Μικρή ιστορία: Αναζητώντας πραγματικούς φίλους στο σχολείο

Κατά τη διάρκεια μιας σχολικής μέρας, ένας μαθητής αποφάσισε να κάνει φάρσα σε άλλον συμμαθητή του, κολλώντας ένα χαρτί στην πλάτη του συμμαθητή του που έλεγε:

«Είμαι χαζός»

Ζήτησε από την υπόλοιπη τάξη να μην το πει στο αγόρι. Έτσι, οι μαθητές άρχισαν να γελούν και να χαχανίζουν πίσω από την πλάτη του. Η ώρα των μαθηματικών έφτασε και η δασκάλα τους έγραψε μια άσκηση στον πίνακα. Κανείς δεν μπόρεσε να απαντήσει, εκτός από το αγόρι με το αυτοκόλλητο στην πλάτη του. Ενώ ανεξήγητα γελάκια ακούγονταν, εκείνος ανέβηκε στον πίνακα και έλυσε το πρόβλημα. Η δασκάλα ζήτησε από την τάξη να τον χειροκροτήσει και αφαίρεσε το χαρτί από την πλάτη του. Του είπε:

«Φαίνεται ότι δεν γνώριζες για το χαρτί που κάποιος συμμαθητής σου είχε κολλήσει στην πλάτη»

Η δασκάλα κοίταξε την υπόλοιπη τάξη και είπε:

«Επιτρέψτε μου να σας πω δύο πράγματα»

Πρώτον, καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής σας, οι άνθρωποι θα σας βάλουν ετικέτες για να σταματήσουν την πρόοδό σας. Αν ο συμμαθητής σας γνώριζε για το χαρτί, δεν θα είχε σηκωθεί για να απαντήσει στην άσκηση. Σε όλη σας τη ζωή φροντίστε να αγνοήσετε τις ταμπέλες που οι άλλοι σας βάζουν και αρπάξτε κάθε ευκαιρία να μαθαίνετε, να εξελίσσεστε και να βελτιώνετε το είναι σας.

Δεύτερον, είναι σαφές ότι δεν έχει κανέναν πιστό φίλο ανάμεσά σας που θα τον είχε ενημερώσει για το χαρτί στην πλάτη του. Δεν έχει σημασία πόσους φίλους έχετε – σημασία έχει η εμπιστοσύνη που μοιράζεστε με τους φίλους σας.

Αν δεν έχετε φίλους να σας υπερασπίζονται, όταν δεν είστε παρόντες, αν δεν έχετε φίλους να σας στηρίζουν, να σας προστατεύουν και να σας νοιάζονται, καλύτερα να είστε μόνοι.

Επιλέξτε τους φίλους σας με σύνεση!

Προεπιλεγμένη Εικόνα
admin
Άρθρα: 58

Υποβολή απάντησης

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial