Τομέας Αθλητισμού

Ο τομέας του Αθλητισμού αφορά όλα εκείνα τα Αθλητικά Επαγγέλματα που σχετίζονται με άθληση όπως προπονητική, διοικητικές θέσεις, αθλητικός δημοσιογράφος κ.ο.κ. Αν και η άθληση είναι απαραίτητη για όλους ώστε να υπάρχει καλή φυσική κατάσταση, υπάρχουν άτομα που ασχολούνται τόσο επαγγελματικά όσο και ημι-επαγγελματικά με τον τομέα του Αθλητισμού.

Οι επαγγελματίες αθλητές μοιράζονται κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Ανεξάρτητα με το άθλημα, σχεδόν όλοι οι αθλητές χαρακτηρίζονται από υπομονή και επιμονή, απο δυναμισμό και έντονη πειθαρχεία. Ένας αθλητής σέβεται τους συναγωνιστές του, τον προπονητή του και πάνω απο όλα τον εαυτό του, την σωματική και ψυχική υγεία του.

  • Ψυχραιμία και αυτοκυριαρχία
  • Άριστη φυσική κατάσταση
  • Εντιμότητα, ηθική ακεραιότητα
  • Δυναμισμός και αποφασιστικότητα
  • Ηγετικές δεξιότητες
  • Αμοιβαία ηθική δέσμευση και αφοσίωση

Η καθημερινότητα είναι γεμάτη από έντονη σωματική άσκηση, υγειινή διατροφή και προσήλωση στον στόχο.

Ανάλογα το άθλημα και τις ικανότητες του, οι αμοιβές και ο μισθός ποικίλει. Στον τομέα του Αθλητισμού υπάρχουν bonus αλλά και χορηγίες. Έτσι λοιπόν, ο αθλητής μπορεί να έχει πολλαπλές εισροές χρημάτων.

Ενδεικτικά Επαγγέλματα

Παρακάτω αναφέρουμε κάποια από τα επαγγέλματα στον Τομέα του Αθλητισμού.

Επαγγελματίας Αθλητής

Ο Επαγγελματίας Αθλητής ασχολείται με ένα από τα διαθέσιμα αθλήματα όπως Ποδοσφαιριστής, Καλαθοσφαιριστής, Μαραθωνοδρόμος, Κολυμβητής, Ακοντιστής, Σφαιροβόλος κ.ο.κ.

Διοικητικό Στέλεχος Αθλητισμού

Το Διοικητικό Στέλεχος Αθλητισμού (Sport Manager) στον Τομέα του Αθλητισμού ασχολείται με την διοίκηση των αθλητικών ομάδων – σωματείων – συλλόγων στους οποίους ανήκει και στο management των αθλητών.

Αθλητικός Δημοσιογράφος

Ο Αθλητικός Δημοσιογράφος βρίσκεται στο κέντρο των ενημερώσεων, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, σε όλο το Internet, παρουσιάζοντας γεγονόνα και κάνοντας ρεπορτάζ σε αθλητικά events και αγώνες.

Προπονητής Αθλήματος

Ο Προπονητής Αθλήματος μπορεί να ασχοληθεί με ένα από τα διαθέσιμα αθλήματα όπως Ποδόσφαιρο, Κολύμβυση, Σφαιροβολία κ.ο.κ. και να ποπονήσει με πειθαρχεία και πρόγραμμα τους αθλητές του.

Διαιτητής Αθλήματος

Ο Διαιτητής Αθλήματος είναι ο επαγγελματίας που προσφέρει υπηρεσίες σε έναν αθλητικό αγώνισμα και εφαρμόζει τους κανόνες του παιχνιδιού σε σχέση με αυτό. Αποτελεί τον τελικό κριτή και φροντίζει για τη σωστή χρήση των κανόνων που το διέπουν.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.