Διαδικτυακά Μαθήματα στα Αγγλικά

Λίστα με διαδικτυακά μαθήματα (online courses) στα Αγγλικά.

Coursera

Μια από τις πιο δημοφική πλατφόρμες για online μαθήματα. Το Coursera ανήκει στην κατηγορία των MOOC (Massive Open Online Courses) ή αλλιώς ΜΑΔΜ (Μαζικά Ανοικτά Διαδικτυακά Μαθήματα). Μπορείς να βρεις 5000+ μαθήματα, για πάρα πολλά θέματα και σε διάφορες γλώσσες. Κάποια από τα online courses είναι δωρεάν και μπορείς να τα παρακολουθήσεις όποτε εσύ θέλεις και κάποια άλλα απαιτούν πληρωμή που συνήθως προσφέρουν και μια σχετική πιστοποίηση (certification). Χρησιμοποιείται και επαγγελματική από εταιρείες όπως η AIRBUS, η LOREAL και η P&G.

Edx

Το edX, διαθέτει πάνω από 2.500 διαδικτυακά μαθήματα και καλύπτει περισσότερα από 30 ακαδημαϊκά θέματα – από την ιατρική έως το σχέδιο. Ιδρύθηκε το 2012 από το Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που πλέον συνεργάζεται με κορυφαία ιδρύματα παγκοσμίως.

Udemy

Μέσω του Udemy, η εκμάθηση πρακτικών δεξιοτήτων και γνώσεων είναι πάρα πολύ πιο εύκολη. Είτε θέλετε να κερδίσετε μία προαγωγή, είτε να εκπαιδευτείτε σε ένα συγκεκριμένο τομέα, είτε ακόμη να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, το Udemy θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τις απαραίτητες δεξιότητες για να πετύχετε.

Skillshare

Το Skillshare είναι μια κοινότητα μάθησης για δημιουργικούς ανθρώπους. Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στα διαδικτυακά μαθήματα, να παρακολουθήσει διαλέξεις σε βίντεο, να δημιουργήσει έργα και ακόμη και να διδάξει ένα μάθημα. Ενώ, τυπικά η ανταλλαγή δεξιοτήτων πραγματοποιείται σε μία αίθουσα, μπορεί επίσης, πολύ άνετα να συμβεί και σε συναντήσεις, κοινοτικά κέντρα, ακόμη και σε σπίτια.

Domestika

Το Domestika είναι η μεγαλύτερη κοινότητα για επαγγελματίες των δημιουργικών κλάδων. Στο Domestika, αυτοί οι επαγγελματίες μπορούν να μοιραστούν τα έργα τους, να συνεισφέρουν και να μάθουν μέσω των φόρουμ. Επίσης, μπορούν να επικοινωνήσουν και με άλλους συναδέλφους, αλλά και να βρουν εργασία. Τέλος, το Domestika είναι σήμα αναφοράς για τον συγκεκριμένο κλάδο, ενώ το κοινό του επεκτείνεται πολύ πιο πέρα από την ιστοσελίδα του.

Harvard Business School (HBS)

Το Harvard Business School (HBS) είναι μία σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που βρίσκεται στη Βοστώνη, Μασαχουσέτη. Κατατάσσεται σταθερά στις κορυφαίες σχολές επιχειρήσεων παγκοσμίως και προσφέρει ένα μεγάλο πρόγραμμα MBA πλήρους απασχόλησης, διδακτορικά προγράμματα που σχετίζονται με τη διοίκηση και πολλά προγράμματα για την εκπαίδευση των στελεχών. Διαθέτει επίσης, το Harvard Business Publishing, το οποίο δημοσιεύει βιβλία με επιχειρηματικό περιεχόμενο, άρθρα στον τομέα της ηγεσίας, μελέτες περιπτώσεων και το μηνιαίο Harvard Business Review. Τέλος, εκεί βρίσκεται και η Baker Library/Bloomberg Center.

Khan Academy

Η Khan Academy (KA) είναι μία μή κερδοσκοπική εκπαιδευτική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 2006 απο τον εκπαιδευτικό Σαλμάν Χαν (Salman Khan). Ο στόχος του ήταν να δημιουργηθεί μία προσβάσιμη τοποθεσία για τη μόρφωση των ανθρώπων. Η οργάνωση παράγει σύντομες διαλέξεις με τη μορφή βίντεο YouTube. Η ιστοσελίδα επίσης, περιλαμβάνει συμπληρωματικές ασκήσεις και εργαλεία για εκπαιδευτικούς. Όλοι οι πόροι είναι διαθέσιμοι στους χρήστες της ιστοσελίδας.

FutureLearn

Το FutureLearn διαθέτει ένα ευρύ φάσμα διαδικτυακών μαθημάτων επί πληρωμή και δωρεάν. Πρόκειται για μία αξιοσημείωτη πλατφόρμα καθώς προσφέρει έναν πολύ μεγάλο αριθμό διαπιστευμένων πτυχίων. Ιδρύθηκε από το φημισμένο Open University. Τέλος, το FutureLearn παρέχει για περισσότερα από 40 χρόνια πανεπιστημιακά προγράμματα μάθησης εξ αποστάσεως και εμπειρία στη διαδικτυακή εκπαίδευση.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial