Αυξάνει την ενέργεια
 • Απώλεια βάρους
 • Βελτιώνει την αντοχή
 • Προστατεύει την καρδιά σας
 • Βελτιώνει τη σεξουαλική σας ζωή
 • Βοηθά τα αναπνευστικά όργανα σας
 • Σας κάνει έξυπνο

Επιπλέον, δεν χρειάζεται να είστε πολύ ευέλικτοι για να κάνετε γιόγκα. Ωστόσο, η καθημερινή πρακτική γιόγκα συμβάλλει στη βελτίωση της στάσης σας, σας κάνει πολύ ευέλικτο, ανακουφίζει τον πόνο που προκαλείται από την ανισορροπημένη στάση του σώματος.

Συχνές Ερωτήσεις

Συμπεράσματα

Οι εκπαιδευτές γιόγκα είναι εξειδικευμένες παραλλαγές γιόγκας που βοηθούν τους επαγγελματίες να μάθουν και να κυριαρχήσουν τις τεχνικές της γιόγκα. Μπορούν να λάβουν την εκπαίδευσή τους και τις πιστοποιήσεις τους μέσω σχολείου ή κολέγου. Ωστόσο, οι υποψήφιοι εκπαιδευτές πρέπει επίσης να μάθουν πώς να οδηγούν και να καθοδηγούν τους μαθητές σε μια τάξη. Οι εκπαιδευτές μαθαίνουν για την ανθρώπινη ανατομία και φυσιολογία γενικά και επίσης την κατάλληλη ευθυγράμμιση για μια στάση γιόγκα.

Υπάρχουν πολλά σχολεία και κολέγια στον κόσμο που προσφέρουν εκπαιδευτικά προγράμματα και πιστοποιήσεις σε όσους θέλουν να γίνουν εκπαιδευτές. Το κόστος αυτών των προγραμμάτων εξαρτάται από την τοποθεσία, κυμαίνεται από $ 1,500 έως $ 3,000 και μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες ή αρκετούς μήνες.

Αναφορές

 • Τα σχολεία να μάθουν την κατάρτιση γιόγκα: Swiha.edu
 • Πώς να γίνετε εκπαιδευτής γιόγκα: HowToBecome
 • Εκπαιδευτής Γιόγκα: Πληροφορίες Μισθών, Απαιτήσεις Εκπαίδευσης και Πληροφορίες Καριέρας: Study.com
 • Πιστοποίηση Εκπαιδευτή Γιόγκα, Κόστος και Ανάλυση: Εξωραϊσμός
 •  Πώς να γίνετε δάσκαλος γιόγκα: 6 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε: Απελευθερώθηκε

Πηγή: https://worldscholarshipforum.com/

Προεπιλεγμένη Εικόνα
admin
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial