Στέλεχος Στατιστικής Έρευνας Αγοράς και Δημοσκοπήσεων

Στέλεχος Στατιστικής Έρευνας Αγοράς και Δημοσκοπήσεων (Market Research Specialist / Statistician) είναι ο επαγγελματίας ο οποίος εργάζεται σε εξειδικευμένες εταιρείες και έχει ως αντικείμενο εργασίας τη διεξαγωγή ερευνών για λογαριασμό επιχειρήσεων, πολιτικών κομμάτων, οργανισμών και κρατικών φορέων.

Σκοπός του είναι να επιλέξει το θέμα που θα ερευνηθεί, να συντάξει τα ερωτηματολόγια, και να επιλέξει τον τρόπο που θα τα προωθήσει. Στη συνέχεια συλλέγει, επεξεργάζεται και ταξινομεί τα δεδομένα που προέκυψαν από την έρευνα με συγκεκριμένη μεθοδολογία, τα αξιολογεί και συντάσσει την τελική έκθεση συμπερασμάτων, ενώ ταυτόχρονα προτείνει και τρόπους αξιοποίησής τους.

Το στέλεχος στατιστικών ερευνών και δημοσκοπήσεων μπορεί να απασχοληθεί σε εταιρείες δημοσκοπήσεων, σε εταιρείες έρευνας αγοράς, αλλά και σε διαφημιστικές εταιρείες που οργανώνουν δημοσκοπήσεις για την ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού σε διάφορα προϊόντα.

Σπουδές

Σχετικές και εξειδικευμένες σπουδές πάνω στο αντικείμενο παρέχονται από τα παρακάτω Τμήματα:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας (ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο) χωρίς έγγραφη άδεια.

Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1993.

Υποβολή απάντησης

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.

Join the Future

Γίνε μέλος της F κοινότητας και απέκτησε δωρεάν πρόσβαση σε pro tips και υλικό για να χτίσεις την καριέρα σου έτσι όπως εσύ την ονειρεύεσαι.

You have successfully subscribed to the newsletter

Ουπς, κάτι πήγε στραβά!