Υπεύθυνος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού

Περιγραφή Επαγγέλματος

Ο Υπεύθυνος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Sports Management Executive) ανάλογα με τον φορέα απασχόλησης, είναι υπεύθυνος γοα τον σχεδιασμό και υλοποίηση διάφορων θεμάτων και δράσεων σχετικά στον Αθλητικό πάντα τομέα. Παρέχει συμβουλευτική και εξειδικευμένς υπηρεσίες στον τομέα του Αθλητισμού καθώς και υποστήριξη σε επιχειρηματικές δράσεις.

Πως λειτουργεί ένας Υπεύθυνος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού

Ένας Υπεύθυνος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Sports Management Executive) λειτουργεί με μια συγκεκριμένη διαδικασία. Μπορεί να έρχεται ο ίδιος σε επαφή με διάφορους πελάτες ή λόγω της φήμης του οι πελάτες να τον προσεγγίζουν.

Ένας πελάτης θέλει να υλοποιήσει μια Αθλητική επιχειρηματική δραστηριότητα που μπορεί να είναι από έναν Αθλητικό διαγωνισμό μέχρι πολλά παραπάνω.

Το πρώτο στάδιο του Υπεύθυνου Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού είναι να διερευνήσει το αίτημα και την πρόταση του πελάτη. Σύμφωνα με τις βασικές αρχές του Project Management, καθορίζονται οι στόχοι της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στην συνέχεια, εξετάζεται αν η επιχειρηματική δραστηριότητα ως ιδέα ανταποκρίνεται στις γνώσεις και στις δυνατότητες. Υπάρχουν διάφορες παράμετροι που παίζουν σηματικό ρόλο όπως το πλάνο, το κόστος, η δικτύωση, η ανάλυσης της αγοράς εργασίας και των ανταγωνιστών κ.τ.λ.

Έτσι, είναι δυνατόν να ενισχύει και να υποστηρίζει νέους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για ίδρυση επιχείρησης λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών (ενδύματα, υποδήματα, εξοπλισμός, αξεσουάρ), επιχείρησης οργάνωσης και παροχής υπαίθριων δραστηριοτήτων, μεταποιητικής μονάδας αθλητικών ενδυμάτων, επιχείρησης παροχής υπηρεσιών αθλητικού μάρκετινγκ και διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων, επιχείρησης δημιουργίας και εκμετάλλευσης αθλητικών εγκατάστασης κ.ά.

Παράλληλα, προσφέρει πληροφόρηση για τα χαρακτηριστικά των διάφορων νομικών μορφών επιχειρήσεων, τις νομικές προϋποθέσεις για τη σύσταση εταιρείας ή επιχείρησης (εταιρική σύμβαση, καταστατικό, διατυπώσεις δημοσιότητας κ.λπ.), τις ενέργειες και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και την εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων. Επίσης, ενημερώνει αναφορικά με τις διαδικασίες του ελέγχου της επωνυμίας και της εγγραφής στο οικείο επιμελητήριο, τη δήλωση έναρξης επιτηδεύματος και τη θεώρηση βιβλίων και στοιχείων, αλλά και τις υποχρεώσεις των εταίρων αναφορικά με τη διαχείριση και την εκπροσώπηση της εταιρείας ή της επιχείρησης.

Τέλος, συχνά συνεργάζεται με άλλους ειδικούς, ώστε να είναι σε θέση να παραπέμπει τους εν δυνάμει επιχειρηματίες στον κατάλληλο νομικό σύμβουλο, φοροτεχνικό – λογιστή, ειδικό μάρκετινγκ, αναλυτή δεδομένων ή ειδικό πληροφορικής για περαιτέρω πληροφόρηση και υποστήριξη.

Ευκαιρίες Απασχόλησης

Ο Υπεύθυνος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού μπορεί να απασχοληθεί σε μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς δημόσιου ή ιδιωτικού χαρακτήρα, όπως στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στα Γραφεία Διασύνδεσης των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στα Κέντρα Στήριξης της Επιχειρηματικότητας , στα Κέντρα Πληροφόρησης των Νέων, στις Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας, στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, στα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σε ιδιωτικά γραφεία συμβούλων επιχειρήσεων, σε ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας, σε ιδιωτικά κέντρα επαγγελματικού προσανατολισμού, στο τμήμα προσωπικού ή διοίκησης ανθρώπινων πόρων διάφορων επιχειρήσεων κ.ά.

Επιπλέον, μπορεί να εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας, με τη δική του εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και στήριξης επιχειρηματικότητας, και στον αθλητικό τομέα, διοργανώνοντας πολυήμερα ή ταχύρυθμα σεμινάρια, είτε σε εταιρείες, είτε σε ιδιώτες. Στην περίπτωση των επιχειρήσεων μπορεί, για παράδειγμα, να ασχοληθεί με την ανάδειξη του δυναμικού των εκπαιδευόμενων με μεθόδους που ενισχύουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία, την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων αποτελεσματικότητας στο μάνατζμεντ και σε ζητήματα επιχειρηματικότητας και δημιουργίας συνεταιριστικών μονάδων στον αθλητικό τομέα. Όσον αφορά τους ιδιώτες, μπορεί να σχεδιάσει εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με την οργάνωση σχεδίου καριέρας, τη διερεύνηση παραγόντων ανάπτυξης επιχειρηματικής δράσης, τον προσδιορισμό διευκολυντικών παραγόντων για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους στον αθλητικό τομέα κ.ά.

Σπουδές

Σχετικές και εξειδικευμένες σπουδές πάνω στο αντικείμενο παρέχονται από το Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας (ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο) χωρίς έγγραφη άδεια.

Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1993.

Προεπιλεγμένη Εικόνα
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.

Join the Future

Γίνε μέλος της F κοινότητας και απέκτησε δωρεάν πρόσβαση σε pro tips και υλικό για να χτίσεις την καριέρα σου έτσι όπως εσύ την ονειρεύεσαι.

You have successfully subscribed to the newsletter

Ουπς, κάτι πήγε στραβά!