Τρόποι Εθελοντισμού

Ο εθελοντισμός είναι αναμφίβολα μια ιδιαίτερη δράση που μπορεί να κάνει ο κάθε Άνθρωπος μέσα σε μια κοινωνία. Τόσο ιδιαίτερη, που στηρίζεται κυρίως στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής (χρήματα), προς όφελος μιας κοινωνίας, μιας ομάδας ανθρώπων ή γενικότερα ενός κοινωνικού συνόλου. Οι τρόποι εθελοντισμού είναι πολλοί και βασίζονται στις δικές σου προτεραιότητες που έχεις βάλει στην καθημερινότητα σου.

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις τι πραγματικά είναι ο εθελοντισμός, πως μπορείς να τον βάλεις στην ζωή σου, αν είναι κάτι που αξίζει για εσένα, αν θα σε βοηθήσει και με ποιον τρόπο, stay tuned γιατί παρακάτω θα αναφέρουμε όλους τους τρόπους που μπορείς να συμμετέχεις σε εθελοντικές δράσεις. Πριν το κάνουμε αυτό, πρέπει να απαντήσουμε σε μια πολύ σημαντική ερώτηση.

Γιατί να γίνεις Εθελονττής

Η ερώτηση γιατί να γίνεις εθελοντής είναι ίσως μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που σκέφτεται κανείς όταν μαθαίνει τι σημαίνει εθελοντισμός; Για κάποιους είναι και πρώτη! Να δουλεύεις χωρίς να πληρώνεσαι είναι θα λέγαμε η δεύτερη σκέψη. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Η νοοτροπία δεκάδων γενιών στην Ελλάδα και όχι μόνο στηρίζονται σε μια σχέση ενέργειας-αμοιβής. Το πρόβλημα είναι πως έχουν συνδέσει την αμοιβή με την υλική αμοιβή, δηλαδή τα χρήματα.

Η ζωή και οι Ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύ πιο πολύπλοκες από μια σχέση ενέργειας και υλικής αμοιβής. Υπάρχουν συναισθήματα, γνωριμίες, εμπιστοσύνη, γνώση, κοινωνική προσφορά, αλληλοβοήθεια και πολλά ακόμη.

Αξίζει λοιπόν να γίνεις εθελοντής;

Εθνικές Εθελοντικοί Οργανισμοί

Διεθνείς Εθελοντικοί Οργανισμοί

Άλλα

Εθελοντής Πυροσβέστης

Future Generation

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial