4 τρόποι με τους οποίους ο εθελοντισμός θα απογειώσει την καριέρα σου

Μάθε πώς ο εθελοντισμός θα σε βοηθήσει να βρεις δουλειά.

Σύνοψη: Ο εθελοντισμός είναι πολλά παραπάνω από το να αφιερώνεις χρόνο σε μια εργασία. Σου προσφέρει ικανοποίηση και σε βοηθά να απογειώσεις την καριέρα σου. Εδώ βλέπουμε τέσσερις τρόπους με τους οποίους ο εθελοντισμός βοηθά την επαγγελματική σου ζωή. Αρχικά, βελτιώνει τις ήδη υπάρχουσες ικανότητές σου και σου μαθαίνει καινούργια πράγματα. Έπειτα, κάνει το βιογραφικό σου να ξεχωρίσει στους εργοδότες δείχνοντας τους τον χαρακτήρα και την ηθική σου. Μέσω του εθελοντισμού δικτυώνεσαι και γνωρίζεις νέους ανθρώπους αλλά ενισχύεται και η ευημερία σου με το αίσθημα της αλληλοβοήθειας που σου προσφέρει.

Τι θα δούμε;

  1. Επέκτεινε τις ικανότητές σου
  2. Κάνε το βιογραφικό σου να ξεχωρίσει στους εργοδότες
  3. Ανάπτυξε νέο ή ήδη υπάρχον δίκτυο
  4. Ενίσχυσε την ψυχοσωματική σου κατάσταση 

Έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα για να βοηθήσεις τους άλλους;

Ο εθελοντισμός είναι πολλά περισσότερα από το να δίνεις τον ελεύθερο σου χρόνο – είναι μια εμπειρία που προσφέρει ικανοποίηση και μπορεί να απογειώσει την καριέρα σου. Εδώ θα δούμε τέσσερις τρόπους με τους οποίους ο εθελοντισμός μπορεί να ωφελήσει την επαγγελματική σου ζωή.

#1 Επέκτεινε τις ικανότητές σου

Αναζήτησε εθελοντικούς ρόλους που θα ανοίξουν τους ορίζοντες σου και θα σου μάθουν κάτι καινούργιο. 

Ο εθελοντισμός σε βοηθά να εξερευνήσεις τις διαφορετικές σου ικανότητες και να αναπτύξεις τις ικανότητες σου. 

Σε μια πρόσφατη βρετανική έρευνα, πάνω από το 80% των εθελοντών στην εκπαίδευση, παρατήρησαν οφέλη στις δεξιότητες επικοινωνίας, επιρροής και σχέσεων. 

#2 Κάνε το βιογραφικό σου να ξεχωρίζει στους εργοδότες

Το να υπάρχει εθελοντική εργασία στο βιογραφικό σου δίνει στους πιθανούς εργοδότες μια εικόνα του χαρακτήρα και των αξιών σου δείχνοντας το πάθος, την γενναιοδωρία και την εργασιακή ηθική σου.

Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες σου επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά.

#3 Ανάπτυξε νέα ή ήδη υπάρχοντα δίκτυα

Οι εθελοντικοί ρόλοι μπορούν να σε βοηθήσουν να γνωρίσεις νέους ανθρώπους εντός της επιλεγμένης, από εσένα, βιομηχανίας και να εξερευνήσεις άλλους τομείς εργασίας που σε ενδιαφέρουν.

Ο εθελοντισμός σου δίνει την ευκαιρία να δικτυωθείς και να δημιουργήσεις νέες σχέσεις με ομοϊδεάτες και εμπειρογνώμονες του κλάδου.

#4 Ενίσχυσε την ευημερία σου

‘Δώσε, tukua’ είναι ένας από τους πέντε τρόπους ευημερίας του Mental Health Foundation. 

Ο εθελοντισμός είναι ένας τρόπος να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση αφιερώνοντας χρόνο στην τοπική σου κοινότητα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια αύξηση της ευημερίας σου και της αίσθησης του σκοπού.

Έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα και να βοηθήσεις τους άλλους;

Η Future Generation παρέχει ευκαιρίες για εθελοντικές δραστηριότητες. Ως μέλος της, αποκτάς εργασιακή εμπειρία ή αλλιώς προϋπηρεσία σε τομείς που σε ενδιαφέρουν, γνωρίζεις ανθρώπους σαν κι εσένα με ίσως λιγότερη ή περισσότερη εμπειρία αλλά με τον ίδιο στόχο: να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου! 

Το να είσαι εθελοντής βελτιώνει το βιογραφικό σου αλλά και την ανάπτυξη της καριέρας σου. Αποκτάς αυτοπεποίθηση και βελτιώνεις τις ικανότητες σου να μιλάς δημόσια και είναι ένας ευχάριστος τρόπος να βοηθήσεις την τοπική σου κοινότητα.

Γίνε εθελοντής στην Future Generation τώρα: https://futuregeneration.gr/volunteer/

Η Alicia, μια Σχεδιάστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και εθελόντρια στην εκπαιδευτική εθελοντική ομάδα Inspiring the Future, μιλά για την εμπειρία της.

“Κάποια στιγμή δέθηκα πραγματικά με κάποιο από τα παιδιά. Τότε κατάλαβα ότι ‘Όντως εμπνέω κάποιον!’. Μου έφτιαξε την ημέρα και το σκέφτομαι ακόμα. Όταν δυσκολεύομαι στη δουλειά και αναρωτιέμαι ‘Κάνω καλή δουλειά;’, σκέφτομαι εκείνο το παιδί και λέω, ‘Ναι, είναι μια χαρά’.”

Πηγή: https://www.careers.govt.nz/articles/four-ways-volunteering-can-advance-your-career/

Προεπιλεγμένη Εικόνα
Δέσποινα Κιοτσέκογλου
Άρθρα: 4

Υποβολή απάντησης

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial