Μηχανικός Οικονομίας και Διοίκησης (Economics and Management Engineer)

Μηχανικός Οικονομίας και Διοίκησης είναι ο επαγγελματίας ο οποίος ασχολείται με την έρευνα και την εφαρμογή συστηματικών τρόπων βελτίωσης της παραγωγικής διαδικασίας, των επιχειρηματικών διαδικασιών αλλά και με τη μελέτη και κατανόηση όλων των τμημάτων ενός οργανισμού ή μιας επιχείρησης, ώστε να γίνουν πιο αποδοτικά και ανταγωνιστικά στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Πραγματοποιεί οικονομοτεχνικές μελέτες για τη βελτίωση, την προώθηση και αξιοποίηση της τεχνολογίας τόσο της παραγωγικής διαδικασίας όσο και των άλλων επιχειρησιακών λειτουργιών ενός οργανισμού ή μιας επιχείρησης, με στόχο την οικονομική της ανάπτυξη.

Οι γνώσεις του μηχανικού οικονομίας και διοίκησης (γνώσεις μαθηματικών, μηχανικής, πληροφορικής, επιχειρησιακής έρευνας, διοίκησης, οικονομίας και στατιστικής), του επιτρέπουν να εργαστεί σε ένα ευρύ φάσμα θέσεων, όπως εργοστάσια, πολυεθνικές επιχειρήσεις, διεθνείς οργανισμούς, αλλά και σε τράπεζες, εταιρείες επενδύσεων, δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία, ως οικονομοτεχνικός σύμβουλος και διευθυντής σε χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές μονάδες, ενώ μπορεί να εργαστεί και ως ελεύθερος επαγγελματίας με το δικό του τεχνικό γραφείο.

Σπουδές

Σχετικές και εξειδικευμένες σπουδές πάνω στο αντικείμενο παρέχονται από τα παρακάτω Τμήματα:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας (ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο) χωρίς έγγραφη άδεια.

Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1993.

Προεπιλεγμένη Εικόνα

Υποβολή απάντησης

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.

Join the Future

Γίνε μέλος της F κοινότητας και απέκτησε δωρεάν πρόσβαση σε pro tips και υλικό για να χτίσεις την καριέρα σου έτσι όπως εσύ την ονειρεύεσαι.

You have successfully subscribed to the newsletter

Ουπς, κάτι πήγε στραβά!