Επάγγελμα Αναισθησιολόγος

Πολλοί παράγοντες αρχίζουν να παίζουν όταν επιλέγουμε μια σταδιοδρομία. Για σας, μπορεί να είναι μια επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση. Ο αναισθησιολόγος μπορεί να έχει πει μερικά πραγματικά όμορφα πράγματα σε σας πριν σας βάλει σε ύπνο για τη λειτουργία, και νομίζετε ότι θα θέλατε να γίνετε ένα. Οδηγεί μια επιτυχημένη σταδιοδρομία αναισθησιολογίας, μαθαίνοντας σχετικά με τις απαιτήσεις εκπαίδευσης, το πτυχίο και το μισθό που κάνουν οι αναισθησιολόγοι.

Η απαίτηση σταδιοδρομίας αναισθησιολόγου είναι όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για ιατρούς. Είναι σωστό, επειδή και οι δύο είναι γιατροί και είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση των ζωών. Ωστόσο, η δουλειά του Αναισθησιολόγου είναι πιο συγκεκριμένη από αυτή του γενικού γιατρού και όχι καθόλου μικρότερη.

Έτσι, σε αυτή τη θέση, θα εξηγήσουμε ποιος είναι ένας αναισθησιολόγος, τα καθήκοντα εργασίας και το επίπεδο εκπαίδευσης που χρειάζονται για να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους. Στο πλαίσιο αυτό, θα σας δείξουμε επίσης τα σωστά σχολεία που θα παρακολουθήσουν και τα προγράμματα που θα λάβουν.

Ποιος είναι αναισθησιολόγος;

Ένας αναισθησιολόγος είναι ένας γιατρός που εκπαιδεύεται για τη χορήγηση των φαρμάκων για τον έλεγχο του πόνου και άλλων ιατρικών διαδικασιών σε έναν ασθενή κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Ως εκ τούτου, είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια και την ευημερία του ασθενούς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη χειρουργική επέμβαση. Με απλούστερους όρους, ο αναισθησιολόγος σας παρέχει την ανακούφιση από τον πόνο που σας κάνει να κοιμάστε πριν ο γιατρός σας χειριστεί. Παρακολουθούν επίσης τα ζωτικά σημεία σας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης

Για να εκτελούν καλά τη δουλειά τους, οι αναισθησιολόγοι πρέπει να έχουν γνώση της φυσιολογίας και της φαρμακολογίας. Πρέπει επίσης να γνωρίζουν τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη στήριξη ζωτικών λειτουργιών οργάνων κατά τη διάρκεια μιας αναισθητικής διαδικασίας

Βασικά, οι αναισθησιολόγοι χορηγούν αναισθητικά στους ασθενείς για να τους θέσουν σε προσωρινή κατάσταση απώλειας συνειδητότητας για την εκτέλεση ιατρικής διαδικασίας.

Τι κάνει ο αναισθησιολόγος

Ωστόσο, η περιγραφή των καθηκόντων τους περιλαμβάνει:

 • Διεξάγοντας διεξοδικές συνεντεύξεις με τους ασθενείς πριν από τη χειρουργική επέμβαση τους για να καθορίσουν τη σωστή αναισθησία και σχέδιο διαχείρισης πόνου για αυτούς
 • Έχοντας βαθιά κατανόηση των παρενεργειών και των κινδύνων που μπορεί να προκαλέσουν ορισμένοι αναστολείς του πόνου και αναισθησία σε ασθενείς με προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις
 • Διαχείριση της υγείας και της ανάρρωσης των ασθενών κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και μετά την επέμβαση
 • Χορήγηση ανακούφισης πόνου σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις – είτε πρόκειται για γυναίκες που γεννιούνται είτε για ασθενείς με καρκίνο που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση
 • Παρακολούθηση των εξωτερικών ασθενειών, όπως η ρύθμιση του πόνου και η επίβλεψη των αποτελεσμάτων της χειρουργικής επέμβασης.

Πού λειτουργεί ο αναισθησιολόγος;

Το εργασιακό περιβάλλον των αναισθησιολόγων είναι οπουδήποτε θα πραγματοποιηθούν χειρουργικές επεμβάσεις και συνεπώς θα απαιτηθεί η χορήγηση ανακούφισης από τον πόνο στους ασθενείς.

Ως εκ τούτου, θα βρείτε αναισθησιολόγους σε:

 • Γραφεία ιατρών
 • Γενικά ιατρικά και χειρουργικά νοσοκομεία
 • Κέντρα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης
 • Γραφεία άλλων ιατρών όπως οδοντίατροι
 • Ειδικά νοσοκομεία (εκτός ψυχιατρικής και κατάχρησης ουσιών)
 • Ακαδημαϊκά Κέντρα Ιατρικής
 • Στρατός.

Ποιες είναι οι υπο-ειδικότητες στην αναισθησιολογία;

Με βάση την εκπαίδευση και τις δεξιότητές τους, οι αναισθησιολόγοι μπορούν να επιλέξουν να γίνουν ειδικοί σε ορισμένους τομείς της αναισθησιολογίας.

Αυτές οι περιοχές στις οποίες ειδικεύονται οι αναισθησιολόγοι περιλαμβάνουν:

 • Καρδιοθωρακική αναισθησία
 • Αναισθησία για την κρίσιμη περίθαλψη
 • Νευροχειρουργική αναισθησία
 • Μαιευτική αναισθησία
 • Ορθοπεδική αναισθησία
 • Παιδιατρική αναισθησία
 • Hospice και παρηγορητική αναισθησία

Μισθός

Οι αναισθησιολόγοι κάνουν καλά χρήματα για τη μεγάλη υπηρεσία που προσφέρουν. Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας (BLS), οι αναισθησιολόγοι κερδίζουν $ 267,020 ετησίως.

Με βάση τη βιομηχανία που εργάζονται, οι αναισθησιολόγοι κερδίζουν επίσης τα εξής:

 • Γραφεία ιατρών – $ 276,990
 • Γενικά ιατρικά και χειρουργικά νοσοκομεία – $ 209,260
 • Κέντρα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης – $ 273,080
 • Γραφεία άλλων επαγγελματιών υγείας – $ 195,350
 • Ειδικά Νοσοκομεία – $ 280,400

Εν τω μεταξύ, οι μισθοί των αναισθησιολόγων θα διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία. Οι αναισθησιολόγοι σε ορισμένα κράτη κερδίζουν καλύτερα από τους ομολόγους τους σε άλλα κράτη. Επίσης, μερικά κράτη απασχολούν περισσότερους αναισθησιολόγους από άλλους.

Σπουδές

Ακριβώς όπως οι γιατροί, η απαίτηση εισόδου σε επίπεδο εισαγωγής για έναν αναισθησιολόγο είναι δίπλωμα διδακτορικού. Ωστόσο, για να αποκτήσετε ένα διδακτορικό δίπλωμα στην αναισθησιολογία και να ασκήσετε το επάγγελμά σας, εδώ πρέπει να κάνετε:

Βήμα 1: Ολοκλήρωση προγράμματος πτυχίου Bachelor

Η εκπαιδευτική διαδικασία για τους αναισθησιολόγους είναι παρόμοια με αυτή άλλων ιατρών. Μια ιατρική σχολή είναι κρίσιμη για να γίνει κάποιος αναισθησιολόγος αλλά θα χρειαστείτε ένα πτυχίο Bachelor ως προϋπόθεση για εγγραφή σε ιατρική σχολή. Ενώ είστε ελεύθεροι να υποβάλετε αίτηση για ιατρική σχολή με οποιοδήποτε είδος πτυχίο, το πτυχίο σας θα πρέπει να καλύπτει μαθήματα σε βιολογίαφυσικήχημεία και μαθηματικά. Αυτά τα μαθήματα είναι επίσης προαπαιτούμενα για την ιατρική σχολή. Επειδή το πτυχίο σας θα πρέπει να περιλαμβάνει αυτά τα μαθήματα, συνιστούμε έντονα να πάρετε ένα προ-med πτυχίο.

Βήμα 2: Πάρτε μέρος στην Ιατρική Σχολή

Μετά το τετραετές προπτυχιακό δίπλωμα, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση σε ιατρική σχολή. Η ιατρική σχολή χρειάζεται επίσης τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί. Μετά την ολοκλήρωση της ιατρικής σχολής, θα έχετε πτυχίο Ιατρικής (MD) ή πτυχίο Doctor of Osteopathy (DO). Θα πρέπει να γνωρίζετε, ωστόσο, ότι η είσοδος στην ιατρική σχολή δεν είναι εύκολη.

Βήμα 3. Πλήρης Ιατρική Σχολή

Ο αγώνας δεν τελειώνει με την αποδοχή σε μια ιατρική σχολή. Θα πρέπει να ολοκληρώσετε τα τέσσερα έτη της ιατρικής σας σχολικής εκπαίδευσης ως αναισθησιολόγος για να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο της καριέρας σας. Θα περάσετε τα δύο πρώτα χρόνια της ιατρικής σχολής στην τάξη που λαμβάνει οδηγίες σε βασικά θέματα ιατρικής. Αυτά τα θέματα περιλαμβάνουν τη μικροβιολογία, τη βιοχημεία, τη φυσιολογία, τη φαρμακολογία, την παθολογία, την ιατρική δεοντολογία και την ανατομία.

Για τα υπόλοιπα δύο χρόνια, ωστόσο, η εκπαίδευσή σας θα είναι πιο πρακτική. Θα αποκτήσετε πρακτική εμπειρία στη θεραπεία ασθενών σε ιατρικές εγκαταστάσεις μέσω κλινικών περιστροφών. Ένας παλαίμαχος ιατρός θα σας επιβλέπει κατά τη διάρκεια των κλινικών περιστροφών σας και μέσω της βοήθειάς σας, θα διερευνήσετε διάφορες ειδικότητες στον τομέα. Ορισμένες από αυτές τις ειδικότητες περιλαμβάνουν την παιδιατρική, τη γυναικολογία, την καρδιολογία και τη γηριατρική.

Βήμα 4. Ολοκληρώστε ένα πρόγραμμα διαμονής στην Αναισθησιολογία

Το πρόγραμμα κατοίκησης πραγματοποιείται μετά την αποφοίτησή του από την ιατρική σχολή. Είναι άλλα τέσσερα χρόνια έντονης μάθησης για εσάς, μόνο αυτή είναι πιο εξειδικευμένη από την προηγούμενη σειρά τεσσάρων ετών. Η κατοικία σας πρέπει να είναι σε αναισθησιολογία. Ως εκ τούτου, ένα έτος του προγράμματος θα εξακολουθήσει να είναι κλινικές περιστροφές ή / και πρακτική άσκηση σε τομείς γενικής ιατρικής όπως η εσωτερική ιατρική, η παιδιατρική και η ιατρική έκτακτης ανάγκης. Τα υπόλοιπα τρία χρόνια, ωστόσο, θα είναι καθαρή αναισθησιολογική εκπαίδευση.

Βήμα 5. Εξετάστε μια υποτροφία υπο-ειδίκευσης

πρόγραμμα υποτροφιών σε υπο-ειδικότητα σε αναισθησιολογικό διαρκεί για ένα ή δύο χρόνια και επιτρέπει εξειδίκευση στον τομέα. Μπορείτε να δανείσετε αυτή την επιλογή υποτροφίας μόνο μετά την παραμονή, αλλά δεν είναι υποχρεωτική εκπαίδευση, πρέπει να γίνετε αναισθησιολόγος. Η υποτροφία περί αναισθησιολογίας υπο-ειδικότητας είναι απλά ένα πράγμα επιλογής. Εάν όμως θα επιλέξετε να συμμετάσχετε σε μία, οι υπο-ειδικότητες στην αναισθησιολογία που μπορείτε να επιλέξετε περιλαμβάνουν νευροχειρουργική, παιδιατρική, μεταμόσχευση ή οδοντιατρική αναισθησιολογία.

Βήμα 6. Αποκτήστε άδεια χρήσης

Η άδεια είναι μια σημαντική εκπαιδευτική απαίτηση για τους περισσότερους κλάδους που σχετίζονται με την ιατρική. Είναι το ίδιο και για τους αναισθησιολόγους. Θα χρειαστείτε άδεια για να ασκήσετε το επάγγελμα του Αναισθησιολόγου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η άδεια αυτή εξαρτάται από το κράτος, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να το κερδίσετε στην κατάσταση που επιθυμείτε να ασκήσετε. Εν τω μεταξύ, η απόκτηση άδειας αναισθησιολόγου απαιτεί να περάσετε μια εξέταση δύο μερών καθώς και να εκπληρώσετε πρόσθετες κρατικές απαιτήσεις.

Βήμα 7. Αποκτήστε Πιστοποιητικό Πίνακα

Μπορείτε να πάρετε το πιστοποιητικό του σκάφους μετά την απόκτηση της άδειας σας είτε από το American Board of Anesthesiology (ABA) είτε από το American Board of Physician Specialties (ABPS). Για να γίνει πιστοποιητικό από οποιοδήποτε από αυτά τα συμβούλια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να περάσετε τις εξετάσεις πιστοποίησης. Εν τω μεταξύ, η καθιέρωση πιστοποιητικού συμβουλίου δεν αποτελεί υποχρεωτική εκπαιδευτική πορεία προς μια καριέρα αναισθησιολόγου. Παρέχει στους επαγγελματίες στον τομέα κάποια αίσθηση ολοκλήρωσης όταν χρησιμοποιούν τον τίτλο “Certified Anesthesiologist”, και οι εργοδότες προτιμούν τους αναισθησιολόγους που έχουν πιστοποιηθεί από το διοικητικό συμβούλιο. Επίσης, είναι ο κανόνας. Κοντά στο 90 τοις εκατό των αναισθησιολόγων είναι πιστοποιημένα από το σκάφος.

Σε ποια σχολεία μπορώ να συμμετάσχω ως αναισθησιολόγος;

Μπορείτε να πάρετε μια εκπαίδευση αναισθησιολόγου από οποιοδήποτε από τα διαπιστευμένα πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το επίπεδο εκπαίδευσης που πηγαίνετε για.

Θα αποκτήσετε ένα προπτυχιακό δίπλωμα για το βαθμό αναισθησιολογίας σας από διαπιστευμένα πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, μπορείτε να παρακολουθήσετε μόνο τις ιατρικές σχολές για να πάρετε μια ιατρική εκπαίδευση και ένα πρόγραμμα παραμονής στην Αναισθησιολογία.

Έτσι, θα συζητήσουμε εδώ τις καλύτερες ιατρικές σχολές που μπορείτε να παρακολουθήσετε στις Ηνωμένες Πολιτείες για ένα πρόγραμμα παραμονής στην Αναισθησιολογία. Επιλέγουμε ένα πρόγραμμα παραμονής, επειδή είναι το επίπεδο εκπαίδευσης για να γίνετε αναισθησιολόγος που αρχίζετε να αντιμετωπίζετε πραγματικά το θέμα.

Πώς μπορώ να γίνω αναισθησιολόγος;

Έχουμε εξηγήσει τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις για να πάρει ένα πτυχίο και να γίνει ένας αναισθησιολόγος νωρίτερα. Αλλά περισσότερο από αυτό εδώ είναι μια περιεκτική περίληψη για το πώς να γίνει ένας αναισθησιολόγος και να αναπτυχθούν στην καριέρα.

 • Πάρτε το δίπλωμα γυμνασίου σας ή ισοδύναμο
 • Παρακολουθήστε ένα θερινό ιατρικό πρόγραμμα γυμνασίου αν είναι δυνατόν
 • Εθελοντής σε νοσοκομείο πριν από το κολέγιο – Θα χρειαστείτε την εμπειρία
 • Πάρτε και περάστε εξετάσεις κολέγιο εισόδου
 • Ολοκλήρωση ενός πτυχίου πανεπιστημίου σε προ-med ή σε σχετικό τομέα
 • Προετοιμαστείτε για εξετάσεις εισόδου στο ιατρικό σχολείο
 • Υποβάλετε αίτηση για ιατρική σχολή
 • Εξετάστε την εγγραφή σε ένα πρόγραμμα BA / BS και MD
 • Μάθετε τα βασικά στοιχεία της ιατρικής στα πρώτα δύο χρόνια
 • Ολοκληρώστε ένα τετραετές πρόγραμμα παραμονής στην αναισθησιολογία
 • Μάθετε τις απαιτήσεις για χορήγηση άδειας ή πιστοποίησης αναισθησιολόγου στην πολιτεία σας
 • Λάβετε επαφή με την επιτροπή αδειοδότησης στις ΗΠΑ
 • Γίνετε πιστοποιημένοι στο σκάφος
 • Βρείτε εργασία ως αναισθησιολόγος

Εάν κάνετε όλα αυτά, είστε σίγουροι ότι θα οδηγήσετε μια καλοσχεδιασμένη καριέρα αναισθησιολόγος.

Συχνές ερωτήσειςFAQ

Πόσο καιρό χρειάζεται για να γίνει κάποιος αναισθησιολόγος;

Χρειάζονται τουλάχιστον δώδεκα (12) χρόνια για να γίνει ένας αναισθησιολόγος. Τέσσερα χρόνια προπτυχιακής εκπαίδευσης. τέσσερα χρόνια ιατρικής σχολής. και τεσσάρων ετών προγράμματος παραμονής αναισθησιολόγου.

Πόσο δύσκολο είναι να γίνεις αναισθησιολόγος;

Θα μπορούσε να είναι πολύ δύσκολο να γίνετε αναισθησιολόγος, επειδή θα περάσετε από δώδεκα χρόνια έντονης μελέτης. Μέρος της εκπαιδευτικής απαίτησης αναισθησιολογίας σας παρακολουθεί ιατρική σχολή, η οποία είναι συνήθως πολύ δύσκολη στις ΗΠΑ λόγω του ανταγωνιστικού χαρακτήρα των ιατρικών σχολών στις ΗΠΑ. Μπορεί να μην αρκεί να αποκτήσετε μόνο καλές βαθμολογίες MCAT για να γίνετε δεκτοί σε ιατρική σχολή, η προσωπικότητά σας και οι στόχοι σας είναι επίσης καθοριστικοί παράγοντες.

Πόσο κοστίζει να γίνεις αναισθησιολόγος;

Κοστίζει κατά μέσο όρο $ 330,000 για να γίνει ένας αναισθησιολόγος. Θα δαπανήσετε κατά μέσο όρο $ 34,000 ετησίως για μια προπτυχιακή εκπαίδευση και ένα μέσο ετήσιο κόστος $ 48,500 για ιατρική σχολή. Το πρόγραμμα διαμονής σας δεν μπορεί να σας κοστίσει, καθώς θα σας καταβληθεί ως κάτοικος. Εντούτοις, ενδέχεται να προκύψει επιπλέον κόστος για την ολοκλήρωση του προγράμματος σας κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Είναι οι αναισθησιολόγοι σε μεγάλη ζήτηση;

Ναι, υπάρχει μια καλή ζήτηση για αναισθησιολόγους. Σύμφωνα με το BLS, οι εργασίες 31,060 ήταν διαθέσιμες για τους αναισθησιολόγους στο 2018 και αυτό εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 5.6% από το 2018 στο 2028.

Οι αναισθησιολόγοι πληρώνονται κατά την παραμονή;

Ναι, οι αναισθησιολόγοι, όπως και άλλοι ιατρικοί επαγγελματίες που πηγαίνουν για διαμονή, λαμβάνουν πληρωμές για τις υπηρεσίες τους ενώ παρακολουθούν κλινική εκπαίδευση. Ωστόσο, η πληρωμή θα κυμαίνεται από $ 40,000 έως $ 50,000 ετησίως. Το ποσό θα πρέπει να πληρώσει ορισμένους από τους λογαριασμούς τους.

Οι αναισθησιολόγοι είναι πλούσιοι;

Οι αδειοδοτημένοι αναισθησιολόγοι κερδίζουν μια περιουσία για την άσκηση του επαγγέλματός τους. Σύμφωνα με την BLS, οι αναισθησιολόγοι κάνουν το $ 267,020 ετησίως, έναν εξαψήφιο μισθό που βελτιώνεται ανάλογα με τη θέση και το περιβάλλον εργασίας που βρίσκεστε.

Ποιες ποιότητες χρειάζεστε για να είστε αναισθησιολόγος;

Για να μπείτε στην ιατρική σχολή ως αναισθησιολόγος, θα πρέπει να συναντήσετε τους βαθμούς ιατρικής σχολής που είναι τουλάχιστον πέντε GCSEs στους βαθμούς A * ή A, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών και των μαθηματικών και τουλάχιστον της κατηγορίας Β στην επιστήμη. Επίσης, ανάλογα με το σχολείο, θα χρειαστείτε τουλάχιστον τρία επίπεδα Α στα βαθμούς ΑΑΑ ή ΑΑΒ στη χημεία και είτε στη βιολογία, στη φυσική ή στα μαθηματικά, καθώς και σε άλλο ακαδημαϊκό θέμα.

Συμπέρασμα

Μια σταδιοδρομία αναισθησιολόγου είναι μία από τις πιο ικανοποιητικές και εμπλουτισμένες σταδιοδρομίες τόσο στον ιατρικό τομέα όσο και γενικότερα. Ωστόσο, να γίνει ένα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι μπάλα που απαιτεί αποφασιστικότητα και πάθος για τη σταδιοδρομία.

Θα σας πάρει δώδεκα χρόνια αναισθησιολογικής εκπαίδευσης και σχολικής φοίτησης για να μπορέσετε να αποκτήσετε το σωστό βαθμό που χρειάζεστε για να γίνετε αναισθησιολόγος. Σας παρέχουμε έναν από τους απλούστερους οδηγούς με πλούσιες πληροφορίες για να σας οδηγήσει να γίνετε αναισθησιολόγος και ελπίζουμε να το βρείτε χρήσιμο.

Αναφορές

Πηγή: worldscholarshipforum.com/

Προεπιλεγμένη Εικόνα
admin
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial