Πληροφορική

Ανακάλυψε έναν νέο ψηφιακό κόσμο μέσα από την τεχνολογία και όλα τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα που έχει καταφέρει ο Άνθρωπος!

Πληροφορική

Ανακάλυψε επαγγέλματα βάση των αποτελεσμάτων του Holland Career Test.

Τι είναι η Πληροφορική ;

Ζήσε την αιχμή της τεχνολογίας, τα επαγγέλματα του μέλλοντος και εξερεύνησε τον κλάδο της Πληροφορικής. Ο κόσμος της Πληροφορικής είναι αρκετά σύνθετος με απλά αλλά και σύνθετα προβλήματα. Τα δεδομένα που δημιουργούνται καθημερινά είναι τεράστια και ο όρος big data μπαίνει ολοένα και περισσότερο στην ζωή μας. Η ανάλυση των δεδομένων και η εξαγωγή συμπερασμάτων είναι πλέον απαραίτητη. Η αυτοματοποίηση διαδικασιών και η χρήση τεχνητής νοημοσύνης υπόσχεται ένα συναρπαστικό και συνάμα ιδιαίτερο μέλλον!

Νέες ειδικότητες, νέα επαγγέλματα και ρόλοι εργασίας, συνεχή εξέλιξη και δυναμικό περιβάλλον εργασίας είναι κάποια απο τα χαρακτηριστικά του Κλάδου Επικοινωνιών και Πληροφορικής.

Τι επαγγέλματα μπορείς να κάνεις ;

Στον Κλάδο της Πληροφορικής υπάρχουν δεκάδες υποκλάδοι και εξειδικεύσεις. Η κάθε τεχνολογία και η κάθε αγορά δημιουργεί συνεχώς νέα επαγγέλματα, νέους ρόλους εργασίας και νέες ευκαιρίες. Παραθέτουμε κάποια από τα πιο συνηθισμένα επαγγέλματα στον Κλάδο της Πληροφορικής χωρισμένα σε θεματικές ενότητες.

Τα επαγγέλματα και οι ρόλοι στον κλάδο της Πληροφορικής χωρίζονται σε κάποιους υπο-κλάδους. Οι πιο βασικοί είναι:

  • Software Development
  • Δίκτυα και Ασφάλεια (Cybersecurity)
  • Business and Management
  • Robotics and Automation
  • Gaming
  • Design
  • Data Analytics
  • AI & Big Data
Ανθρωπιστικά Επαγγέλματα

Επάγγελμα Καθηγητής σε Ιδιαίτερα Μαθήματα

Τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι ο εύκολος – και κάποιες φορές ο μόνος – τρόπος να εξασκήσει ένα εκπαιδευτικός το επάγγελμα του καθηγητή. Ο μεγάλος ανταγωνισμός, η πληθώρα των πτυχιούχων που αποφοιτούν κάθε χρόνο από αυτές τις σχολές, αλλά

Επαγγέλματα Πληροφορικής

Επάγγελμα Database Administrator (DBA)

Στην οθόνη του υπολογιστή σου ή στο κινητό σου βλέπεις pixel. Τα pixel είναι πληροφορία, σε μια μορφή που είναι κατανοητή από τον Άνθρωπο. Που είναι αποθηκευμένη αυτή τη πληροφορία; Η απάντηση είναι σε μια Βάση Δεδομένων (Database).

Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες

Επάγγελμα Project Manager

Ένα Project ή Έργο μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Ένα ταξίδι, ένα νέο λογισμικό, ένας γάμος και πολλά ακόμη. Ένα Project μπορεί να είναι η ίδια η ζωή. Συνήθως τα Projects έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Η

Διοίκηση Επιχειρήσεων και Logistics

Επάγγελμα Product Manager

Ο τίτλος του Manager είναι αναμφισβήτητα ελκυστικός. Όμως έρχεται με ευθύνες και αρμοδιότητες. Κάθε προϊόν πρέπει να έχει έναν υπεύθυνο. Ένας manager που να παίρνει τις σωστές αποφάεις, να εκπροσωπεί τους πελάτες και να καθορίζει την πορεία ανάπτυξης

Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες

Επάγγελμα Team Leader

Ο κύριος ρόλος του Team Leader είναι να διαχειρίζεται έναν αρκετά μεγάλο όγκο και φόρτο εργασίας. Στα επόμενα λεπτά, θα ανακαλύψουμε τις αρμοδιότητες, τις δεξιότητες και γενικότερα τον ρόλο του Team Leaader στις εταιρείες και οργανισμούς. Σύνοψη Άρθρου:

Επαγγέλματα Πληροφορικής

Επάγγελμα UI Designer

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα app στο κινητό σου τηλέφωνο; Όλα αυτά τα διαδραστικά κουμπιά που βλέπεις τώρα στην οθόνη σου ποιος τα έφτιαξε; Γιατί έχουν το χρώμα που έχουν και γιατί βρίσκονται στην

Πως να ξεκινήσεις την καριέρα σου ;

Στον Κλάδο της Πληροφορικής οι τίτλοι σπουδών και οι σχολές είναι πολλές. Η κάθε σχολή δίνει έμφαση σε έναν συγκεκριμένο υποκλάδο ή τεχνολογία. Παραθέτουμε μια λίστα με διάφορους τίτλους σπουδών που μπορείς να αποκτήσεις από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Διάλεξε την σχολή που ταιριάζει περισσότερο σε εσένα μαθαίνοντας πρώτα την τεχνολογία και τον ρόλο που σε ενδιαφέρει!

Μπορείς να εργαστείς στον Κλάδο της Πληροφορικής, σπουδάζοντας σε Πανεπιστήμιο (ΑΕΙ), ΤΕΙ, ΙΕΚ αλλά και κάνοντας κάποια πολύ συγκεκριμένα μαθήματα (online μαθήματα). Αυτό που ισχύει και δεν θα αλλάξει ποτέ είναι το εξής.

Όσο μεγαλύτερη είναι η δυσκολία στις σπουδές σου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η υπομονή και η ανεκτικότητά σου σε διαφόρων ειδών προβλήματα στην εργασία σου αργότερα.

Άρα λοιπόν, ενώ όλοι σπουδάζουν Πληροφορική, υπάρχει τεράστια διαφορά στο mindset. Η διαφορά φαίνεται όλο και περισσότερο όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Σε μια εργασία όπου το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κλικ του ποντικιού όλοι οι παραπάνω τίτλοι είναι το ίδιο και όλα τα τμήματα είναι τα ίδια.

Εκτός από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, υπάρχει και η επιλογή να εργαστείς ως προγραμματιστής λογισμικού αποκτώντας μια σχετική εξειδίκευση μέσα από κάποιο δημόδιο ή ιδιωτικό Ι.Ε.Κ.

Πολλές φορές οι καθηγητές στα Ι.Ε.Κ. είναι πτυχιούχοι τμημάτων Πληροφορικής ή ακόμη καλύτερα Μηχανικών Η/Υ και έχουν εργαστεί ως Software Developers στο παρελθόν. Άρα λοιπόν, μπορείς να μάθεις από πρώτο χέρι πως είναι να είσαι software developer – προγραμματιστής λογισμικού.

Οι Σπουδές στον Κλάδο Πληροφορικής είναι σίγουρα κάτι που θα σου δώσει τεράστια γνώση και τρόπο σκέψης. Όμως στην πράξη έχουμε δει άτομα να εργάζονται χωρίς να έχουν κάποιο πτυχίο. Αυτό δεν συμπβαίνει γιατί είναι πιο έξυπνοι αλλά γιατί για αρκετά χρόνια 3+ κάνουν κάτι πολύ συγκεκριμένο πχ. προγραμματισμός.

Πλέον υπάρχουν δεκάδες τρόποι να εξειδικευτείς σε κάτι και με μια επένδυση κάποιου σχετικά μικορύ χρηματικού ποσού μπορείς να ξεκινήσεις ανοδθόδθα το δικό σου ταξίδι στον Κλάδο της Πληροφορικής. Αν σου φαίνεται ενδιαφέρον, πρέπει να γνωρίζεις τα μειονεκτήματα αυτού του τρόπου γιατί πάντα υπάρχουν.

Online Μαθήματα

Τίτλοι σπουδών

Στον Κλάδο της Πληροφορικής οι τίτλοι σπουδών και οι σχολές είναι πολλές. Η κάθε σχολή δίνει έμφαση σε έναν συγκεκριμένο υποκλάδο ή τεχνολογία. Παραθέτουμε μια λίστα με διάφορους τίτλους σπουδών που μπορείς να αποκτήσεις από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Διάλεξε την σχολή που ταιριάζει περισσότερο σε εσένα μαθαίνοντας πρώτα την τεχνολογία και τον ρόλο που σε ενδιαφέρει!

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές σε κάποιο τμήμα πληροφορικής, αποκτάς κάποιον από τους παρακάτω τίτλους σπουδών.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial