Γιατί τα Χριστούγεννα είναι μία καλή περίοδος για να βρεις δουλειά!

Είναι πολύ συνηθισμένο οι υποψήφιοι που αναζητούν εργασία να σταματούν τις αναζητήσεις τους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων για διάφορους λόγους. Θέλουν περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους τους, είναι απασχολημένοι με χριστουγεννιάτικες γιορτές ή πιστεύουν ότι οι εργοδότες δεν θα αναζητήσουν νέο προσωπικό αυτή την περίοδο. 

Ωστόσο, οι εταιρείες εξακολουθούν να αναζητούν νέα ταλέντα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και μπορεί να χάσεις  μία καλή ευκαιρία εάν σταματήσεις την αναζήτησή σου!

Ας δούμε τους λόγους που κάνουν τα Χριστούγεννα μία καλή περίοδο για εύρεση εργασίας

#1 Νέες προσλήψεις

Τα Χριστούγεννα σημαίνουν και το τέλος του έτους, συνεπώς οι εταιρείες έχουν στα χέρια τους τον προϋπολογισμό τους. Αυτό σημαίνει πως έχουν καταλήξει στο αν θα προσλάβουν και πόσα νέα άτομα θα προσλάβουν με την έναρξη του νέου έτους. Πιθανότατα λοιπόν να ανεβαίνουν αγγελίες για δουλειά ώστε το τμήμα προσωπικού να έχει στα χέρια του αρκετά βιογραφικά με την επιστροφή στην εργασία μετά τις γιορτές.

#2 Λιγότερος ανταγωνισμός

Το ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι βάζουν σε αναμονή την αναζήτηση εργασίας κατά τη διάρκεια των εορτών σημαίνει αυτομάτως λίγοτερος ανταγωνισμός για εσάς.

#3 Πιο άμεση επικοινωνία  

Την περίοδο των εορτών είναι πιο εύκολο να έρθεις σε επαφή με διευθυντές εταιρειών που συνήθως είναι πολυάσχολοι. Σε αυτές τις θέσεις, ακόμη και να έχουν εξασφαλίσει κάποιο χρόνο ξεκούρασης μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, συνεχίζουν να έχουν επαφή με την εργασία τους. Τσεκάρουν τα email τους, απαντούν στο τηλέφωνο ή και στο Linkedin

#4 Πιο εύκολη πρόσβαση

Ακριβώς λόγω εορτών, τα email που λαμβάνουν οι εταιρείες είναι λιγότερα σε σχέση με άλλες περιόδους. Άρα ίσως είναι πιο εύκολο να διαβαστεί το βιογραφικό σου πιο άμεσα και με περισσότερη προσοχή. 

#5 Επαγγελματικά events 

Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους μέσω των Χριστουγεννιάτικων, επαγγελματικών εκδηλώσεων.  Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή του χρόνου για επαγγελματικές γνωριμίες. Σε τέτοια events, που το κλίμα είναι πιο χαλαρό, μπορεί να ακούσεις συμβουλές από ανθρώπους του εκάστοτε χώρου και να φανούν εξαιρετικά βοηθητικές. 

#6 Ευκαιρίες για εποχική ή εθελοντική εργασία 

Υπάρχουν ευκαιρίες για εθελοντική ή εποχική εργασία όπου θα εξελίξουν το βιογραφικό σου και θα σου δώσουν νέες εμπειρίες! Ο εθελοντισμός φαίνεται πολύ καλός στο βιογραφικό και μπορεί επίσης να είναι πολύτιμη πηγή νέων δεξιοτήτων. Επίσης με την εποχική εργασία ανοίγονται νέοι δρόμοι και ευκαιρίες. Μάλιστα πολλές επιχειρήσεις, ειδικότερα στην εστίαση ή στον τουρισμό, κρατούν μέρος του εποχικού τους προσωπικού με νέες συμβάσεις μετά τις γιορτές. Οπότε αν κάνεις καλή εντύπωση ίσως είσαι ένας από τους τυχερούς! 

#7 Χρόνος για καλύτερη προετοιμασία 

Αν κλείσεις μία συνέντευξη για δουλειά λίγο πριν τις γιορτές και πάει καλά έχεις πολύτιμο χρόνο για να προετοιμαστείς στη συνέχεια. Επειδή οι προσλήψεις γίνονται συνήθως από το νέο έτος, χρησιμοποίησε αυτό τον χρόνο υπερ σου. Διάβασε τις τάσεις, ενημερώσου, εξέλιξε τον εαυτό σου, αναζήτησε tips που θα σε βοηθήσουν στο νέο σου ξεκίνημα. 

Να είσαι πάντα σε εγρήγορση με ένα καλό και ενημερωμένο βιογραφικό 

Τώρα λοιπόν δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να σταματήσετε την αναζήτηση εργασίας μόνο και μόνο επειδή δεν γίνονται αρκετές προσλήψεις στο τέλος του χρόνου.  Η περίοδος των εορτών μπορεί να μην είναι καλή περίοδος προσλήψεων, είναι όμως εξαιρετική περίοδος για προετοιμασία και αναζήτηση ώστε να είστε ένα βήμα μπροστά με το νέο έτος.

Αν σκέφτεστε να βάλετε σε αναμονή την αναζήτηση εργασίας, μήπως να το σκεφτείτε ξανά; 

Δείτε μερικά tips ώστε να είστε καλά προετοιμασμένοι.

Βεβαιώσου ότι το βιογραφικό σου είναι το καλύτερο δυνατό για την θέση που σε ενδιαφέρει. 

Θα βρεις πολλές  χρήσιμες πληροφορίες εδώ

Χρησιμοποίησε τον χρόνο των εορτών ώστε να προσθέσεις νέες δεξιότητες στο βιογραφικό σου. Τώρα μπορείς να παρακολουθήσεις το σεμινάριο που σκεφτόσουν αλλά δεν είχες τον χρόνο το προηγούμενο διάστημα

Και το πιο σημαντικό!! Μην τα παρατάς! Το δύσκολο πολλές φορές είναι να ξεκινήσεις, από την στιγμή που ξεκίνησες προχώρα! Η αναζήτηση εργασίας, ανεξάρτητα από την εποχή δεν είναι εύκολη. Θέλει χρόνο και υπομονή για να πετύχεις. 

Καλές γιορτές & καλή τύχη !!

Προεπιλεγμένη Εικόνα
Λουκία Σχοινά
Άρθρα: 1

Υποβολή απάντησης

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial