Ερευνητικός Τύπος

Ο επιχειρηματικός τύπος είναι ένας από τους έξι (6) τύπους προσωπικότητας σύμφωνα με τον ψυχολόγο Dr. John Holland. Περισσότερα για την θεωρία και τον τρόπο που δουλεύει μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Επιχειρηματικός τύπος ή Enterprising είναι αυτός που ενδιαφέρεται για επαγγέλματα σχετικά με την ηγεσία. Συνήθως είναι άνθρωπος γεμάτος με ενέργεια και κυριαρχεί στον κύκλο του. Δεν είναι τυχαίο που η επιχειρηματικότητα συνοδεύεται συχνά από την φράση “πρέπει να έχεις γερό στομάχι”. Μέσα από όλες τις δυσκολίες και τις κακουχίες, δημιουργείται ένας χαρακτήρας που δύσκολα λυγίζει. Χαρακτηρίζονται από δυναμικότητα, αυτοπεποίθηση και η εξουσία είναι κάτι που κυνηγούν.

Τον ενδιαφέρουν τομείς όπως:

  • Business
  • Πωλήσεις
  • Πολιτική
  • Νομική

Επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα

Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Αυτό ισχύει γενικά στην ζωή αλλά και για οποιοδήποτε τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού. Πριν δεις τα αποτελέσματά σου, κράτησε στο μυαλό σου πως είναι απλά ενδεικτικά αποτελέσματα και δεν πρέπει να σε περιορίσουν στις επιλογές σου.

Σου αρέσει να κάνεις ένα επάγγελμα που σου δίνει την δυνατότητα επιρροής και ηγεσίας. Στο ιδανικό για εσένα επάγγελμα, σου αρέσει να νιώθεις πως έχεις κάποιου είδους δύναμη, πως μπορείς να ελέγχεις κάποια πράγματα και όσα δεν μπορείς, χρησιμοποιείς το κουράγιο και την εσωτερική σου δύναμη για να τα βγάλεις πέρα.

Στοιχεία που ίσως σε χαρακτηρίζουν

Εργασιακοί τομείς

Συνήθως ο επιχειρηματικός τύπος ασχολείται με επαγγέλματα που ανήκουν σε μια ή περισσότερες από τις παρακάτω κατηγορίες - εργασιακούς τομείς.

Ενδεικτικά επαγγέλματα

Συνήθως ο επιχειρηματικός τύπος ασχολείται με τα παρακάτω επαγγέλματα

Συχνές ερωτήσεις

Πριν κάνεις οποιοδήποτε βήμα, ίσως βρεις την απάντηση στο πρόβλημα σου στις πιο συχνές ερτήσεις που καθημερινά δεχοόμαστε από μαθητές, φοιτητές αλλά και εργαζομένους.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Εναλλαγή Περιεχομένου
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial