Επιχειρηματικός Τύπος Προσωπικότητας

Ο Επιχειρηματικός Τύπος Προσωπικότητας (Enterprising) είναι ένας από τους έξι (6) τύπους προσωπικότητας σύμφωνα με τον ψυχολόγο Dr. John Holland και την θεωρία του. Η θεωρία του Holland, χρησιμοποιεί τα ενδιαφέροντα σου και μέσα από απλές ερωτήσεις ταξινομεί τους διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας. Έτσι, μπορείς να εξάγεις συμπεράσματα για το ποιος τύπος σου ταιριάζει περισσότερο.

Ένα άτομο χαρακτηρίζεται ως Επιχειρηματικός όταν τον ενδιαφέρουν επαγγέλματα που σχετίζονται με το influencing και την ηγεσία. Συνήθως είναι άνθρωποι γεμάτοι ενέργεια και κυριαρχούν στον κύκλο τους. Τους αρέσει η δύναμη, η εξουσία και είναι γεμάτοι με αυτοπεποίθηση.

Επιλέγουν καριέρες και επαγγέλματα στον τομέα των επιχειρήσεων και την διοίκησης, των πωλήσεων, της πολιτικής, νομικής και γενικότερα οτιδήποτε έχει να κάνει με την ηγεσία.

Ανκάλυψε ποιό επάγγελμα σου ταιριάζει!

Ενδεικτικά Επαγγέλματα

Τα παρακάτω επαγγέλματα ίσως σε ενδιαφέρουν. Αφορούν τα άτομα με τύπο προσωπικότητας Επιχειρηματικός. Η φύση και οι αρμοδιότητες των επαγγελμάτων ίσως είναι κάποιες από αυτές που ήδη έχεις και μπορεί να μην το έχεις καταλάβει. Διάλεξε το επάγγελμα που σε ενδιαφέρει και μάθε περισσότερα για αυτό.

Συχνές Αρμοδιότητες
 • Διαχείριση
 • Αποφασιστικότητα
 • Στρατηγική
 • Πωλήσεις
 • Έμπνευση
Προσωπικότητα
 • Κατηγοριματικός
 • Ενεργητικός
 • Βέβαιος
 • Φιλόδοξος
 • Παράτολμος
Βασικές Αξίες
 • Επιρροή
 • Ηγεσία
 • Ανάληψη Κινδύνου
 • Πρωτοβουλία
 • Κατόρθωμα

Πως να επιβεβαιώσεις το αποτέλεσμα

Εάν πραγματικά είσαι επιχειρηματικός, θα σου αρέσει να κάνεις ένα επάγγελμα που σου δίνει την δυνατότητα επιρροής και ηγεσίας. Στο επάγγελμα αυτό, σου αρέσει να νιώθεις πως έχει κάποιου είδους δύναμη, πως μπορείς να ελέγξεις κάποια πράγματα και όσα δεν μπορεις, χρησιμοποιείς το κουράγιο και την εσωτερική σου δύναμη για να τα βγάλεις πέρα.

Η απομόνωση δεν σε βοηθά και θέλεις να δουλεύεις σε ομάδες.

Αν δεν είσαι σίγουρος, ξεκίνα τώρα το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού του FutureGeneration. Θα σε βοηθήσει να αναλύσεις και να μετρήσεις την προσωπικότητα σου σύμφωνα με την μελέτη του κορυφαίου επιστήμονα Holland.

Πως να βρεις την καριέρα που σου ταιριάζει

Υπάρχουν χιλιάδες καριέρες, χιλιάδες επαγγέλματα και ρόλοι εργασίας. Σίγουρα δεν υπάρχουν όλες οι εργασίες που υπήρχαν το 1980 και δεν θα υπάρχουν όλες οι τωρινές εργασίες το 2050. Είναι η φυσική εξέλιξη της αγοράς και των αναγκών μιας κοινωνίας. Όμως μαζί με την κοινωνία, οφείλεις να εξελίσσεσαι και εσύ.

Για να βρεις την κατάλληλη καριέρα για σένα, πρέπει πρώτα να γνωρίζεις τον τύπο της προσωπικότητας σου. Μπορεί να μην είναι ένας, αλλά πρέπει να μπεις στην διαδικασία αποκλεισμού διαφόρων επαγγελμάτων. Αυτό δεν μπορεί να γίνει παίρνοντάς τα ένα – ένα αλλά οργανώνοντας τα σε group. Έτσι όταν αποκλείεις ένα group, αποκλείεις όλα τα επαγγέλματα που ανήκουν σε αυτό.

Μέσα από το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, μπορείς να εξάγεις κάποια συμπεράσματα για την προσωπικότητα σου και ως αποτέλεσμα για το group των επαγγελμάτων που σε ενδιαφέρουν.Το επόμενο βήμα είναι να ψάξεις για αυτά τα επαγγέλματα και εδώ, μπορεί να σε βοηθήσει το FutureGeneration, απλά και γρήγορα. Το μόνο που έχεις να κάνεις αφού ολοκληρώσεις το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού είναι να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσα από την φόρμα ή μέσω direct message στο instagram (αν χρειάζεσαι μια πιο άμεση απάντηση).

Εξερεύνησε όλες τις προσωπικότητες

Η απόλυτη ταύτιση με μόνο μια προσωπικότητα είναι εξαιρετικά σπάνια! Συνήθως η προσωπικότητα ενός ανθρώπου μπορεί να χαρακτηριστεί με δύο ή ακόμη και τρείς κωδικούς σύμφωνα με την ανάλυση του Holland. Για παράδειγμα, μπορεί να είσαι 65% Ρεαλιστικός, 30% Δημιουργικός και 5% Σκεπτικός.

Πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα για να βρεις την εργασία που ταιριάζει στην προσωπικότητά σου, προτείνουμε να διαβάσεις και να μελετήσεις τους υπολοιπους 5 τύπους προσωπικότητας. Έτσι, θα αποκτήσεις μια πλήρη εικόνα της προσωπικότητάς σου.