Επάγγελμα Στέλεχος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης

Στέλεχος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης (Insurance Executive) είναι ο επαγγελματίας ο οποίος χρησιμοποιεί στατιστική, οικονομική θεωρία και εφαρμοσμένη πληροφορική για να μελετήσει και να πάρει αποφάσεις για αβέβαια μελλοντικά γεγονότα, όπως είναι οι προβλέψεις για το ύψος των ζημιών ή κερδών μιας επιχείρηση και η συνολικότερη εκτίμηση των επιχειρηματικών κινδύνων που αντιμετωπίζει.

Επίσης παίρνει αποφάσεις σχετικές με την τιμολόγηση αγαθών και υπηρεσιών, καταρτίζει ασφαλιστικά, χρηματοδοτικά ή συνταξιοδοτικά σχέδια και προτείνει επενδυτικές στρατηγικές.

Για το λόγο αυτό, το Στέλεχος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης πρέπει να είναι μεθοδικός, διορατικός, παρατηρητικός, αποφασιστικός, ευέλικτος και να διαθέτει αναλυτική και κριτική σκέψη, καθώς έρχεται σε καθημερινή επαφή με πίνακες δεδομένων και στατιστικές αναλύσεις.

Ευκαιρίες Απασχόλησης

Οι ευκαιρίες απασχόλησης του Στελέχους Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης είναι ένας συνδυασμός των αντίστοιχων επαγγελματικών διεξόδων του Στατιστικού και του Οικονομολόγου.

Εκτός από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, μπορεί να απασχοληθεί σε πολλούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα όπως ασφαλιστικές εταιρείες, επιχειρήσεις, τράπεζες, βιομηχανίες, εταιρείες δημοσκοπήσεων, όπου μπορεί να εργαστεί ως οικονομικός σύμβουλος, ακόμα και σε εταιρείες πληροφορικής για δημιουργία λογισμικού σχετικού με αναλογιστικές μελέτες.

Σπουδές

Σχετικές και εξειδικευμένες σπουδές πάνω στο αντικείμενο παρέχονται από τα παρακάτω Τμήματα:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας (ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο) χωρίς έγγραφη άδεια.

Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1993.

Προεπιλεγμένη Εικόνα
career
Η εθελοντική ομάδα του FutureGeneration έχει ως στόχο την δημιουργία περιεχομένου που θα σε βοηθήσει στο να πάρεις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον σου.

Υποβολή απάντησης

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.

Join the Future

Γίνε μέλος της F κοινότητας και απέκτησε δωρεάν πρόσβαση σε pro tips και υλικό για να χτίσεις την καριέρα σου έτσι όπως εσύ την ονειρεύεσαι.

You have successfully subscribed to the newsletter

Ουπς, κάτι πήγε στραβά!