Πρακτικός Τύπος Προσωπικότητας

Οι Ρεαλιστές (Realistic) ή αλλιώς Πρακτικοί (Builders) είναι ένας από τους έξι (6) τύπους προσωπικότητας σύμφωνα με τον ψυχολόγο Dr. John Holland και την θεωρία του. Η θεωρία του Holland, χρησιμοποιεί τα ενδιαφέροντα σου και μέσα από απλές ερωτήσεις ταξινομεί τους διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας. Έτσι, μπορείς να εξάγεις συμπεράσματα για το ποιος τύπος σου ταιριάζει περισσότερο.

Ένα άτομο χαρακτηρίζεται ως ρεαλιστές όταν ενδιαφέρεται κυρίως για θέσεις εργασίας που περιλαμβάνουν κατασκευαστικά επαγγέλματα. Κατασκευαστικά επαγγέλματα είναι όλα όσα ασχολούνται με διάφορα εργαλεία, μηχανές ή γενικότερα την φυσική άσκηση. Χρησιμοποιείται περισσότερο το σώμα παρά το πνεύμα. Μπορεί να αφορά εργασίες με φυτά, ζώα αλλά και διάφορες κατασκευές τόσο σε εσωτερικό όσο και εξωτερικό χώρο.

Συνήθως επιλέγουν επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με μηχανική, κατασκευές, manufactoring, ενστολα επαγγέλματα όπως στρατιωτικός, αστυνομικός κτλ αλλά και αθλητικά επαγγέλματα.

Αρμοδιότητες

Βασικές Αξίες

Προσωπικότητα

Πως να επιβεβαιώσεις το αποτέλεσμα

Εάν πραγματικά είσαι ένας builder, τότε θα θυμάσαι τον εαυτό σου να είσαι σε εξωτερικό χώρο, να αθείσαι, να ασχολείσαι με φυτά και την βιολογία ή τα ζώα. Επιπλέον, θα θυμάσαι πως απολαμβάνεις την δημιουργία, την κατασκευή και την χρήση διάφορων εργαλείων για να φτιάξεις αυτό που έχεις στο μυλαό σου.

Απολαμβάνεις περισσότερο την δημιουργία και κατασκευή διάφορων πραγμάτων παρά την επικοινωνία με νέα άτομα και την συναστροφή με ανθρώπους. Είσαι πρακτικός και θέλεις απλά να γίνει η δουλειά που έχεις στο μυλαό σου.

Αν δεν είσαι σίγουρος, ξεκίνα τώρα το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού του FutureGeneration. Θα σε βοηθήσει να αναλύσεις και να μετρήσεις την προσωπικότητα σου σύμφωνα με την μελέτη του κορυφαίου επιστήμονα Holland.

Παραδείγματα επαγγελμάτων

Τα παρακάτω επαγγέλματα ίσως σε ενδιαφέρουν. Αφορούν τα άτομα με τύπο προσωπικότητας Ρεαλιστικός. Η φύση και οι αρμοδιότητες των επαγγελμάτων ίσως είναι κάποιες από αυτές που ήδη έχεις και μπορεί να μην το έχεις καταλάβει. Διάλεξε το επάγγλεμα που σε ενδιαφέρει και μάθε περισσότερα για αυτό.

 • Πολιτικός Μηχανικός
 • Πιλότος Αεροσκαφών
 • Τεχνικός Ανελκυστήρων
 • Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
 • Μηχανικός Αεροδιαστημικής ή Αεροναυπηγικής
 • Χαρτογράφος ή φωτομετρικός
 • Ντετέκτιβ
 • Αστυνομικός
 • Τεχνικός Ανεμογεννητριών
 • Τεχνικός Φωτοβολταικών
 • Δασολόγος
 • Επιθεωρητής

Πως να βρεις την καριέρα που σου ταιριάζει

Υπάρχουν χιλιάδες καριέρες, χιλιάδες επαγγέλματα και ρόλοι εργασίας. Σίγουρα δεν υπάρχουν όλες οι εργασίες που υπήρχαν το 1980 και δεν θα υπάρχουν όλες οι τωρινές εργασίες το 2050. Είναι η φυσική εξέλιξη της αγοράς και των αναγκών μιας κοινωνίας. Όμως μαζί με την κοινωνία, οφείλεις να εξελίσσεσαι και εσύ.

Για να βρεις την κατάλληλη καριέρα για σένα, πρέπει πρώτα να γνωρίζεις τον τύπο της προσωπικότητας σου. Μπορεί να μην είναι ένας, αλλά πρέπει να μπεις στην διαδικασία αποκλεισμού διαφόρων επαγγελμάτων. Αυτό δεν μπορεί να γίνει παίρνοντάς τα ένα – ένα αλλά οργανώνοντας τα σε group. Έτσι όταν αποκλείεις ένα group, αποκλείεις όλα τα επαγγέλματα που ανήκουν σε αυτό.

Μέσα από το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, μπορείς να εξάγεις κάποια συμπεράσματα για την προσωπικότητα σου και ως αποτέλεσμα για το group των επαγγελμάτων που σε ενδιαφέρουν.Το επόμενο βήμα είναι να ψάξεις για αυτά τα επαγγέλματα και εδώ, μπορεί να σε βοηθήσει το FutureGeneration, απλά και γρήγορα. Το μόνο που έχεις να κάνεις αφού ολοκληρώσεις το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού είναι να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσα από την φόρμα ή μέσω direct message στο instagram (αν χρειάζεσαι μια πιο άμεση απάντηση).

Όλοι οι τύποι προσωπικότητας

Η απόλυτη ταύτιση με μόνο μια προσωπικότητα είναι εξαιρετικά σπάνια! Συνήθως η προσωπικότητα ενός ανθρώπου μπορεί να χαρακτηριστεί με δύο ή ακόμη και τρείς κωδικούς σύμφωνα με την ανάλυση του Holland. Για παράδειγμα, μπορεί να είσαι 65% Ρεαλιστικός, 30% Δημιουργικός και 5% Σκεπτικός.

Πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα για να βρεις την εργασία που ταιριάζει στην προσωπικότητά σου, προτείνουμε να διαβάσεις και να μελετήσεις τους υπολοιπους 5 τύπους προσωπικότητας. Έτσι, θα αποκτήσεις μια πλήρη εικόνα της προσωπικότητάς σου.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial