Επάγγελμα Financial Controller ή Financial Reporting Analyst

Financial Controller ή Financial Reporting Analyst Financial Controller είναι ο επαγγελματίας ο οποίος βρίσκεται σε μια θέση ανάμεσα στο Λογιστήριο και στη διοίκηση μιας επιχείρησης. Είναι επιφορτισμένος με τη δημιουργία διάφορων reports και εκθέσεων προς τη διοίκηση ή τον οικονομικό διευθυντή και κυρίως ασχολείται με τις συναλλαγές που απαιτούν ιδιαίτερους λογιστικούς χειρισμούς με βάση τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα Ε.Λ.Π. (Νόμος 4308/2014) ή τα διεθνή λογιστικά πρότυπα Δ.Λ.Π. .

Ενδεικτικές κατηγορίες συναλλαγών είναι η τιμολόγηση, οι εμπορικές απαιτήσεις, οι υποχρεώσεις, η λογιστική κόστους και τα αποθέματα καθώς και η αναγνώριση των εσόδων. Μέσα στις υποχρεώσεις του είναι η ενημέρωση της διοίκησης για πιθανές αλλαγές στο λογιστικό χειρισμών που προκύπτουν από νέα λογιστικά πρότυπα όταν τίθενται σε ισχύ, ώστε η επιχείρηση να προβεί έγκαιρα στις κατάλληλες διορθώσεις που πιθανότατα θα απαιτηθούν. Επιπλέον είναι επιφορτισμένος με το να υπολογίζει το budget της επιχείρησης για το επόμενο μήνα/τρίμηνο/έτος κτλ., να συμμετέχει στη διαδικασία της κατάρτισης των οικονομικών καταστάσεων, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Ορκωτούς Ελεγκτές αν υπάρχουν ώστε να τους παρέχει στοιχεία που χρειάζονται ή και με υποκαταστήματα/μητρική στην αλλοδαπή. Συχνά στις αγγελίες υπάρχουν θέσεις εργασίας τόσο με την ονομασία Financial Controller, όσο και με την Financial Reporting Analyst. Και στις δύο περιπτώσεις τα καθήκοντα είναι συγγενή.

Προαπαιτούμενα

  • Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνεται συνήθως η προϋπηρεσία σε κλάδους λογιστικής, reporting, ελέγχου κτλ. ,
  • Η ύπαρξη ακαδημαϊκού περιβάλλοντος κυριως σε τομείς Finance ή Διοικητικής λογιστικής,
  • Η προϋπηρεσία στην κατάρτιση οικονομικών καταστάσεων, eνώ τα τελευταία χρόνια πολλές από τις διαδικασίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω προγραμμάτων και ο χειρισμός κάποιων εξ αυτών κρίνεται ως επιπλέον θετικό στοιχείο,
  • Τέλος, σημαντική είναι η δυνατότητα εργασίας σε περιβάλλον υπό πίεση, η κριτική σκέψη, δεξιότητες επικοινωνίας και παρουσιάσεων καθώς και χαρακτηριστικά υπευθυνότητας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας (ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο) χωρίς έγγραφη άδεια.

Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1993.

Προεπιλεγμένη Εικόνα
career
Η εθελοντική ομάδα του FutureGeneration έχει ως στόχο την δημιουργία περιεχομένου που θα σε βοηθήσει στο να πάρεις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον σου.

Υποβολή απάντησης

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.

Join the Future

Γίνε μέλος της F κοινότητας και απέκτησε δωρεάν πρόσβαση σε pro tips και υλικό για να χτίσεις την καριέρα σου έτσι όπως εσύ την ονειρεύεσαι.

You have successfully subscribed to the newsletter

Ουπς, κάτι πήγε στραβά!