Επάγγελμα Στέλεχος Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών

Στέλεχος Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (Financial Services Executive) είναι ο επαγγελματίας ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη μελέτη, την καταγραφή και τον έλεγχο των χρηματοοικονομικών στοιχείων μιας επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα, ασχολείται με το σχεδιασμό, τη διεύθυνση και το συντονισμό των οικονομικών λειτουργιών της επιχείρησης ή του οργανισμού στον οποίο εργάζεται.

Τα καθήκοντά του περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων,

  • τη σύνταξη του οικονομικού προϋπολογισμού της επιχείρησης, στον οποίο καταγράφονται οι προβλέψεις για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της επιχείρησης για το επόμενο έτος,
  • τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού επενδύσεων, ο οποίος αναφέρεται στις επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν και αφορούν νέες δραστηριότητες της επιχείρησης ή βελτίωσης όσων υπάρχουν,
  • την πλήρη καταγραφή και την καταχώριση στα λογιστικά βιβλία των οικονομικών μεγεθών και των πράξεων της επιχείρησης,
  • τη διαχείριση των εισπράξεων και των πληρωμών της επιχείρησης,
  • τη διαχείριση των διαθεσίμων κεφαλαίων της επιχείρησης, τα οποία είναι απαραίτητα για την απόκτηση εισροών (πρώτων και βοηθητικών υλών, εμπορευμάτων κ.ά.), έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της,
  • την επιλογή των πηγών και των τρόπων χρηματοδότησης της επιχείρησης,
  • τη διαχείριση των οικονομικών κινδύνων κ.ά.

Η συγκέντρωση και η παρακολούθηση αυτών των οικονομικών στοιχείων είναι επιβεβλημένη, γιατί διευκολύνει τα αρμόδια στελέχη της επιχείρησης να εντοπίζουν τους διαθέσιμους πόρους και να τους αξιοποιούν με τις πλέον αποδοτικές επιλογές, να παρουσιάζουν τη χρηματοοικονομική κατάστασή της στα ενδιαφερόμενα μέρη (μετόχους, πιστωτές, προμηθευτές, χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς κ.ά.) και να αντιμετωπίζουν τις νομικές και φορολογικές υποχρεώσεις της επιχείρησης.

Σπουδές

Σχετικές και εξειδικευμένες σπουδές πάνω στο αντικείμενο παρέχονται από τα παρακάτω Τμήματα:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας (ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο) χωρίς έγγραφη άδεια.

Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1993.

Προεπιλεγμένη Εικόνα
career
Η εθελοντική ομάδα του FutureGeneration έχει ως στόχο την δημιουργία περιεχομένου που θα σε βοηθήσει στο να πάρεις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον σου.

Υποβολή απάντησης

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.

Join the Future

Γίνε μέλος της F κοινότητας και απέκτησε δωρεάν πρόσβαση σε pro tips και υλικό για να χτίσεις την καριέρα σου έτσι όπως εσύ την ονειρεύεσαι.

You have successfully subscribed to the newsletter

Ουπς, κάτι πήγε στραβά!