Κλάδος Εφαρμοσμένης Μηχανικής

Η Εφαρμοσμένη Μηχανή ή αλλιώς Engineering, είναι ένας κλάδος που στοχεύει στην επίλυση καθημερινών και πολύ σημαντικών προβλήμάτων μέσω της πρακτικής επιστήμης. Πρακτική επιστήμη, σημαίνει η μετατροπή της θεωρίας σε πράξη και η αντιμετώπιση κάθε είδους προβλήματος!

Πως να σπουδάσεις

Σπουδές σε Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Η σχολή Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής ανήκει στις πολυτεχνικές σχολές και έχει ως στόχο την μελέτη προβλημάτων και εύρεση κατάλληλων λύσεων. Η γνώση ενός Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής είναι απαραίτητη για την επίλυση σύνθετων και πολύπλοκων προβλημάτων. Στα προβλήματα αυτά, μπορεί να υπάρχουν μαθηματικά μοντέλα, με αλγοριθμικές πολυπλοκότητες. Άλλες φορές μπορεί η απαίτηση να είναι απλά η βελτιστοποίηση της ήδη υπάρχουσας λύσης.

Ενδεικτικά Επαγγέλματα

Μηχανικός Λογισμικού

Ο Μηχανικός Λογισμικού (Software Engineer) είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την συντήρηση συστημάτων λογισμικού βάση των αρχών της τεχνολογίας λογισμικού. Για να δημιουργηθεί ένα λογισμικό στον Η/Υ όπως το Microsoft Word, απαιτούνται κάποια βασικά στάδια.

Πολιτικός Μηχανικός

Πολιτικός Μηχανικός ή civil engineer, είναι ο επιστήμονας – επαγγελματίας μηχανικός που ασχολείται με όλα τα στάδια κατασκευής ενός τεχνικού έργου όπως είναι οι γέφυρες, οι δρόμοι, τα αεροδρόμια κ.τ.λ.

Μηχανικός Αυτοκινήτων

Φαντάζεσαι την ζωή σου χωρίς αυτοκίνητο; Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο καθώς η ανάγκη για αυτοκίνητο ολοένα και αυξάνεται. Πλέον περνάμε στην εποχή του αυτοματισμού και του self-driving (δείτε τα αυτοκίνητα της TESLA). Ένα από τα επαγγέλματα που βρίσκονται στον κεντρικό άξονα αυτής της βιομηχανίας είναι ο Μηχανικός Αυτοκινήτων.

Επάγγελμα Μηχανικός Ορυκτών Πόρων

Ο Μηχανικός Ορυκτών Πόρων κάνει έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων του εδάφους και επιβλέπει την εξόρυξή τους. Τι προοπτικές όμως έχει αυτό το επάγγελμα; Οι κυριότερες δραστηριότητές του είναι η γεωλογική, κοιτασματολογική μελέτη μιας συγκεκριμένης περιοχής, η μελέτη μορφολογίας του εδάφους, ο εντοπισμός κοιτασμάτων με γεωφυσικές μεθόδους, οι αναλύσεις εδαφών και μελέτες εξόρυξης και, τέλος, η επίβλεψη εργασιών εξόρυξης.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.