Κλάδος Εφαρμοσμένης Μηχανικής

Η Εφαρμοσμένη Μηχανή ή αλλιώς Engineering, είναι ένας κλάδος που στοχεύει στην επίλυση καθημερινών και πολύ σημαντικών προβλήμάτων μέσω της πρακτικής επιστήμης. Πρακτική επιστήμη, σημαίνει η μετατροπή της θεωρίας σε πράξη και η αντιμετώπιση κάθε είδους προβλήματος!

Πως να σπουδάσεις

Σπουδές σε Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Η σχολή Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής ανήκει στις πολυτεχνικές σχολές και έχει ως στόχο την μελέτη προβλημάτων και εύρεση κατάλληλων λύσεων. Η γνώση ενός Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής είναι απαραίτητη για την επίλυση σύνθετων και πολύπλοκων προβλημάτων. Στα προβλήματα αυτά, μπορεί να υπάρχουν μαθηματικά μοντέλα, με αλγοριθμικές πολυπλοκότητες. Άλλες φορές μπορεί η απαίτηση να είναι απλά η βελτιστοποίηση της ήδη υπάρχουσας λύσης.

Ενδεικτικά Επαγγέλματα

Μηχανικός Λογισμικού

Ο Μηχανικός Λογισμικού (Software Engineer) είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την συντήρηση συστημάτων λογισμικού βάση των αρχών της τεχνολογίας λογισμικού. Για να δημιουργηθεί ένα λογισμικό στον Η/Υ όπως το Microsoft Word, απαιτούνται κάποια βασικά στάδια.

Πολιτικός Μηχανικός

Πολιτικός Μηχανικός ή civil engineer, είναι ο επιστήμονας – επαγγελματίας μηχανικός που ασχολείται με όλα τα στάδια κατασκευής ενός τεχνικού έργου όπως είναι οι γέφυρες, οι δρόμοι, τα αεροδρόμια κ.τ.λ.

Μηχανικός Αυτοκινήτων

Φαντάζεσαι την ζωή σου χωρίς αυτοκίνητο; Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο καθώς η ανάγκη για αυτοκίνητο ολοένα και αυξάνεται. Πλέον περνάμε στην εποχή του αυτοματισμού και του self-driving (δείτε τα αυτοκίνητα της TESLA). Ένα από τα επαγγέλματα που βρίσκονται στον κεντρικό άξονα αυτής της βιομηχανίας είναι ο Μηχανικός Αυτοκινήτων.

Επάγγελμα Μηχανικός Ορυκτών Πόρων

Ο Μηχανικός Ορυκτών Πόρων κάνει έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων του εδάφους και επιβλέπει την εξόρυξή τους. Τι προοπτικές όμως έχει αυτό το επάγγελμα; Οι κυριότερες δραστηριότητές του είναι η γεωλογική, κοιτασματολογική μελέτη μιας συγκεκριμένης περιοχής, η μελέτη μορφολογίας του εδάφους, ο εντοπισμός κοιτασμάτων με γεωφυσικές μεθόδους, οι αναλύσεις εδαφών και μελέτες εξόρυξης και, τέλος, η επίβλεψη εργασιών εξόρυξης.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.

Join the Future

Γίνε μέλος της F κοινότητας και απέκτησε δωρεάν πρόσβαση σε pro tips και υλικό για να χτίσεις την καριέρα σου έτσι όπως εσύ την ονειρεύεσαι.

You have successfully subscribed to the newsletter

Ουπς, κάτι πήγε στραβά!